Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nespustí sa nová slovenská televízia? Musí nastať vhodný čas, hovorí programová riaditeľka Markízy

Kedy odštartuje ďalšia stanica zo skupiny Markíza?

02.05.2023 06:00
markíza, tv markíza, Foto:
Markíza plánuje spustenie ďalšej stanice. Kedy to bude, je otázne.
debata (2)
sarah jessica parker, sex v meste, and just like that, Čítajte aj Sarah Jessica Parker je späť v plnej paráde! Nová séria pokračovania Sexu v meste hlási skorú premiéru

Keď sa v marci uskutočnilo stretnutie s vybranými novinármi s generálnym riaditeľom skupiny Markízy Matthiasom Settelem, bolo oznámené, že v lete tohto roka sa diváci dočkajú spustenia novej televízie. Bol by to iba rok po štarte Markíza Krimi.

Zástupcovia televízie neprezradili bližšie detaily pripravovanej televízie. Nie je známy ani názov, ani tematické zameranie. Dá sa však špekulovať, akým smerom sa Markíza Group bude uberať. Stanica Doma je zameraná pre ženské publikum, Dajto na mladších mužov, Markíza Krimi pokrýva cieľovú skupinu, ktorá obľubuje najmä seriály s kriminálnou tematikou.

Pečie celé Slovensko III Čítajte aj Pečie celé Slovensko: RTVS začína nakrúcať novú sériu. Porotkyne zostali v šoku, aké novinky ich čakali

Ak by sa Markíza Group vydala cestou sesterskej Novy, mohlo by ísť o filmovú stanicu, keďže Nova Cinema v Čechách je mimoriadne sledovaná. Ešte sa núka „archívna“ televízia, kde by sa mohli vysielať staršie akvizičné, ale aj slovenské seriály, ktoré by doplnila pôvodná tvorba z čias minulých.

walker, chuck norris, Čítajte aj Geissenovci sú slabý odvar oproti nemu: Na Slovensko mieri absolútna televízna legenda

Už dlhšie je známy postoj televízie, že sa neplánuje zapojiť do boja o diváka v segmente spravodajských televízií, keďže v nedávnej minulosti spustila vlastnú spravodajskú televíziu Jojka pod názvom JOJ 24, ale aj verejnoprávna RTVS. K tomu na Slovensku dlhoročne pôsobí najsledovanejšia ta3. Tento segment televízneho trhu je značne vyčerpaný.

the witcher, zaklínač, Čítajte aj Hit od Netflixu sa otrasie v základoch: Takto vyzerá posledná séria s hereckou hviezdou

Skupina Markíza v súčasnosti na Slovensku prevádzkuje televízie Markíza, Doma, Dajto a Krimi, špeciálne pre český trh je určená stanica Markíza International. Pred niekoľkými rokmi patrila do portfólia aj stanica Fooor, zameraná na komediálny obsah. Jej vysielania po istom čase ukončila a obsah sa rozdelil medzi zostávajúce televízie, najmä Dajto.

Programová riaditeľka televízií Markíza a Nova... Foto: TV Markíza
Silvia Majeská Programová riaditeľka televízií Markíza a Nova Silvia Majeská.

Hoci to pred pár mesiacmi vyzeralo, že novú televíziu od Markízy čaká skorý štart, nemusí to tak byť. Počas aprílového okrúhleho stola novinárov s vedením Markízy a Novy programová riaditeľka oboch staníc – Silvia Majeská – avizované spustenie brzdila.

Canal+ Čítajte aj Na Slovensku pribudla nová streamovacia služba. Prinesie aj české seriály z vlastnej produkcie

„Novú televíziu spustíme, ale zatiaľ sme vo fáze príprav. Preto ešte nebudeme komunikovať niečo konkrétne, na jej štart musí byť vhodný čas,“ povedala v exkluzívnom rozhovore pre Mediaklik.

Celý rozhovor so Silviou Majeskou si budete môcť prečítať 15. mája na Mediakliku.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Silvia Majeská #televízna sezóna 2022/2023