Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Politické diskusie: Slovensko má úradnícku vládu. Na zastabilizovanie situácie má päť mesiacov

Prinášame témy a hostí víkendových politických relácií v RTVS, na Markíze a TA3.

13.05.2023 00:00
caputova, ódor Foto: ,
Prezidentka Zuzana Čaputová a viceguvernér NBS Ladislav Ódor.
debata (9)
Eduard Heger Čítajte aj Rada RTVS: Telerozhlas pri príhovore Hegera neporušil zákon. Urobil to, čo musel

Prezidentka Zuzana Čaputová oficiálne oznámila mená nových členov úradníckej vlády, ktorú vymenuje v týždni od 15. mája. Podotkla, že do predčasných parlamentných volieb zostáva takmer pol roka a vláda má dostatok času na stabilizovanie situácie. Predsedom vlády odborníkov bude viceguvernér Národnej banky Slovenska (NBS) Ľudovít Ódor. Úradníckej vláde zatiaľ deklaruje podporu len strana SaS, ostatné strany čakajú na programové vyhlásenie vlády. Opozícia ju podporiť odmieta.

na telo, O 5 minút 12, Sobotné dialógy Čítajte aj Rada pre mediálne služby: Viaceré sťažnosti divákov na politické relácie sú neopodstatnené

Hosťami Sobotných dialógov budú Eduard Heger (Demokrati) a Peter Pellegrini (OĽaNO). Moderátorka Marta Jančkárová s nimi bude diskutovať aj o spravovaní štátu do volieb. Reláciu uvádza od 12.10 hod. Rádio Slovensko a od 15.15 hod. spravodajský okruh :24.

Do nedeľnej relácie V politike prídu Jaroslav Naď (Demokrati) a poslanec Erik Tomáš (Hlas-SD). V štúdiu Televízie ta3 budú s moderátorom Rasťom Ilievom hovoriť aj nákupe americkej vojenskej techniky.

Hosťami O 5 minút 12 na Jednotke RTVS bude štvorica poslancov: Michal Šipoš (OĽaNO), Milan Krajniak (Sme rodina), Juraj Krúpa (SaS) a Ľuboš Blaha (Smer-SD). Aj o priebehu parlamentnej schôdze a aktuálnom politickom vývoji budú diskutovať s Marekom Makarom.

Do relácie Na telo televízie Markíza prijali pozvanie Eduard Heger (Demokrati) a Robert Fico (Smer-SD). Moderátor Michal Kovačič s nimi bude diskutovať o zložení úradníckej vlády. Okrem duelu prinesie aj prieskum o tom, ktorý z lídrov politických strán by ako premiér dokázal vládnuť bez hádok a konfliktov.

Najvernejší, Juraj Ferko, Juraj Bača Čítajte aj Magazín Najvernejší neohúril sledovanosťou. RTVS ho považuje za úspešný a pripravuje pokračovanie

Najsledovanejšie diskusie uplynulého víkendu

Najviac divákov pritiahol k obrazovkám uplynulú nedeľu duel Borisa Kollára a Robertom Ficom v relácii O 5 minút 12. Na Jednotke RTVS ho sledovalo 350-tisíc divákov a ďalších 84-tisíc diskusiu sledovalo na spravodajskom kanáli :24. V cieľovej skupine 12–54 zaznamenala podiel na trhu 19,2 %.

V tejto cieľovej skupine si prvenstvo pripísala relácia Na telo televízie Markíza, ktorá zaznamenala vysoký trhový podiel 30,8 %. Duel Juraja Šeligu s Richardom Rašim si pozrelo 348-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Reláciu V politike, v ktorej sa stretla štvorica europoslancov, si na TA3 pozrelo 207-tisíc divákov, v cieľovej skupine 12–54 si pripísala podiel na trhu 14,6 %.

Matka Čítajte aj Jennifer Lopez mení žáner. Končí s romantikou, v novom filme sa premení na chladnokrvnú vrahyňu

Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo