Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľký návrat na obrazovky: V RTVS diváci uvidia bývalé tváre JOJ a TA3

Na spravodajskej stanici RTVS :24 budú moderovať nové relácie.

09.05.2023 00:00
RTVS :24 Foto:
debata (3)

RTVS :24 sa od dnes mení. Vysiela z nového štúdia a s novou vizuálnou identitou sa prezentuje ako moderný spravodajský okruh, ktorý prináša viac aktuálnych správ, komentárov, odborných analýz a exkluzívnych relácií. Na zmene pracovala RTVS niekoľko mesiacov.

RTVS logo Čítajte viac RTVS s masívnou zmenou, ktorá tu nebola roky. Túto televíziu o pár dní nespoznáte
Video

„Spravodajský okruh prinesie denne takmer dvojnásobok premiérového obsahu. Divák si nájde aktuálne informácie v ktoromkoľvek momente, kedy si zapne spravodajskú televíziu RTVS :24,“ uviedla RTVS s tým, že sa posilňuje aj obsah existujúcich spravodajských a publicistických formátov.

Eurovea 2, vizualizácia, južné námestie Čítajte aj Nová Eurovea: Obľúbená dunajská promenáda sa mení. Pribudnú nové športoviská aj mestský bulvár

Na obrazovke RTVS :24 sa budú striedať redaktori a moderátori Barbora Bodáková, Miroslav Frindt, Marek Makara, Marta Jančkárová, Veronika Iršová, Klaudia Suchomel Guzová, Viktória Belová, Vladimír Lichvár, Marek Gudiak, Slávka Dvořáková, Alfonz Šuran, Jana Majeská a Jana Košíková.

Video

Návrat na obrazovky

V programovej štruktúre diváci uvidia obľúbené formáty Interview :24, Ekonomika :24, Svet :24, Týždeň vo svete, Týždeň v ekonomike, Šport :24. Ranné správy budú vysielané bez prerušenia promo blokmi, ako aj Správy o 12.00 a Správy o 19.00, ktoré sa vysielajú paralelne na Jednotke aj RTVS :24. Novinkou bude aj doplnenie moderátorských vstupov o informácie priamo od redaktora v štúdiu alebo v teréne.

geissenovci, Čítajte aj Mladé Geissenky netušili o Slovensku, najviac im chutila žemľa z Billy. Národ zabil Sulík s vlastným dabingom

K moderátorom Ranných správ sa pridá Alfonz Šuran, ktorý do RTVS prešiel po dlhoročnom pôsobení v TA3 a do novembra minulého roka bol šéfom spravodajskej televízie :24. Po odvysielaní snemu Smeru-SD v deň výročia Nežnej revolúcie a vlne kritiky od divákov odvolal riaditeľ Ľuboš Machaj celé vedenie spravodajstva. Okrem Šurana skončili vo funkciách aj riaditeľka sekcie spravodajstva a publicistiky Mária Hlucháňová, šéfdramaturg RTVS :24 Peter Nittnaus a vedúca odboru televízneho spravodajstva a aktuálnej publicistky Andrea Fajnorová.

Alfonz Šuran Foto: RTVS
Alfonz Šuran Alfonz Šuran

Cez víkend sa budú Správy :24 vysielať už od 7.00 hod. v pravidelných 15-minútových blokoch. V relácii Komentáre dňa, ktorá sa vysiela každý deň o 20.20 hod., sa budú komentovať najaktuálnejšie politické a spoločenské témy konkrétneho dňa.

Video

Krimi téma od bývalej tváre JOJ

V rámci novej programovej štruktúry uvedie RTVS :24 postupne aj nové formáty. Pribudne nová relácia Cez Lupu s Monikou Šebovou, ktorá sa bude každú sobotu v prime time venovať témam z oblasti kriminalistiky a bude riešiť kauzy, ktoré hýbu spoločnosťou. Šebová bola trinásť rokov tvárou relácie Krimi televízie JOJ, ktorú opustila na konci roka 2021.

Campus Cowork Čítajte aj Home office je neudržateľný. S izoláciou a osamelosťou začíname mať čoraz väčší problém
Monika Šebová dlhé roky pôsobila v televízii... Foto: TV JOJ
Monika Šebová Monika Šebová dlhé roky pôsobila v televízii JOJ v relácii Krimi.

Generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj verí, že novú RTVS :24 ocenia aj diváci. „Spravodajstvo bolo jednou z hlavných tém môjho projektu koncepcie RTVS pri mojej kandidatúre na pozíciu generálneho riaditeľa. Som veľmi rád, že po necelom roku prichádza RTVS s vynovenou spravodajskou programovou službou RTVS :24, a to v symbolický deň, keďže 9. máj je dňom Európy. Objektivita v každej sekunde je headline pre RTVS :24, ktorý odráža našu snahu práve v tejto dobe zodpovedne pristupovať k vytváraniu spravodajského a publicistického obsahu,“ vyjadril sa Machaj.

Video

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS :24