Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: O Rázsochách, Kažimírovi a úradníckej vláde aj s Hegerom, Budajom či Krajniakom

Prinášame prehľad tém a hostí vo víkendových politických diskusiách v RTVS, na Markíze a TA3.

15.04.2023 06:00
nemocnica razsochy Foto:
Rázsochy v roku 2018, dnes sú zrovnané so zemou. Výstavba hrubej stavby bratislavskej univerzitnej nemocnice na Rázsochách má stáť 281 miliónov eur, dohľad nad projektom má rezort zdravotníctva.
debata
streamovacie služby, TV Čítajte aj Prieskum: Televízia alebo Netflix, HBO či Voyo? Polovica Slovákov si už platí aspoň jednu videoslužbu

Do volieb zostáva ešte pol roka, no predvolebná kampaň sa už rozbehla a ulice zapĺňajú bilbordy s tvárami politikov. Projekt Rázsochy stále mešká a Slovensku hrozí, že príde o takmer 300 miliónov eur z Plánu obnovy. Guvernéra Národnej banky Slovenska Petra Kažimíra odsúdil Špecializovaný trestný súd za podplácanie a hoci rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, prezidentka Zuzana Čaputová ho už vyzvala, aby zvážil odstúpenie z funkcie. Pomoc ľuďom v súvislosti so zdražovaním je naďalej nedostatočná a opozícia vyzýva prezidentku na vymenovanie úradníckej vlády. Aj to sú témy, o ktorých budú politici diskutovať vo víkendových politických reláciách.

TA3 Čítajte aj Z TA3 odchádza dlhoročná tvár. Dôvodom nie je kontroverzne vnímaný rozhovor

Hosťom Sobotných dialógov bude dočasne poverený premiér a predseda strany Demokrati Eduard Heger (nominant OĽaNO). O aktuálnej politickej situácii s ním bude diskutovať moderátorka Marta Jančkárová. Reláciu vysiela naživo od 12.10 hod. Rádio Slovensko aj spravodajská televízia :24.

Do nedeľnej relácie V politike prídu o témach, ktoré hýbu Slovenskom, diskutovať dočasne poverený minister životného prostredia Ján Budaj (nom. OĽaNO, Demokrati) a podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD). Reláciu televízie TA3 moderuje Rastislav Iliev.

Na Jednotke sa v relácii O 5 minút 12 v dueli stretnú dočasne poverený minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) a poslanec Erik Tomáš (Hlas-SD). Témou relácie bude aj pomoc ľuďom v súvislosti so zdražovaním. Moderuje Marek Makara.

Hosťami Na telo televízie Markíza bude trojica poslancov: Michal Šipoš (OĽaNO), Jana Bittó Cigániková (SaS) a Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Moderátor Michal Kovačič predstaví divákom exkluzívne aj výsledky najnovšieho prieskumu dôveryhodnosti všetkých členov poverenej vlády vrátane premiéra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo