Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Miss Slovensko radikálne mení pravidlá: Nehľadáme ideál krásy, hľadáme osobnosť!

Porotcovia vyberali finalistky takmer 10 hodín.

27.02.2023 06:00
Miss Slovensko 2023 Foto:
Miss Slovensko 2023.
debata (1)
einstein, Čítajte aj Jojka a jej televízna novinka Einstein: Takto to vyzerá, keď máme lepší seriál ako český

Súťaž Miss Slovensko odštartovala 27. ročník s novou víziou. „Už nehľadáme ideál krásy, hľadáme osobnosť! To je naša nová stratégia a vízia,“ uviedol riaditeľ súťaže Michael Kováčik. Tohtoročná súťaž tak v sebe nesie odkaz, že najdôležitejšia nie je vonkajšia krása, ale charizma, potenciál a odhodlanie pracovať na sebe a byť inšpiráciou.

„Klasické súťaže krásy dlhé roky hľadali a predstavovali „kráľovné krásy“ a sú dlhodobo spájané s ideálnymi mierami. Dnes je však treba myslieť na subjektívny pohľad, pretože ideál krásy dnes už neexistuje. Tá skutočná výnimočnosť a charizma vychádza z osobnosti, je to energia, potenciál, ktorý je mnohokrát ukrytý. My hľadáme diverzitu, čiže rozmanitosť a rôznorodosť. Filozofia a trendy nového ročníka Miss Slovensko sú teda o osobnostiach. V súťaži Miss Slovensko 2023 už nehľadáme klasickú kráľovnú krásy, ale hľadáme Miss, ktorá bude celou svojou bytosťou hodnotným vzorom pre ostatné slovenské dievčatá a ženy,“ vysvetlil Kováčik novú víziu Miss Slovensko.

Video

Finalistky aktuálneho ročníka súťaže sú študentky rôznych vysokých škôl, stredných škôl, ale i pracujúce dievčatá. Majú svoje predstavy o živote a ambiciózne ciele a sny, ovládajú mnohé cudzie jazyky, venujú sa charitatívnym činnostiam, športom či zaujímavým záľubám. Majú rôzne typy postáv a rozdielnu vizáž, čím chcú organizátori ukázať, že krása, charizma a osobnosť môžu byť vnímané rôznorodo.

„Tento ročník je pre nás naozaj dôležitý a bude zároveň veľmi ťažký. Sme pripravení obhájiť našu myšlienku a zameranie súťaže na hľadanie osobnosti. Táto idea oslovila a zároveň posmelila rekordný počet dievčat. Tento rok sa ich prihlásilo až 1175, z nich sme do semifinálového kola vybrali tiež rekordných 120 dievčat. Spolu 9 porotcov vyberalo takmer 10 hodín, dievčatá prešli až štyrmi výberovými kolami a pohovor absolvovali aj v anglickom jazyku,“ povedal Kováčik.

canal+ action, canal+ Čítajte aj Dobrá správa! Na Slovensko prichádza nová televízia, ponúkne exkluzívne premiéry
12 finalistiek MISS Slovensko 2023 - ich profily Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
1. Karolína Barancová 21 rokov, Banská Bystrica...

Miss Slovensko je pre finalistky odrazovým mostíkom k životným príležitostiam. Porotcovia hľadali dievčatá, ktoré majú snahu niečo dokázať a byť inšpiráciou pre ďalšie. „Samotná súťaž je 4-mesačný proces vzdelávania, individuálnej práce s dievčatami, ktoré naučíme všetko o etikete, ako vystupovať v spoločnosti, ako komunikovať, ako vystupovať pred kamerou. Jednoducho, dodáme im sebavedomie a ukážeme, čo všetko môžu využiť pre svoj rozvoj,“ vysvetlil Kováčik.

Víťazka 27. titulu Miss Slovensko získa honorovanú zmluvu a postup na svetovú súťaž, exotickú dovolenku v Senegale a počas jedného roku bude môcť využívať prémiový automobil DS4. Počas finále bude zvolená aj I. a II. vicemiss, diváci svojím hlasovaním vyberú finalistku, ktorá získa titul EVA Miss Sympatia. Ktoré z 12 finalistiek si odnesú ocenenia, sa dozvieme v sobotu 24. júna v priamom prenose na TV JOJ.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Miss Slovensko 2023