Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: Riešenie vysokých cien potravín, predvolebná kampaň a zmena plánu obnovy

Prinášame prehľad tém a hostí vo víkendových politických reláciách v RTVS, na Markíze a TA3.

29.04.2023 00:00
Michal Šipoš, Igor Matovič, OĽaNO Foto: ,
Poslanci OĽaNO Michal Šipoš (vľavo) a Igor Matovič.
debata (1)
dezoláti, Čítajte aj Takto dopadla Markíza so škandalóznou reportážou: Dohra pre „Dezolátov v uliciach“

Čo nás čaká do volieb? Bude pokračovať legislatívna smršť? A aká bude predvolebná kampaň? Moderátori víkendových politických diskusií sa budú politikov pýtať aj na to, aké opatrenia majú pripravené na zmiernenie inflácie a vysokých cien potravín. Doposiaľ sa občania dočkali len kontroverzných návrhov ako 500 eur za voľby, zníženie platov poslancov a prezidentky či zákaz nedeľného predaja.

Hosťami Sobotných dialógov budú poslanci Milan Vetrák (OĽaNO) a Marián Kéry (Smer-SSD). Reláciu uvádza od 12.10 hod. Rádio Slovensko a spravodajský okruh :24, moderuje Marta Jančkárová.

Ľuboš Machaj Čítajte aj Fico sa chce stretnúť s Machajom. Nepáči sa mu obsadzovanie politických diskusií v RTVS

V nedeľu prídu do TA3 do relácie V politike diskutovať najviac odvolávaný minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) a jeho predchodkyňa v ministerskom kresle Denisa Saková (Hlas-SD). Moderátor Rastislav Iliev sa ich bude pýtať aj na to, či má polícia zviazané ruky pri odhaľovaní káuz a či pracuje na objednávku vlády.

Hosťami O 5 minút 12 na Jednotke RTVS budú poslanci Michal Šipoš (OĽaNO) a Richard Takáč (Smer-SSD). Aj o hospodárení štátu a politickom vývoji pred a po voľbách s nimi bude diskutovať Marek Makara.

Pravidlá mojej ženy Čítajte aj Katastrofálna sledovanosť: Takto si RTVS zdecimovala novú reláciu za pár týždňov

Do relácie Na telo televízie Markíza prijali pozvanie predseda SaS Richard Sulík a podpredseda Smeru-SSD Juraj Blanár. Moderátor Michal Kovačič s nimi bude diskutovať aj o spolupráci politických subjektov. Druckerova Dobrá voľba prechádza na kandidátku strany Hlas-SD, Smer-SSD zas označil mimoparlamentnú SNS za spoľahlivého partnera.

Okrem duelu prinesie Na telo aj úplne čerstvý prieskum preferencií politických strán.

Dárius Haraksin Čítajte aj Uniesol trh tri spravodajské televízie? S konkurenciou hráme vyrovnanú hru, hovorí šéf JOJ 24 po pol roku vysielania

Najsledovanejšie diskusie uplynulého víkendu

Uplynulú nedeľu, 23. apríla 2023, si pozíciu najsledovanejšej politickej relácie opäť obhájilo Na telo televízie Markíza. Diskusia, v ktorej sa stretli Igor Matovič a Michal Šimečka, si v komerčnej cieľovej skupine 12–54 pripísala sledovanosť 5,2 % a podiel na trhu 30,5 %. Pri obrazovkách Markízy bolo 380-tisíc divákov v univerzálnom publiku 12+.

O 5 minút 12 s hosťami Veronikou a Remišovou a Branislavom Gröhlingom namiesto avizovaného Richarda Sulíka si pozrelo na Jednotke RTVS 289-tisíc divákov a ďalších 42-tisíc divákov diskusiu sledovalo na spravodajskom kanáli :24. Reláciu V politike, kde sa stretli Boris Kollár a Peter Pellegrini, si na TA3 pozrelo 231-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo