Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Mladé Geissenky netušili o Slovensku, najviac im chutila žemľa z Billy. Národ zabil Sulík s vlastným dabingom

Ako dopadli prvé dve epizódy, ktoré sa nakrúcali na Slovensku? Jojka síce bola jednotkou na trhu, no rekordy rozhodne nepadali a dosiahnuté výsledky mali od nich veľmi ďaleko.

09.05.2023 06:00
geissenovci, Foto:
Geissenovcov čakalo špeciálne privítanie na Bratislavskom hrade.
debata (6)
The Clearing, Čítajte aj Máj na Disney+: Obľúbenú drámu čaká letná pauza. Nahradia ju iné zaujímavé novinky

Presne pred rokom, keď nemecká milionárska rodina pristála na Slovensku, to vyzeralo tak, že dorazili najväčšie svetové superhviezdy. Celý týždeň Geissenovci plnili stránky médií. Všade, kde sa pohli, ich čakali davy fanúšikov. Milionári priznali, že takúto davovú psychózu nečakali a bolo evidentné, že ich pozornosť vyviedla z miery. Bolo teda prirodzené, že Jojka, ktorá vysiela ich reality šou, bude mať enormný záujem čo najskôr priniesť päť špeciálnych epizód na svoje obrazovky. Televízia vyplní Geissenovcami ešte dve najbližšie stredy.

Eurovea 2, vizualizácia, južné námestie Čítajte aj Nová Eurovea: Obľúbená dunajská promenáda sa mení. Pribudnú nové športoviská aj mestský bulvár

Nápad priniesol vtedajší minister hospodárstva Richard Sulík, s ktorým sa milionári stretli na svetovej výstave Expo 2020 v Dubaji, kde v slovenskom pavilóne obdivovali vodíkové auto. Nemeckí milionári, ale aj tvorcovia reality šou, boli šokovaní obrovskou popularitou, ktorej sa Geissenovci tešili. Preto zmenili svoje pôvodné plány a napokon vzniklo omnoho viac materiálu, ktorý tvorcovia využili. Spočiatku sa hovorilo iba o jednej epizóde, neskôr o troch, nakoniec to bolo až päť epizód.

RTVS :24 Čítajte aj Veľký návrat na obrazovky: V RTVS diváci uvidia bývalé tváre JOJ a TA3

Prvé dve epizódy vysielané minulú stredu priniesli viacero vtipných, ale pre našincov aj mierne poburujúcich momentov. Pozornosť na seba pútali najmä najmladšie členky milionárskeho klanu – Davina a Shania. Tie majú očividnú rolu v rodinnej reality šou všetko ofrflať a znegovať. Tak sa aj stalo. Najprv šokovali vetou, že netušia, kde je Slovensko, keďže ich priatelia tam v živote neboli. Bratislava im evokovala názov pečeného mäsa a na výlet na Slovensko sa im náramne nechcelo ísť, čo jasne dávali najavo.

Let s Dance, lets dance, Čítajte aj Hľadanie novej šou Markízy prináša šokujúce prekvapenia: Nebude to mega veľká relácia

Je trošku na zamyslenie, či v dnešnej dobe, keď je všetko prepojené a známe, je možné, aby tvrdili, že netušia o existencii krajiny v strednej Európe. Mladé dievčatá žijú vo svojej bubline v Monaku, ktorá im zabezpečuje život v paralelnom vesmíre, ale zrejme sa im dostalo kvalitného vzdelania a vypustiť vety o tom, že netušia, kde je nejaká krajina, vyznievali veľmi čudne a smutne. Zároveň je to opäť ďalší výkričník pre malé Slovensko a jeho propagáciu, ktorá dlhoročne pôsobí, ako keby bola v bdelej kóme.

the great, Čítajte aj Seriálový máj: Takto "nadupaný" televízny mesiac tu ešte nebol! Toto všetko musíte vidieť

Štvorčlenná rodinka napokon dorazila v plnom počte a privítala ich perepúť z politickej strany SaS (dnes už Saska) na čele s vtedajším ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom. Vo finálnom zostrihu sa mihla aj poslankyňa Janka Bitó Cigániková, ale aj župan Juraj Droba. Sulík naplánoval zbesilý týždeň. V prvých dvoch častiach si užili najmä Bratislavu a jej blízke okolie. Kým Robert a Carmen boli úprimne očarení programom a poctami, ktoré sa im dostali, ich dve dcéry neskrývali znudenie a napokon sa vytratili do nákupného centra, kde im náramne chutila dopekaná kaiserka, ktorú si nevedeli vynachváliť. Čo tam po tom, že boli všade obklopené výberovým jedlom a naplánovaným programom.

Slovákov však náramne pobavil dabing Richarda Sulíka. Ten sa totiž nadaboval sám. Všetkým je jasné, že nie je herec a nevie preniesť emóciu do dabingu, no celkové vyznenie jeho snahy prinášala salvy smiechu. Jeho emočné zapojenie bolo na úrovni vypnutej mikrovlnky.

Geissenovci videli Bratislavský hrad, hrad Devín, previezli sa na lodi. Odmietli jazdu na divokej vode, ale ochotne pózovali so svojimi fanúšikmi. V tomto smere sa nedá nič nemeckej rodine vytknúť, je evidentné, že si svojich fanúšikov úprimne vážia a tešia sa z ich pozornosti.

911, seriál 911, Čítajte aj Poriadny šok: Jeden z najobľúbenejších amerických seriálov, ktorý sledujete na Jojke, sa končí

Ako dopadla sledovanosť?

A tu prichádza prekvapenie. Vzhľadom na obrovskú mediálnu, ale aj ľudskú pozornosť, ktorá sa Geissenovcom dostala počas ich návštevy, by sa dalo čakať, že vysielané epizódy zbúrajú všetky rebríčky sledovanosti a spôsobia ošiaľ. Nestalo sa.

Jojka bola preukázateľnou jednotkou na trhu a porazila konkurenciu, no výsledky rozhodne neboli hviezdne. Avšak určite to televíziu potešilo vzhľadom na slabú jar, okrem Ivety Jojke nič jasnejšie nezasvietilo. V cieľovej skupine 12 – 54 dosiahli Geissenovci 8,1% sledovanosť s 27% podielom na trhu. Pri obrazovkách celkovo sedelo, pomerne vlažných, 384-tisíc divákov.

Druhá epizóda zaznamenala odliv divákov. V cieľovke 12 – 54 dosiahla 7% sledovanosť s 29,8 podielom na trhu. Celkovo si pokračovanie pozrelo 333-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #Geissenovci #Geissenovci – Ťažký život milionárov