Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Patrik Herman sa vrátil na obrazovky. Ako sa mu darilo s vynovenou reláciou Občan za dverami?

Obľúbený moderátor má za sebou premiéru na obrazovkách RTVS.

18.04.2023 06:00
Patrik Herman, Občan za dverami Foto:
Patrik Herman sa na obrazovky vrátil vo vynovenej relácii Občan za dverami.
debata
nemocnica, Čítajte aj Jojka rozhodne nemieni vzdať boj s Markízou: Nemocnicu čakajú veľké zvraty

V nedeľu 16. apríla odštartovala na Jednotke RTVS vynovená relácia Občan za dverami s Patrikom Hermanom. Publicistická relácia patrí medzi dlhoročné stálice na obrazovkách RTVS, nový moderátor do nej prináša viac príbehov a pribudla aj nová rubrika Občan v akcii.

„Som rád, že môžem byť pri začiatku ďalšej etapy existencie relácie Občan za dverami. Problémov ľudí v tejto krajine neubúda, život je stále viac zložitejší a ťažší. To, že môžem byť súčasťou takejto relácie, mi opäť dáva príležitosť a pocit, že môžeme niečo zmeniť a aspoň trošku prispieť k tomu, aby bol život ľudí na Slovensku o niečo znesiteľnejší,“ vyjadril sa moderátor Patrik Herman.

nemocnica, Čítajte aj Jojka rozhodne nemieni vzdať boj s Markízou: Nemocnicu čakajú veľké zvraty

Premiéra vynovenej relácie Občan za dverami s Patrikom Hermanom v nedeľu prilákala obrazovkám Jednotky 201-tisíc divákov pri trhovom podiele 16,6 % v cieľovej skupine divákov vo veku nad 12 rokov. V tomto roku reláciu sledovalo v priemere 174-tisíc divákov, pričom maximom bolo 206-tisíc pri vydaní zo dňa 26. februára. Relácia s Patrikom Hermanom si tak pripísala druhú najvyššiu sledovanosť v tomto roku, viac ako 200-tisíc divákov už nemalo žiadne vydanie. Občana za dverami vysiela Jednotka v nedeľu od 13.00 hod., po skončení politickej diskusie O 5 minút 12. Silnou konkurenciou jej je politická diskusia Na telo, ktorú od 13.00 hod. vysiela televízia Markíza.

Dárius Haraksin Čítajte aj Uniesol trh tri spravodajské televízie? S konkurenciou hráme vyrovnanú hru, hovorí šéf JOJ 24 po pol roku vysielania

Patrik Herman nastúpil do RTVS na jeseň minulého roka po tom, ako ukončil svoje dlhoročné pôsobenie v televízii Markíza, ktorej súčasťou bol už od jej vzniku v roku 1996. Významným medzníkom v jeho kariére bol rok 2000, keď sa stal spolu s Evou Černou moderátorom relácie Lampáreň. Publicistická relácia so známou rubrikou Lebo medveď bola naposledy odvysielaná na konci roka 2013. Počas jej trvania získal Herman až sedem ocenení OTO. Podobným publicistickým formátom ako Lampáreň je aj relácia Občan za dverami, ktorá patrí medzi dlhoročné stálice RTVS, na obrazovke Jednotky je od roku 2011.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Patrik Herman #sledovanosť TV