Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Clooney sa opäť posadí na režisérsku stoličku. Nakrúti remake francúzskej drámy

Výroba politického trileru sa začne v priebehu tohto roka.

09.02.2023 06:00
debata (1)
George Clooney Foto: Profimedia
George Clooney George Clooney
markíza, tv markíza, logo, Čítajte aj Markíza uštedrila Jojke tvrdú ranu: Získala pre seba jej najvychytenejšiu hviezdu súčasnosti

Dvojnásobný držiteľ Oscara George Clooney sa upísal réžii pripravovanej politickej drámy s názvom The Department. Podľa Variety projekt vychádza z francúzskej špionážnej série s názvom Le Bureau des légendes alebo The Bureau.

Výroba novej verzie seriálu sa začne v priebehu tohto roka. Americké médiá ju prirovnávajú k úspešnému seriálu Homeland (V mene vlasti), ktorý kombinuje prvky špionáže a geopolitiky.

skyshowtime, Čítajte aj Pripravte sa: Na Slovensko mieri nová televízna služba! Pozná dátum štartu

„Tak ako Homeland povýšil globálnu špionáž na novú úroveň, The Department zavedie divákov ešte hlbšie do sveta intríg a úskokov s komplikovanými postavami, ktoré bojujú s vlastnými démonmi,“ uviedla americká televízna stanica Showtime.

„Seriál sleduje každodenný život a misie agentov v rámci hlavnej francúzskej externej bezpečnostnej služby,“ uvádza sa v synopse. „Zameriava sa na oddelenie, ktoré je zodpovedné za školenie a manipuláciu agentov s hlbokým krytím na dlhodobých misiách v oblastiach s francúzskymi záujmami. Poslaním týchto agentov, ktorí žijú roky pod falošnými identitami, je identifikovať a získavať dobré spravodajské zdroje.“

titanic, Čítajte aj Najväčšia filmová dilema okolo Titanicu je vyriešená! Mohol prežiť hlavný hrdina?

Seriál Le Bureau des légendes bol pre francúzsku televíznu stanicu Canal+ obrovským medzinárodným hitom a predal sa do vyše 100 krajín. Vysielal sa v rokoch 2015 až 2020 a doposiaľ bolo uvedených päť sérií, spolu 50 častí. Seriál vytvoril ho francúzsky režisér a scenárista Éric Rochant a ako realistický ho ocenila aj skutočná francúzska tajná služba DGSE (Generálne riaditeľstvo pre vonkajšiu bezpečnosť).

Clooney už režíroval seriály Unscripted a Hlava 22, aj celovečerné filmy Milujte svojho zabijaka (2002), Dobrú noc a veľa šťastia (2005), Deň zrady (2011), Pamiatkari (2014) či Polnočné nebo (2020).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #George Clooney #The Department