Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Politické diskusie: Vo vláde končia ďalší ministri, Heger priznáva chaos v krajine a opozícia chce úradnícku vládu

Aj to budú témy víkendových politických relácií v RTVS, na Markíze a TA3. Pozrite si prehľad hostí.

06.05.2023 00:00
politické diskusie Foto:
debata (8)
Flash, ezra miller, Čítajte aj Najlepší film tohto roka? Najlepší pohľad na ikonického superhrdinu? Toto Slováci čoskoro uvidia

Z vlády odchádzajú ďalší dvaja ministri. Minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan končí pre viac než miliónovú dotáciu svojej firmy z ministerstva životného prostredia, z postu ministra zahraničných vecí odchádza aj Rastislav Káčer. Poverený premiér Eduard Heger priznáva chaos v krajine, no Slovensko chce k predčasným voľbám doviesť ako premiér, a opozícia opätovne vyzýva prezidentku, aby vymenovala úradnícku vládu.

obchodný dom Dunaj Čítajte aj Kedysi tu nakupovali davy: Najslávnejší obchodný dom v Bratislave obnoví svoju zašlú slávu

Hosťami Sobotných dialógov budú poslanci Igor Matovič (OĽaNO) a Marián Viskupič (SaS). Moderátorka Marta Jančkárová s nimi bude diskutovať aj o spravovaní štátu do volieb. Reláciu uvádza od 12.10 hod. Rádio Slovensko a od 15.15 hod. spravodajský okruh :24.

Do nedeľnej relácie V politike príde tentokrát štvorica europoslancov. V štúdiu Televízie ta3 sa v diskusii stretnú Monika Beňová (Smer-SSD), Martin Hojsík (Progresívne Slovensko), Milan Uhrík (Republika) a Ivan Štefanec (KDH). Moderátor Richard Dírer s nimi rozoberie aj kľúčové otázky našej zahraničnej orientácie.

RTVS logo Čítajte aj RTVS s masívnou zmenou, ktorá tu nebola roky. Túto televíziu o pár dní nespoznáte

Hosťami O 5 minút 12 na Jednotke RTVS budú predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a predseda strany Smer-SSD Robert Fico. Aj o priebehu parlamentnej schôdze a aktuálnom politickom vývoji budú diskutovať s Marekom Makarom.

Do relácie Na telo televízie Markíza prijali pozvanie poslanci Juraj Šeliga (Demokrati) a Richard Raši (Hlas-SD). Moderátor Michal Kovačič sa ich bude pýtať aj na to, či odchod ďalších ministrov z poverenej vlády spustil novú politickú krízu. Okrem duelu prinesie Na telo aj exkluzívny prieskum dôveryhodnosti politických lídrov.

Najsledovanejšie diskusie uplynulého víkendu

Tradične najsledovanejšou politickou diskusiou na trhu bola uplynulú nedeľu, 30. apríla 2023, relácia Na telo televízie Markíza. V cieľovej skupine 12–54 zaznamenala sledovanosť 4,2 % a trhový podiel 24,0 %. Debata moderátora Michala Kovačiča s predsedom SaS Richardom Sulíkom a podpredsedom Smeru-SSD Jurajom Blanárom pritiahla k obrazovkám 320-tisíc divákov a dosah mala až 484-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

O 5 minút 12 s hosťami Michalom Šipošom a Richardom Takáčom si pozrelo na Jednotke RTVS 298-tisíc divákov a ďalších 50-tisíc diskusiu sledovalo na spravodajskom kanáli :24. Reláciu V politike, v ktorej sa stretli Roman Mikulec a Denisa Saková, si na TA3 pozrelo 198-tisíc divákov.

Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Reach je uvedený s podmienkou tri minúty a viac.

Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo