Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: O transparentnosti volieb so Šipošom, Sulíkom, Ficom či Tomášom

Prinášame prehľad tém a hostí v RTVS, na Markíze a TA3.

03.06.2023 00:00
parlament, Richard Sulík, Foto: ,
debata

Májové rokovanie parlamentu sa skončilo po neúspešných pokusoch otvoriť mimoriadnu schôdzu. Nová vláda Ľudovíta Ódora rokuje s politickými lídrami o vyjadrení dôvery v parlamente, jednoznačne sa zatiaľ vyjadrili strany SaS a Progresívne Slovensko. Sme rodina vyjadrenie dôvery zvažuje, Smer-SD a Hlas-SD podporu vylúčili. Rozhodnúť tak môže OĽaNO.

STV, RTVS, verejnoprávna televízia, Mlynská dolina Čítajte aj Rada RTVS chce od Machaja jasné pravidlá výberu hostí do politických relácií. Problém spustil Blaha

Hosťami Sobotných dialógov budú poslanci parlamentu Michal Šipoš (OĽaNO) a Richard Raši (Hlas-SD). Moderátorka Marta Jančkárová s nimi bude diskutovať aj o presadzovaní zákonov pred voľbami. Reláciu uvádza od 12.10 hod. Rádio Slovensko a tiež televízny okruh :24.

Do nedeľnej relácie V politike prídu diskutovať predseda SaS Richard Sulík a predseda Smeru-SD Robert Fico. V štúdiu TA3 budú hovoriť aj o politickej podpore pre priority vlády Ľudovíta Ódora a scenároch vývoja po voľbách. Moderuje Richard Dírer.

televízor, televízia, ovládač, Čítajte rozhovor Komerčné televízie nič nepochopili. Nemožno všetko merať peniazmi, hovorí český veľvyslanec o vypínaní českých TV na Slovensku

Hosťami relácie O 5 minút 12 na Jednotke RTVS budú podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD) a poslanec Progresívneho Slovenska Tomáš Valášek. Politici budú s moderátorom Marekom Makarom diskutovať aj o zabezpečení férového priebehu predčasných volieb a boji proti dezinformáciám.

Do relácie Na telo televízie Markíza prijali pozvanie poslanci parlamentu Michal Šipoš (OĽaNO), Juraj Krúpa (SaS) a Erik Tomáš (Hlas-SD). Moderátor Michal Kovačič s nimi bude diskutovať aj o možnej manipulácii volieb, o ktorej už okrem Smeru hovorí tiež bývalý minister obrany Jaroslav Naď.

Relácia Na telo prinesie výsledky exkluzívneho prieskumu preferencií od agentúry FOCUS.

Vratko Sirági a Anna Riebauerová. Čítajte aj Hviezda Let’s Dance dostáva novú príležitosť. Na Markíze bude moderovať večernú reláciu

Najsledovanejšie diskusie uplynulého víkendu

Najsledovanejšou politickou diskusiou na trhu sa aj uplynulú nedeľu, 28.mája 2023, stala relácia Na telo, ktorá zaznamenala v cieľovej skupine 12–54 sledovanosť 4,0 % a trhový podiel 26,2 %. Debata moderátora Michala Kovačiča s Jaroslavom Naďom a Robertom Kaliňákom pritiahla k obrazovkám Markízy 320-tisíc divákov.

Diskusiu s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a v druhej časti s poslancami Branislavom Gröhlingom a Jurajom Šeligom si na Jednotke RTVS v relácii O 5 minút 12 pozrelo 248-tisíc divákov a ďalších 50-tisíc diskusie sledovalo na spravodajskom kanáli :24. V cieľovej skupine 12–54 zaznamenali podiel na trhu 14,4 %.

Reláciu V politike, v ktorej sa stretli traja predsedovia mimoparlamentných strán: Milan Majerský, Andrej Danko a László Sólymos, si na TA3 pozrelo 195-tisíc divákov, v cieľovej skupine 12–54 si pripísala podiel na trhu 13,7 %.

Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA, dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo