Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS poslednýkrát profitovala z hokeja. Ďalších päť rokov bude v inej televízii, nemusí však byť zadarmo

Hokejový šampionát je na Slovensku fenoménom, ktorý pritiahne k televízorom masu divákov.

30.05.2023 06:00
11. Finále MS Kanada vs Nemecko Foto: ,
Finálový duel MS v hokeji 2023 medzi Kanadou a Nemeckom.
debata (5)
dano heriban, horná dolná, Čítajte aj „Posledná televízna rozlúčka“ s Heribanom a Hornou Dolnou dosiahla rekord, pochoval aj svoju rapidečku

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji patria každoročne k najväčším športovým sviatkom roka a sú dominantou športového vysielania. Na Slovensku sú fenoménom, ktorý pritiahne k televíznym obrazovkám obrovskú masu divákov. Zápasy našej reprezentácie patria nielen k najsledovanejším programom dňa, ale aj celého roka.

dano heriban, horná dolná, Čítajte aj „Posledná televízna rozlúčka“ s Heribanom a Hornou Dolnou dosiahla rekord, pochoval aj svoju rapidečku

Exkluzívne televízne, rozhlasové a internetové práva mala tento rok poslednýkrát RTVS. Jedinečnú atmosféru zo šampionátu priniesla divákom na svojej stanici :Šport, kde odvysielala všetkých 64 zápasov, z toho 34 v priamom prenose. Zápasy našej hokejovej reprezentácie alebo finálové duely, rovnako ako minulý rok, už neuvádzala na Jednotke.

Budúci rok sa sťahuje hokejový šampionát na obrazovku komerčnej televízie. Skupina JOJ Group získala výhradné práva na najbližších päť rokov, od roku 2024 až do roku 2028. Ako jediný televízny vysielateľ má vysielacie práva pre územie Slovenska aj pre všetky typy streamov na všetkých dostupných platformách. Majstrovstvá sveta, ktoré budú o rok v Českej republike v Prahe a Ostrave, bude vysielať na svojej stanici JOJ Šport, prípadne v TV JOJ.

and just like that, ako to bolo ďalej, Čítajte aj Toto bude veľký letný seriálový návrat: Najobľúbenejšie Newyorčanky poznajú dátum premiéry

Najviac divákov mal zápas so Švajčiarskom

Tohtoročný hokejový ošiaľ vypukol v piatok 12. mája a nového majstra sveta, ktorým sa stali hokejisti Kanady už rekordný 28-krát, sme spoznali v nedeľu 28. mája. Aj tento rok patrili hokejové zápasy k najsledovanejším programom, k obrazovkám pritiahli dokonca viac divákov ako minulý rok.

Rekordom šampionátu bolo 919-tisíc divákov pri zápase Slovenska so Švajčiarskom, druhým najsledovanejším bol duel našich reprezentantov s Kazachstanom, ktorý sledovalo 826-tisíc divákov. Viac ako 800-tisíc divákov mal aj zápas Slovenska s Lotyšskom (806-tisíc divákov). Pri všetkých zápasoch mal RTVS Šport vysoký, viac ako 40 percentný podiel na trhu.

joj, joj group, Čítajte aj Jojka využila zaváhanie Markízy: Slováci môžu dostať novú televíziu, ktorá dlhodobo chýbala

Duel o titul majstra sveta, o ktorý bojovali Kanada s Nemeckom, si nenechalo ujsť 401-tisíc divákov. Nedeľné finále sa stalo rovnako najsledovanejším televíznym programom dňa a dosiahlo podiel na trhu 22%.

Rekordy minulých rokov

Rekordom vlaňajšieho šampionátu bolo 886-tisíc divákov pri zápase Slovenska s Fínskom, druhým najsledovanejším bol duel našich reprezentantov s Talianskom, ktorý sledovalo 734-tisíc divákov.

V rokoch predtým sledovalo zápasy aj viac ako milión divákov. V roku 2021 prekonali miliónovú hranicu dva duely domácej reprezentácie (so Švédskom a Dánskom), 900-tisíc divákov a viac mali zápasy s Veľkou Britániou, Bieloruskom a Ruskom.

Rekord v ére peoplemetrového merania (od roku 2004) si doposiaľ drží finále šampionátu z roku 2012, z ktorého si Slovensko odnieslo striebro. Finálový zápas s Ruskom sledovalo neuveriteľných, takmer 1,8 milióna divákov a Jednotka mala až 70 percentný podiel na trhu.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #MS v hokeji 2023 #sledovanosť TV