Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Definitívne zbohom legendárnej služby. Na Markíze vydržala neuveriteľných 25 rokov

Televízia Markíza potvrdila dátum, kedy definitívne skončí s poslednou službou, ktorú ešte poskytovala v rámci teletextu. Kedysi vychytená služba je dnes na úplnom okraji záujmu divákov a preto sa jej osud o pár dní naplní. Stane sa tak po viac ako 25 rokoch, diváci ju mohli nepretržite využívať od roku 1997.

09.03.2023 06:00
debata
Skupina Markíza definitívne končí aj s... Foto: TV Markíza
Markizatext, teletext, Skupina Markíza definitívne končí aj s poslednou službou poskytovanou v rámci legendárneho teletextu.
markíza, tv markíza, Čítajte aj Markíza naznačila, čo uvidíte na jeseň: Takýto program by ste nečakali, plus veľká záhada

Od pondelka 13. marca 2023 skupina Markíza definitívne končí s poslednou službou poskytovanou v rámci teletextu. Jeho prevádzkovanie ukončila už 31. decembru 2021 po 25 rokoch existencie, dôvodom bolo naplnenie jeho historickej úlohy a kontinuálne klesajúca sledovanosť.

Poslednou službou, ktorú v teletexte ponechala, boli skryté titulky pre sluchovo znevýhodnených divákov a diváčky. V rámci prechodnej fázy boli dostupné pre televízie Markíza, Doma a Dajto. V pondelok 13. marca o 9:00 však dôjde k ich vypnutiu a budú nahradené vysielaním DVB titulkov. Skupina Markíza o zmene informuje na svojej stránke teletextovej služby.

Voyo logo Čítajte aj Voyo zavádza novinku. Predplatné sa bude dať zakúpiť úplne novým spôsobom

Modernejšie a lepšie čitateľné DVB titulky si diváci budú môcť jednoducho spustiť alebo vypnúť pomocou diaľkového ovládača, stlačením tlačidla štandardne označeného ako „TITULKY“, „SUB“ či „SUBTITLES“. Táto informácia sa nachádza aj v používateľskom manuáli ku konkrétnemu zariadeniu.

DVB titulky budú dostupné v rámci všetkých spôsobov príjmu televízneho signálu a u všetkých telekomunikačných operátorov. Pre divákov sa tak nič nemení, až na tlačidlo, ktorým si po novom budú túto zákonom garantovanú službu aktivovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #teletext