Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS s masívnou zmenou, ktorá tu nebola roky. Túto televíziu o pár dní nespoznáte

Spravodajská stanica RTVS :24 sa 9. mája predstaví v úplne novom šate.

05.05.2023 06:00
debata (6)
Foto: RTVS
RTVS :24
Let s Dance, lets dance, Čítajte aj Hľadanie novej šou Markízy prináša šokujúce prekvapenia: Nebude to mega veľká relácia

V utorok 9. mája RTVS predstaví novú podobu svojej spravodajskej stanice :24. Na „facelifte“ pracovala niekoľko mesiacov a jej cieľom je nielen modernizácia vizuálnej stránky, ale aj rozšírenie programovej štruktúry o nové relácie.

Spravodajská stanica :24 je na televíznom trhu už viac ako rok. Vysielať začala 28. februára 2022 po vypuknutí vojny na Ukrajine. V éteri mala na pár týždňov nahradiť vtedajšiu Trojku, napokon zostala ako trvalý programový okruh RTVS a Trojka koncom minulého roka zanikla.

obchodný dom Dunaj Čítajte aj Kedysi tu nakupovali davy: Najslávnejší obchodný dom v Bratislave obnoví svoju zašlú slávu

Reštart spravodajskej televízie je dlho očakávaným krokom, ktorý by ju mal posunúť dopredu v duchu moderných spravodajských televízií. RTVS zmeny plánovala už k ročnému výročiu vysielania, napokon sa zmeny udejú o dva mesiace neskôr a novú verziu spravodajskej televízie :24 diváci prvýkrát uvidia v utorok 9. mája.

Nové spravodajské štúdio RTVS :24. Foto: RTVS
RTVS :24 Nové spravodajské štúdio RTVS :24.
Video

„Táto zmena prichádza v čase, kedy sú informácie a hlavne objektívne informácie veľmi dôležité. Verím, že keď si divák 9. mája zapne RTVS :24, tak tam nájde všetko podstatné a ocení nový vizuál, novú štruktúru, viac obsahu, častejšie informácie a témy rozpracované do hĺbky,“ povedal intendant RTVS :24 Juraj Helbich. „Tak si splníme svoju úlohu, ktorú od nás všetci očakávajú. Aby sme informovali ako verejnoprávna televízia rýchlo a objektívne,“ dodal.

RTVS :24 Čítajte viac Veľký návrat na obrazovky: V RTVS diváci uvidia bývalé tváre JOJ a TA3
Video

Nová staničná grafika

S novým reštartom RTVS :24 sa spája aj nová staničná grafika, ktorá zmení celý vizuál spravodajského okruhu. „Vizuálny ident bol vytvorený tímami animačných grafikov, kameramanov, ostričov, osvetľovačov a režisérov, ktorí nepoužívali počítačom generované objekty. Všetko čo divák uvidí je skutočný objekt, svetlo, tma a farba, ktoré boli reálne natočené,“ objasňuje riaditeľka marketingu a komunikácie RTVS Zuzana Ťapáková. Celý reštart RTVS :24 zastrešuje intenzívna komunikačná kampaň, ktorá zahŕňa niekoľko fáz a sústredí sa nielen na komunikáciu na obraze, ale aj na inzerciu a online komunikáciu.

Video

Nové štúdio a viac premiérového obsahu

RTVS :24 bude vysielať z nového štúdia, ktoré bude slúžiť pre potreby spravodajstva. Ponúkne nové možnosti spracovania tém, zachytávania aktuálnych udalostí a väčšiu interakciu s redaktormi v teréne. Novinkou bude aj doplnenie moderátorských vstupov o informácie priamo od redaktora v štúdiu alebo v teréne.

Video

Zmenami prejde aj programová štruktúra RTVS :24. „Spravodajský okruh prinesie denne takmer dvojnásobok premiérového obsahu. Divák si nájde aktuálne informácie v ktoromkoľvek momente, kedy si zapne spravodajskú televíziu RTVS :24,“ uviedla RTVS s tým, že sa posilňuje aj obsah existujúcich spravodajských a publicistických formátov.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS :24