Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Heger vs. Fico: Nedeľná politická diskusia prinesie duel, ktorý tu nebol roky

V diskusii Televízie ta3 sa prvýkrát stretnú premiér Heger s expremiérom Ficom. Článok sme aktualizovali o hostí a témy ďalších víkendových politických diskusií.

09.03.2023 16:30 , aktualizované: 10.03.2023 18:00
Robert Fico, Eduard Heger Foto: , , ,
Na snímke líder Smeru Robert Fico a dočasne poverený premiér Eduard Heger
debata (24)
Renáta Názlerová Čítajte aj Bratislavský kraj si stojí za vyhadzovom bývalej tváre Jojky: Manipulovala s majetkom, šírila poplašné správy

V utorok oznámil dočasne poverený premiér Eduard Heger, že sa stal lídrom novej strany s názvom Demokrati. Členmi strany sa stali aj poslanec Miroslav Kollár spolu s dočasne poverenými ministrami Jánom Budajom, Jaroslavom Naďom, Rastislavom Káčerom či Karlom Hirmanom.

Strana Smer-SD zareagovala výzvou prezidentke Zuzane Čaputovej, aby vymenovala úradnícku vládu alebo vysvetlila, ako bude zabezpečovať riadny chod vlády. Predseda strany Robert Fico kritizoval, že premiér Heger a ďalší ministri už pôsobia v strane, ktorá neprešla voľbami.

fico, robert fico, smer, Čítajte aj Smer podáva trestné oznámenia na novinárov Leška, Havrana a Hudáka

O tom, ako si predstavujú zabezpečenie funkčnosti vlády a ďalší vývoj politickej scény, prídu v nedeľu do relácie V politike diskutovať dočasne poverený premiér Eduard Heger a predseda Smeru-SD Robert Fico. Moderuje Rastislav Iliev, relácia má premiéru na TA3 v nedeľu o 11.00 hod., reprízu večer o 20.00 hod.

Obaja politici sa stretli v politických diskusiách naposledy pred dvoma rokmi, v marci 2021, kedy boli hosťami O 5 minút 12 na Jednotke a Na hrane v televízii JOJ. Heger od apríla 2021, po vymenovaní za premiéra po demisii Igora Matoviča, chodieval do diskusií sám, bez politického oponenta. Až pred mesiacom sa prvýkrát stretol v dueli s lídrom Hlasu-SD Petrom Pellegrinim v relácii Na telo televízie Markíza. Robertovi Ficovi v televíznych diskusiách robí oponenta najčastejšie Boris Kollár.

Video

Poverený premiér Eduard Heger bude hosťom aj v Sobotných dialógoch. S moderátorkou Martou Jančkárovou bude diskutovať o pozícii poverenej vlády a jej legitimite po vzniku novej strany Demokrati. Reláciu vysiela Rádio Slovensko v sobotu od 12.10 hod. a tiež spravodajský kanál :24.

Do nedeľnej relácie O 5 minút 12 prídu diskutovať predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a predseda strany SaS Richard Sulík. Témou diskusie budú aktuálna politická situácia a výzvy časti opozície na menovanie úradníckej vlády a čo najskorší termín predčasných volieb. Moderuje Marek Makara.

V relácii Na telo budú hosťami moderátora Michala Kovačiča poverený minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) a poslanci Denisa Saková (Hlas-SD) a Branislav Gröhling (SaS). Diskutovať budú o aktuálnej situácii na politickej scéne, kde pribúda čoraz viac subjektov, ktoré sa budú uchádzať o priazeň voličov vo voľbách.

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo