Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vypínanie českých staníc pokračuje: Diváci tohto operátora si programy Primy nepozrú

Ďalší televízny operátor vypol obľúbené české stanice z portfólia televízie Prima.

07.04.2023 10:29
TV Prima prima plus, televízia, telka, televízor, Foto: ,
Ďalší operátor pristúpil k vypnutiu staníc z portfólia Primy.
debata (35)
dunaj, Čítajte aj Experiment Markízy naplno vyšiel: Toto je nový najsledovanejší seriál na Slovensku...

Začiatkom februára sa začalo vypínanie ďalších českých staníc na Slovensku. Prvotný popud vyslali slovenské komerčné televízie a vyzvali operátorov, aby zastavili šírenie českých televízií na našom trhu. Tvrdia, že tým porušujú autorské práva, keďže české televízie nekupujú vysielacie práva pre slovenské územie a škodia tým záujmom komerčných staníc, ktoré vysielajú podobný obsah.

you, Čítajte aj Najväčší seriálový psychopat sa ešte raz vráti: Hit od Netflixu ponúkne poslednú sériu

Pôvodné požiadavky hovorili o tom, aby operátori poskytujúci televízne vysielanie blokovali vybrané programy, filmy a seriály, ktoré nemajú vyriešené vysielacie práva na našom území. Na televíznej obrazovke by zostalo svietiť iba oznámenie, že daný program nie je možné vysielať na Slovensku. V praxi to Slováci vidia, napríklad, vo vysielaní Nova International počas športových správ. Vybrané reportáže sú prekryté spomínaným oznamom a dostupný je iba zvuk.

druhá šanca, Čítajte aj Megaúspešná Druhá šanca smeruje do USA! Neuveríte, čo Američania spravia s hlavným hrdinom

Ako by to vyzeralo v praxi, keby vysielanie českých staníc bolo niekoľkokrát denne prerušované, si asi máloktorý divák vie predstaviť. Tohto názoru bol aj Orange a preto „problematické“ české televízie vypol úplne.

Ako prvý zareagoval Orange, ktorý koncom zimy vypol stanice Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom, Prima Star, Prima Max, Prima Krimi, ale aj o ČT Šport, ČT Déčko/Art či spravodajskú CNN Prima News. Napokon sa začalo rokovanie o návrate aspoň CNN Prima News. Legálne je, podľa Primy a slovenských komerčných hráčov, šíriť iba mutáciu Prima Plus a práve CNN Prima News.

Harry Potter a Dary smrti 1-2010 Čítajte aj Harry Potter sa vráti: Diváci sa dočkajú seriálovej verzie, podoba však prekvapí

K vypnutiu pristúpil ďalší operátor. Ako napísal portál Živé.sk, zákazníci Sweet.tv sa dočkali nečakaného spustenia aj hlavnej Primy, ktorá je roky na Slovensku vypnutá. Tento stav trval iba niekoľko dní a hlavný kanál Primy je vypnutý a spolu s ním aj ostatné tematické stanice Primy.

Kedy pristúpia k vypnutiu aj ostatní operátori nie je jasné. Je evidentné, že sa snažia tento proces, čo najviac zdržať, keďže české televízie sa na Slovensku tešia vysokej obľube, ale aj sledovanosti.

© Autorské práva vyhradené

35 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #TV Markíza #Prima PLUS #blokovanie českých televízií