Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Moderátori Ranných novín: Pri prvom vysielaní sme mali trému ako pred prvým rande

Ranné noviny televízie JOJ oslavujú piate narodeniny, moderátori si spomínajú na svoje pocity pri spustení vysielania.

13.03.2023 06:00
Ranné noviny televízie JOJ Foto:
Moderátori Ranných novín TV JOJ: (zľava) Bruno Ciberej, Bibiana Ondrejková, Alena Stračiaková a Dodo Kuriľák.
debata
boj o moc, succession, Čítajte aj Marec na HBO Max: Začiatok konca oceňovaného seriálu, ale aj premiéry filmov

Ranné noviny TV JOJ oslávili v nedeľu 12. marca piate narodeniny. K rannému vysielaniu sa Jojka vrátila 12. marca 2018 a odvtedy každé pracovné ráno vrátane letných dní ponúka najnovšie informácie z diania na Slovensku a v zahraničí, ale aj zo športu či života celebrít. Okrem spravodajských tém sa moderátori venujú aj aktuálnym spoločenským udalostiam a nechýbajú ani informácie o počasí.

Súčasťou vysielania sú aj exkluzívne rozhovory s našimi, ale aj zahraničnými celebritami. Vo vysielaní dostávajú priestor herci, športovci, výtvarníci, módni návrhári, špičkoví odborníci, spisovatelia, speváci a kapely, častokrát aj také, ktoré ešte len začínajú a zatiaľ nedostali priestor v iných televíziách.

markíza, tv markíza, logo, Čítajte aj Obrovská premena markizáckej relácie: Neodmysliteľná stálica dostane nový vizuál po takmer šiestich rokoch

„Veľmi sa teším, že si Ranné noviny našli svojich pravidelných divákov, ktorí s nami vstávajú o 6:15. Už päť rokov pre nich pripravujeme ranné vysielanie a to vzniká vďaka výbornému tímu ľudí. Súčasťou Ranných novín sú aj všetci kolegovia zo spravodajstva televízie JOJ vrátane regionálnych redaktorov, a tiež naši diváci, ktorí nám posielajú veľa tipov na reportáže alebo zaujímavých hostí. Na našej relácii pracuje veľké množstvo skvelých ľudí, ktorí milujú svoju prácu a verím, že to diváci pri obrazovkách aj cítia. Aj vďaka nasadeniu a energii mojich kolegov sú Ranné noviny presne tou reláciou, ktorú si diváci tak obľúbili,” hovorí Matej Strcula, šéfdramaturg relácie Ranné noviny.

Prezidentka Zuzana Čaputová v Ranných novinách... Foto: TV Joj
Zuzana Čaputová, Ranné noviny Prezidentka Zuzana Čaputová v Ranných novinách TV Joj.

Bibana Ondrejková: Hovorili sme príliš nahlas

Pri prvom okrúhlom výročí si moderátori zaspomínali na to, aké bolo ich úvodné vysielanie. „Prvé vysielanie sme rozbiehali my s Brunom. Boli sme pripravení, keďže sme predtým poctivo skúšali tzv. vysielaním do steny, teda ako naozaj, len to nešlo do éteru. Aj tak sme pri prvom živom vysielaní mali trému, keď sme si to pozreli s odstupom času, bavili sme sa na tom, ako sme hovorili nahlas a ako bolo vidno na nás to napätie. Bolo to vzrušujúce. Spomínam si, ako som sa počas príspevku rozhliadala po štúdiu a bola som vďačná, že robím túto prácu v tomto tíme. Zostalo mi to dodnes,“ spomína si na svoje úplne prvé vysielanie Bibiana Ondrejková.

Bruno Ciberej: Každé vysielanie začínam rovnakou vetou

Bruno Ciberej si za začiatok ranného vysielania spomína takto: „Ťažko povedať, či je to vekom alebo tým, že už to bolo celkom dávno a ešte stále vysielame… Prvé vysielanie nebolo niečo, čo sa zrazu stalo a zjavne prebehlo hladko, lebo inak by sa to asi niekde uchovalo. (smiech) Len viem, ze prvé vysielanie som začínal časovým údajom „je 6:15“ a takto sa hlásim až doteraz z každého vysielania, ktoré robím, bez zmeny. Prvému vysielaniu predchádzali mesiace castingov a príprav, prestriedalo sa pri skúškach veľa ľudí a ešte pred vysielaním naživo sme skúšali vysielanie „do steny“. Tvárili sme sa, že vysielame, signál však zostal len na chodbách Jojky. Pre mňa sú Ranné noviny jeden zo splnených snov. Milujem informácie podané odľahčene a prístupnejšie.“

Moderátori Ranných novín TV JOJ: (zľava) Bruno... Foto: TV JOJ
Ranné noviny TV JOJ Moderátori Ranných novín TV JOJ: (zľava) Bruno Ciberej, Alena Stračiaková, Bibiana Ondrejková a Dodo Kuriľák.

Alena Stračiaková: Mala som pocity ako pred prvým rande

Prvé vysielanie Aleny Stračiakovej bolo trochu adrenalínové. „Začalo sa celkom bizarne. Ráno po mňa mal prísť taxík, ale z nejakého dôvodu ho večer zrušili a tak mi produkcia písala, že po mňa posielajú náhradný odvoz. Ja som si tú správu ale neprečítala, z nejakého dôvodu som si ju nevšimla. Napokon som sa do prvého vysielania dorazila a tie pocity boli ako pred prvým rande. Dlho sa na to pripravujete, veríte, že sa budete páčiť a ak aj nie, že si aspoň nespravíte hanbu. Po vysielaní som vedela, že z mojej strany iskra preskočila a tak som len v kútiku duše dúfala, že sa budeme môcť ešte stretnúť. Nuž a zrazu som s Rannými novinami prepojená 5 rokov. A je to pekný vzťah.“

Dodo Kuriľák: Za každú chvíľu som vďačný

„Prvé vysielanie Ranných novín bolo len na vnútornom okruhu televízie, ďaleko pred prvým vysielaním pre diváka. Tie vysielania v rámci tréningu boli niekedy veľmi zábavné, niekedy vážne, s témami a informáciami, ktoré mali diváka osloviť, niekedy s hudbou a spevom. Jednoducho tak, ako je pestrý život, tak sú pestré aj Ranné noviny. Ibaže už nie pre vymysleného diváka, ale skutočného, ktorý si nás ráno zapne a zapína pravidelne, číta tieto riadky. Za každú chvíľu s nami mu ďakujem a teším sa z toho,“ hovorí Dodo Kuriľák.

Ranné noviny zasiahli za posledný rok každým svojím vydaním v priemere 185-tisíc divákov (AvRch v 12+). Rekordný zásah si pripísali 24. marca 2020, kedy si ich aspoň na 3 minúty zaplo rekordných 320-tisíc divákov (AvRch v 12+).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #Ranné noviny