Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: Očakávania prezidentky od novej vlády aj ambície Naďa či Danka vo voľbách

Pozvanie do politickej diskusie prijala aj prezidentka Zuzana Čaputová.

27.05.2023 06:00
Ľudovít Ódor, Zuzana Čaputová, Foto: ,
Prezidentka SR Zuzana Čaputová.
debata (14)
joj, joj group, Čítajte aj Jojka využila zaváhanie Markízy: Slováci môžu dostať novú televíziu, ktorá dlhodobo chýbala

Slovensko má novú vládu odborníkov a politici naplno rozbiehajú kampaň k predčasným voľbám. Demokratom na čele s Eduardom Hegerom sa zatiaľ nedarí spojiť pravicu, jeho ponuku odmietli viacerí politickí lídri vrátane Mikuláša Dzurindu či Milana Majerského.

Vo víkendových politických diskusiách budú politici hovoriť o tom, ako hodnotia spájanie strán pred voľbami aj o aktuálnych poslaneckých návrhoch. Pozvanie do diskusie prijala tiež prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá bude hovoriť o očakávaniach od vlády odborníkov pri spravovaní štátu a výzvach do ďalšieho obdobia po štyroch rokoch vo funkcii hlavy štátu.

predvolebná kampaň, Igor Matovič Čítajte aj Predvolebná kampaň sa naplno rozbieha. Najviac investoval Matovič, kúpil takmer tretinu bilbordov

Hosťami Sobotných dialógov budú predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka (Progresívne Slovensko). Moderátorka Marta Jančkárová s nimi bude diskutovať aj o možnom vývoji po voľbách. Reláciu uvádza od 12.10 hod. Rádio Slovensko a tiež televízny okruh :24.

Do nedeľnej relácie V politike prídu diskutovať traja predsedovia mimoparlamentných strán: Milan Majerský (KDH), Andrej Danko (SNS) a László Sólymos (Most-Híd). V štúdiu Televízie ta3 budú s moderátorom Rastislavom Ilievom hovoriť o spájaní strán aj volebných prioritách.

GDPR Čítajte aj Úrad na ochranu osobných údajov: Sme pred kolapsom a nie sme schopní plniť si svoje úlohy

Hosťom prvej časti relácie O 5 minút 12 na Jednotke RTVS bude prezidentka Zuzana Čaputová. Do druhej časti relácie prijali pozvanie poslanci parlamentu Branislav Gröhling (SaS) a Juraj Šeliga (Demokrati). Politici budú s moderátorom Marekom Makarom diskutovať aj o očakávaniach od vlády odborníkov.

Do relácie Na telo televízie Markíza prijali pozvanie Jaroslav Naď (Demokrati) a Robert Kaliňák (Smer-SSD). Moderátor Michal Kovačič s nimi bude diskutovať aj o kauze Súmrak a neúspešných pokusoch „hegerovcov“ pri spájaní pravice.

Najsledovanejšie diskusie uplynulého víkendu

Najsledovanejšou politickou diskusiou na trhu sa aj uplynulú nedeľu, 21.mája 2023, stala relácia Na telo, ktorá zaznamenala v cieľovej skupine 12–54 sledovanosť 4,6 % a vysoký trhový podiel 29,2 %. Debata moderátora Michala Kovačiča s Máriou Kolíkovou a Petrom Pellegrinim pritiahla k obrazovkám Markízy 354-tisíc divákov.

Diskusiu s novým predsedom vlády Ľudovítom Ódorom a duel Igora Matoviča s Matúšom Šutajom Eštokom si na Jednotke RTVS v relácii O 5 minút 12 pozrelo 299-tisíc divákov a ďalších 47-tisíc diskusie sledovalo na spravodajskom kanáli :24. V cieľovej skupine 12–54 zaznamenali podiel na trhu 16,6 %.

Reláciu V politike, v ktorej sa stretli Michal Šipoš, Branislav Gröhling a Denisa Saková, si na TA3 pozrelo 192-tisíc divákov, v cieľovej skupine 12–54 si pripísala podiel na trhu 15,7 %.

Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA, dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo