Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS na vrchole rebríčkov sledovanosti: Hokejový šampionát láka k obrazovkám Športu státisíce divákov

Obrovským diváckym ťahákom sú zápasy slovenskej reprezentácie.

17.05.2023 00:00
Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko Kanada Foto: ,
Samuel Hlavaj chytá nájazd kanadského kapitána Tylera Toffoliho.
debata (1)
geissenovci, Čítajte aj Mladé Geissenky by sa utopili aj v napršanej mláke, Carmen zmordovalo víno: Ako sa rozlúčia so Slovenskom?

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji patria každoročne k najväčším športovým sviatkom roka. Tento rok prináša divákom atmosféru na štadiónoch vo Fínsku a Lotyšsku exkluzívne RTVS. Na stanici :Šport odvysiela všetkých 64 zápasov, z toho 34 v priamom prenose. Na rozdiel od minulých rokov nebude uvádzať na Jednotke ani zápasy našej hokejovej reprezentácie alebo finálové duely.

Tohtoročný hokejový ošiaľ vypukol v piatok 12. mája. V piatok, sobotu aj v pondelok sa stali najsledovanejšími programami priame prenosy z úvodných zápasov slovenskej reprezentácie.

joj 24, Čítajte aj Jojka stratila dve dlhoročné tváre: Výrazný redaktor opúšťa obrazovky po 20 rokoch, smeruje do politiky

V piatok popoludní (12. mája) si prvý zápas Slovenska s Českou republikou, ktorý sme prehrali 2:3, nenechalo ujsť až 657-tisíc divákov pri trhovom podiele 50,4 % v univerzálnej cieľovej skupine 12+. Na webe dosiahol ďalších viac ako 337-tisíc pozretí. V komerčnej cieľovej skupine 12–54 si pripísal podiel na trhu až 61,8 % a stal sa najsledovanejším programom dňa.

František Gajdoš (Slovensko) a Jiří Smejkal... Foto: TASR, Martin Baumann
Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko Gajdoš František Gajdoš (Slovensko) a Jiří Smejkal (Česko) bojujú pri mantineli v derby zápase základnej B-skupiny Slovensko - Česko na MS 2023.

Sobotný večer (13. mája) ovládol hokejový zápas Slovenska s Lotyšskom, ktorý naši reprezentanti vyhrali 2:1. Sledovalo ho až 806-tisíc divákov pri trhovom podiele 41,6 % v cieľovej skupine 12+ a na webe dosiahol viac ako 243-tisíc pozretí. V cieľovej skupine 12–54 si pripísal podiel na trhu až 54,5 % a stal sa opäť jednoznačne najsledovanejším programom dňa.

Slovenskí hokejisti sa tešia z víťazstva nad... Foto: TASR, Martin Baumann
Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko Lotyšsko Slovenskí hokejisti sa tešia z víťazstva nad Lotyšmi.
Anka Žitná Čítajte aj Televízia TA3 má na krku ďalšiu sankciu. Týka sa znova už odídenej moderátorky

V pondelok popoludní (15. mája) si dramatický duel Slovenska s Kanadou, ktorý skončil prehrou 1:2, pozrelo až 748-tisíc divákov pri trhovom podiele 51,5 % v cieľovej skupine 12+ a na webe dosiahol takmer 479-tisíc pozretí. V cieľovej skupine 12–54 zaznamenal podiel na trhu až 62,6 % a rovnako sa stal najsledovanejším programom dňa.

Bojová porada slovenského tímu pod vedením... Foto: TASR, Martin Baumann
Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko Kanada Bojová porada slovenského tímu pod vedením Craiga Ramsayho počas duelu s Kanadou.
streamovacie služby Čítajte aj Streamovacie služby už využíva 1,3 milióna Slovákov. Najobľúbenejšie sú tieto štyri

Markíza a JOJ menia program

Ďalší zápas čaká slovenských hokejistov vo štvrtok 18. mája o 19.20 hod., súperom im bude Švajčiarsko. Komerčné televízie Markíza a Joj do silnej konkurencie nenasadia svoje seriály Dunaj, k vašim službám a Nemocnicu, ale odvysielajú reprízy filmov. Markíza divákom ponúkne evitovku Všetko alebo nič a Jojka katastrofický film More v plameňoch. Jednotka RTVS program nemení a odvysiela ďalšiu epizódu zábavnej relácie Hit roka venovanú roku 2012. Televízia Markíza mení svoj program aj v piatok, kedy nastúpia o 19.20 hod. naši hokejisti proti Kazachstanu. Namiesto Ruže pre nevestu uvedie film Diabol nosí Pradu.

geissenovci, Čítajte aj Geissenovci zdvihnú kotvy zo Slovenska: Jojka musela zostať zaskočená, preskočila ju RTVS

Sledovanosť ostatných zápasov

Vysokú sledovanosť majú aj ostatné zápasy, ale v porovnaní so zápasmi Slovenska sú pre športových fanúšikov oveľa menším lákadlom. V piatok 12. mája si večerný duel Lotyšska s Kanadou pozrelo 129-tisíc divákov pri trhovom podiele 7,5 % a zápas Fínska s USA 125-tisíc divákov pri trhovom podiele 8,3 % v cieľovej skupine 12+.

V sobotu popoludní si zápas Nórska s Kazachstanom pozrelo 143-tisíc divákov pri trhovom podiele 14,5 % v cieľovej skupine 12+ a v danom čase bol športový prenos jednotkou v sledovanosti. Menšiu sledovanosť mali zápasy zo záznamu: Švajčiarsko – Slovinsko (70-tisíc divákov) a Francúzsko – Rakúsko (49-tisíc).

Action, diskontný reťazec, obchod, predaj, zákazník, Čítajte aj Superlacný reťazec prekvapuje. Najnovšiu predajňu otvorí v chudobnom regióne

V nedeľu 14. mája bol najsledovanejším zápasom večerný duel Česka s Kazachstanom, ktorý si nenechalo ujsť 230-tisíc divákov pri trhovom podiele 11,6 % v cieľovej skupine 12+. Divákov prilákali k televíznym obrazovkám aj zápasy Nórsko – Švajčiarsko (183-tisíc divákov), Slovinsko – Kanada (129-tisíc) a USA – Maďarsko (76-tisíc).

V pondelok 15. mája si večerný hokejový duel Českej republiky s domácim Lotyšskom pozrelo 247-tisíc divákov pri trhovom podiele 13,4 % v cieľovej skupine 12+.

Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS Šport #MS v hokeji 2023 #sledovanosť TV