Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Chýbajú vám peniaze na podnikanie? Všetko vyrieši Markíza v šou, aká tu ešte nebola

Ak presvedčíte investorov, môžete získať investície pre svoj biznis.

03.03.2023 06:00
Jama levova logo Foto:
Nová reality show televízie Markíza.
debata
markíza, tv markíza, logo, Čítajte aj Markíza sa bude čoskoro rozširovať: Diváci dostanú novú slovenskú televíziu!

Dragons' Den je formát televíznej reality šou, v ktorej súťažiaci predkladajú svoje podnikateľské nápady skupine investorov rizikového kapitálu v nádeji, že od nich získajú financie pre svoje projekty. Program vznikol v roku 2001 v Japonsku odkiaľ sa rozšíril do celého sveta. V Českej republike bola šou odvysielaná prvýkrát v roku 2009 na ČT1 pod názvom Deň D.

tomáš tarr, ruža pre nevestu, Čítajte aj Štartuje Ruža pre nevestu: Ponuka ma šokovala, tú pravú som v zahraničí nenašiel, hovorí nový televízny ženích

Na slovenské obrazovky uvedie svetoznámu šou televízia Markíza pod názvom Jama levova. „Jama levova bude slovenskou adaptáciou celosvetovo úspešného britského formátu Dragons‘ Den. Šou plánujeme vysielať na jeseň, hlavným partnerom projektu je Slovenská sporiteľňa,“ uviedla televízia, ktorá práve spustila kasting.

V britskej verzii podporujú piati investori originálne nápady podnikateľov, ak sa im ich podarí presvedčiť, že práve ich originálny nápad je tá najlepšia investícia. Súťažiacimi sú zvyčajne vynálezcovia, dizajnéri produktov alebo prevádzkovatelia služieb, ktorí majú to, čo považujú za životaschopný a potenciálne veľmi ziskový podnikateľský nápad, ale nemajú dostatok financií a/alebo obchodného ducha.

Svoj nápad predložia bohatým investorom a určia si konkrétnu sumu peňazí, ktorú chcú získať spolu s percentom, ktorú ponúkajú na predaj investorom. Investori podnikateľský nápad a ponuku skúmajú a ak sa im zdá ako dobrý obchodný návrh, výsledkom bude ponuka pre podnikateľa od jedného alebo viacerých investorov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Jama levova