Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS dohodla spoluprácu s ukrajinskou televíziou a rozhlasom

Verejnoprávne médiá chcú zintenzívniť spoluprácu v oblasti vzájomnej výmeny programového obsahu.

28.03.2023 16:50
RTVS Foto:
Generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj a člen Správnej rady Národnej verejnoprávnej televíznej a rozhlasovej spoločnosti Ukrajiny Andriy Taranov.
debata (4)
v lete ti poviem ako sa mám, evita, Čítajte aj Veľká noc na Markíze: Stopka pre ženícha, premiéra novej evitovky, ale aj Let's Dance

V utorok 28. marca sa na pôde RTVS stretol generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj s Andriyom Taranovom, členom Správnej rady Národnej verejnoprávnej televíznej a rozhlasovej spoločnosti Ukrajiny UA: PBC. Výsledkom stretnutia bolo uzavretie dohody o spolupráci medzi týmito verejnoprávnymi médiami, ktorej cieľom je ďalej rozvíjať bilaterálne vzťahy v oblasti rozhlasového a televízneho vysielania.

streamovacie služby, televízor, ovládač Čítajte aj Z množstva streamovacích služieb sme frustrovaní. Niečo zaujímavé na sledovanie musíme hľadať pridlho

„Myslím si, že vzájomná spolupráca verejnoprávnych médií z rôznych krajín je kľúčom k rozširovaniu kultúrnosti, vzájomného rešpektu, tolerancie a vzájomného pochopenia v medzinárodnom priestore. Teší ma, že dnes RTVS uzavrela dohodu o spolupráci práve s ukrajinským partnerom, ktorý je naším priamym susedom a v dnešnej dobe je naša vzájomná podpora a spolupráca dôležitejšia a potrebnejšia, ako kedykoľvek predtým,“ vyjadril sa generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

RTVS a UA: PBC vyjadrili dohodou obojstranný záujem o zintenzívnenie spolupráce v oblasti vzájomnej výmeny programového obsahu s rôznou tematikou, najmä z oblasti vysokej kultúry, dokumentárnej tvorby, histórie, sociálnej problematiky, medzikultúrnej rozmanitosti a zo života menšín. Zároveň sa dohodli, že budú na základe pozvania spolupracovať na organizovaní krátkodobých študijných pobytov pre redaktorov za účelom zdokonalenia sa v slovenskom a ukrajinskom jazyku.

Generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj a člen... Foto: RTVS
RTVS Generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj a člen Správnej rady Národnej verejnoprávnej televíznej a rozhlasovej spoločnosti Ukrajiny Andriy Taranov.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS