Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové diskusie: O povolebnej spolupráci s Pellegrinim, Matovičom, Kollárom či Budajom

Prinášame prehľad tém a hostí vo víkendových politických reláciách v RTVS, na Markíze a TA3.

22.04.2023 00:00 , aktualizované: 23.04.2023 12:00
Pellegrini matovič Foto: ,
Peter Pellegrini a Igor Matovič po neúspešnom hlasovaní o uznášaniaschopnosti parlamentu SR k otvoreniu 87. mimoriadnej schôdze NRSR o dodaní stíhačiek na Ukrajinu a skoršom termíne predčasných volieb. 28. február 2023.
debata (15)
kate winslet, palác, Čítajte aj Mŕtva demokracia, teror, totalita: Chystá sa seriál, ktorý ukáže „budúcnosť“ Európy

Do predčasných parlamentných volieb ostáva ešte pár mesiacov, o priazeň voličov sa uchádzajú nové strany a naznačujú, s kým uzavrú povolebné spojenectvá. K Hegerovým Demokratom sa tento týždeň pridali aj odídenci zo Za ľudí Juraj Šeliga a Jana Žitňanská. V parlamente sa poslanci pretekajú v kreatívnych návrhoch, v máji budú rokovať o desiatkach návrhov vrátane zákazu nedeľného predaja, daňových zmenách či o zavedení interrupčnej tabletky. V prieskumoch zatiaľ obsadzujú prvé priečky Smer-SD v tesnom závese s Hlasom-SD, dobieha ich PS.

Do Sobotných dialógov prídu diskutovať poverený minister životného prostredia Ján Budaj (Demokrati) a predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Reláciu uvádza od 12.10 hod. Rádio Slovensko a spravodajský okruh :24, moderuje Marta Jančkárová.

politické relácie Čítajte aj Cítiť, že sa zvolebnieva. V televíznych diskusiách je najviditeľnejší politik, ktorý nebýval častým hosťom

V nedeľu budú v relácii V politike diskutovať o spájaní, kreatívnych poslaneckých návrhoch a pomoci ľuďom v kríze predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Moderuje Richard Dírer.

Hosťami O 5 minút 12 budú poverená ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) a predseda strany SaS Richard Sulík. O prístupe pri navrhovaní a presadzovaní vládnych a poslaneckých zákonov budú diskutovať s moderátorom Marekom Makarom. Reláciu uvádza Jednotka RTVS a spravodajský okruh :24.

Aktualizácia: Richard Sulík sa diskusie nemohol zúčastniť kvôli zdravotnej indispozícii, zastúpil ho podpredseda strany SaS Branislav Gröhling.

obchod, nakupovanie, rodina Čítajte aj Prieskum: Chcú mať Slováci v nedeľu zatvorené obchody? A čo preferujú predavači a predavačky?

Do relácie Na telo televízie Markíza prijali pozvanie líder hnutia OĽaNO Igor Matovič a predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka. Moderátor Michal Kovačič s nimi bude diskutovať aj o deficite rozpočtu, ktorý bol vlani o polovicu nižší ako v roku 2021. Kredit si za to pripisuje aj bývalý minister financií Matovič.

Najsledovanejšie diskusie uplynulého víkendu

Uplynulú nedeľu, 16. apríla 2023, si pozíciu najsledovanejšej politickej relácie opäť obhájilo Na telo televízie Markíza. Diskusia, v ktorej sa stretla trojica poslancov v zložení Michal Šipoš, Jana Bittó Cigániková a Matúš Šutaj Eštok, si v komerčnej cieľovej skupine 12–54 pripísala sledovanosť 4,8 % a podiel na trhu 25,5 %. Pri obrazovkách Markízy bolo 385-tisíc divákov v univerzálnom publiku 12+.

O 5 minút 12 s hosťami Milanom Krajniakom a Erikom Tomášom si na Jednotke RTVS pozrelo 350-tisíc divákov a ďalších 59-tisíc divákov diskusiu sledovalo na spravodajskom kanáli :24. Reláciu V politike, kde sa stretli Ján Budaj a Juraj Blanár, si na TA3 pozrelo 191-tisíc divákov.

Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA, dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo