Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Čo ja viem sa vráti netradične na jeseň. RTVS začala nakrúcať nové časti

Jubilejná desiata séria bude musieť zvrátiť odliv divákov.

31.03.2023 06:00
Čo ja viem Foto:
V Čo ja viem si otestujú svoje vedomosti aj (zľava) Štefan Skrúcaný, Adela Vinczeová a Janko Kuric. Na foto s moderátorom Marcelom Merčiakom (tretí zľava).
debata (2)
tomáš tarr, ruža pre nevestu, Čítajte aj Ruža pre nevestu stále na divákov nezaberá: Čoskoro príde vynútená pauza

Obľúbená vedomostná súťažná šou Čo ja viem sa tento rok na obrazovky RTVS vráti v jubilejnej desiatej sérii. Moderátor Marcel Merčiak privíta v horúcich kreslách ďalšie známe tváre. „V 10. sérii nás opäť čaká tornádo vedomostí, šokujúcich informácií a veľa zábavy pre všetkých,” hovorí režisér Tomáš Eibner, ktorý už pracuje na nových častiach.

V Čo ja viem si otestujú svoje vedomosti aj... Foto: RTVS
Čo ja viem V Čo ja viem si otestujú svoje vedomosti aj (zľava) Janko Kuric, Adela Vinczeová a Štefan Skrúcaný.

Čo ja viem netradične na jeseň

Novú sériu Čo ja viem uvedie Jednotka netradične na jeseň tohto roka. Poslednú sériu si diváci mohli pozrieť na jar roku 2022, kedy sa počas jednej sezóny zišli vedľa seba dva ťažiskové zábavné formáty RTVS – Milujem Slovensko aj Čo ja viem. Zvyčajne ich televízia na obrazovke striedala. Na jar patrili piatkové večery Čo ja viem a na jeseň prevzalo štafetu Milujem Slovensko.

pečie celé Slovensko, veľká noc 2023, Čítajte aj RTVS počas Veľkej noci s obrovským prekvapením: Markíza s Jojkou budú mať problém

Na jar minulého roka tak RTVS riešila dilemu, ktorému formátu ponechá tradičné piatkové večery. Pripadli zábavnej šou Milujem Slovensko a Čo ja viem si prvýkrát v histórii vyskúšalo štvrtkový prime-time. Nový vysielací čas však súťažnému formátu nesadol. Dostal sa do konkurencie jojkárskej Nemocnice, ktorá v tom období bez problémov pritiahla k obrazovkám viac ako pol milióna divákov. Na konto si tak pripísala ďalší program, ktorý sa jej podarilo úspešne poraziť. Neodolali jej ani Sestričky alebo Chart Show z ponuky televízie Markíza.

Posledná séria Čo ja viem na jar minulého roka odštartovala len s necelým štvrť milióna divákov, hoci v predchádzajúcej sérii si aj po deviatich rokoch na obrazovke držala silné postavenie a vyše 400-tisícovú divácku základňu. K Čo ja viem sa však diváci nevrátili ani v ďalších častiach a dlhoročný pilier zábavy RTVS si v deviatej sérii pripisoval počas štvrtkových večerov nízke výkony, na ktoré dovtedy nebol zvyknutý.

Pravidlá mojej ženy Čítajte aj RTVS sa bez Magálovej nedarí s varením. Z novinky je prepadák, zachrániť ju má známa tvár

Milujem Slovensko si oddýchne

Druhý zábavný pilier piatkových večerov – Milujem Slovensko – je na obrazovkách RTVS už desať rokov, od jari 2013. V prvom roku uviedla Jednotka dve série, na jar aj na jeseň. V nasledujúcich rokoch už uvádzala vždy len jednu sériu na jeseň. Uzatvárali ju silvestrovské špeciály, ktoré patrili k najsledovanejším programom posledného dňa roka.

Zmena nastala v minulom roku, kedy RTVS opäť uviedla dve série – na jar aj na jeseň. A v tomto roku dostalo Milujem Slovensko opäť priestor netradične v jarnej vysielacej štruktúre. Aktuálne RTVS vysiela už 13. sériu, zatiaľ sa nevyjadril, či bude pokračovať na jeseň ďalšou sériou, alebo nechá formát vydýchnuť a piatkové večery budú opäť patriť Čo ja viem.

Čo ja viem sa vráti na jeseň v jubilejnej... Foto: RTVS
Čo ja viem Čo ja viem sa vráti na jeseň v jubilejnej desiatej sérii.

Do jesennej série Čo ja viem aktuálne spustil RTVS registráciu pre vysokoškolákov, ktorí si môžu v publiku otestovať svoje vedomosti. „Skúsenosť s Čo ja viem vrelo odporúčam všetkým študentom, ktorí váhajú, či majú vyskúšať šťastie priamo v televíznom štúdiu. Určite to nie je ľahké, ale napätie, nervozita, niekedy aj stres predsa patria k súťaženiu. Určite je to pekná výzva, ktorú počas deviatich rokov existencie tejto zábavno-vedomostnej šou drvivá väčšina študentov zvládla. Čo ja viem priamo v štúdiu je iná dimenzia a ak máte možnosť byť pri tom, pokúste sa ju využiť,“ odporúča moderátor Marcel Merčiak.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Marcel Merčiak #šou Čo ja viem