Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS sa bez Magálovej nedarí s varením. Z novinky je prepadák, zachrániť ju má známa tvár

Pravidlá mojej ženy menia koncept a dostanú aj novú moderátorku.

26.03.2023 06:00
Pravidlá mojej ženy Foto:
Pravidlá mojej ženy
debata (5)

Náhrada Tajomstva mojej kuchyne zažíva neúspech. Novinku Pravidlá mojej ženy uviedla RTVS na obrazovky Jednotky začiatkom roka, kedy v nedeľné podvečery po 13-tich rokoch vystriedala obľúbenú reláciu Tajomstvo mojej kuchyne. Jej dlhoročnou tvárou bola Kamila Magálová a michelinský šéfkuchár Pavel Pospíšil. Po jeho odchode kvôli zdravotnému stavu sa na konci roku 2020 rozhodla odísť aj Magálová. Relácia sa na obrazovke udržala ešte dva roky. Prvý rok divákov sprevádzala dvojica Robo Papp a Gabo Kocák, v druhom roku sa po boku Kocáka striedali známe tváre.

lets dance, Čítajte aj Let's Dance nenachádza premožiteľa: Táto séria však už prišla o takmer 100-tisíc divákov

Neúspešný štart novej šou

Nové vedenie RTVS sa rozhodlo šou ukončiť a od polovice januára ju na obrazovke nahradila nová šou Pravidlá mojej ženy. Novinka však divákov nezaujala, dosahuje podpriemernú sledovanosť a postupne stráca divákov. Najviac, 193-tisíc divákov, mala prvá epizóda, ďalšie tri časti sa už hýbali len tesne nad hranicou 150-tisíc divákov. Vo februári šou stratila ďalších divákov a jej sledovanosť sa hýbala okolo 130-tisíc divákov s podielom na trhu na úrovni 4,5 %.

Uplynulú nedeľu nastal dramatický prepad, keď si ju pozrelo len 107-tisíc divákov. O 10-tisíc divákov viac mal aj magazín Najvernejší, ktorý Jednotka uvádza pred Pravidlami mojej ženy. Tie prekonala aj repríza Hornej Dolnej na Markíze so 165-tisíc divákmi. Lídrom nedeľných podvečerov je magazín televízie JOJ Nové bývanie, ktorý si uplynulú nedeľu pozrelo až 421-tisíc divákov.

Iveta Bartošová Čítajte aj Iveta Bartošová ako ju nepoznáte. Nový dokument prinesie doposiaľ nezverejnené materiály

Nedarí sa ani ďalším tohtoročným novinkám RTVS Hit roka, Traf to! a Najvernejší, ktoré dosahujú priemerné až podpriemerné výkony, Pravidlá mojej ženy sú však na tom najhoršie. RTVS sa pustila do boja o záchranu kuchárskej šou a už v nedeľu 26. marca uvedie viacero noviniek.

Šéfkuchára doplní moderátorka

Novej pozície moderátorky sa zhostí Katarína Brychtová, ktorá sa doposiaľ divákom prihovárala len komentátorským hlasom. Teraz bude so šéfkuchárom Petrom Duranským súťažiacich sprevádzať prípravou receptov a spolu divákom divákom ponúknu aj recepty, ktoré pripravia oni sami.

iveta, Čítajte aj Regulátor riešil sťažnosti na Ivetu. Divákom prekážalo urážanie a degradovanie Trebišovčanov

„Ani vo sne by mi nenapadlo, že sa raz ocitnem v tomto štúdiu a budem stáť vedľa michelinského šéfkuchára Petra Duranského. Je to úžasné, zatiaľ nás to veľmi baví. Každé varenie v televízii je veľmi náročné, ale s Peťom je to radosť, je neskutočne šikovný. Je veľmi fajn, že sa ho môžem pýtať a on ochotne vysvetlí postupy a finty. Myslím si, že toto je zaujímavé aj pre divákov, že sa opäť dozvedia niečo nové,“ hovorí Brychtová.

„Mám z toho veľmi dobrý pocit a oceňujem túto zmenu, pretože do relácie prináša čerstvý vietor. Mne to zároveň uľahčilo prácu a budem sa venovať predovšetkým vareniu a Katka sa postará o tú „diskusnú“ časť so súťažiacimi. Aj popri našom spoločnom varení budeme rozoberať rôzne zaujímavé témy,“ dodáva Duranský.

Pravidlá mojej ženy s Katkou Brychtovou Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Katka Brychtová a šéfkuchár Peter Duranský v...

Zmena konceptu relácie

S príchodom novej moderátorky zmení relácia čiastočne aj svoj koncept. Na začiatku pripravia Katka s Petrom spoločne originálny recept. Ten ochutnajú aj súťažné páry pri neformálnom zoznámení. Nasledovať bude súťažná časť, kde budú muži budú pripravovať v kuchyni súťažný recept podľa navigácie svojich žien, ktoré im pokyny diktujú prostredníctvom slúchadla. Peter s Katkou ich pri varení budú sledovať a prípadne im aj poradia. Na koniec prebehne ochutnávanie, vyhodnotenie a vyhlásenie víťazov. Víťazný pár pokračuje v súťaži v nasledujúcej epizóde.

Koncepcia novej šou vychádza z celosvetovo úspešného formátu My Wife Rules, v ktorej partnerské a manželské páry varia a súťažia pod pod vedením a s asistenciou špičkového šéfkuchára. Pre RTVS ju pripravuje produkčná spoločnosť Nunez NFE.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Pravidlá mojej ženy