Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Top programy Jojky: Neprekonateľná Iveta, Nemocnica odolala aj Dunaju

Prehľad najúspešnejších programov z januárovej ponuky televízie JOJ.

09.02.2023 06:00
TV JOJ, top programy Foto:
TOP programy televízie JOJ v januári 2023.
debata (1)

Televízia JOJ otvorila rok 2023 novým osemdielnym seriálom Iveta, ktorý nasadila netradične na nedeľné večery. Prvé časti diváci odmenili extrémnou sledovanosťou a Iveta sa stala najsledovanejším seriálom Jojky v celej jej histórii. Na obrazovku sa vrátili aj seriálové stálice minulého roka Nemocnica a Hranica. Ako sa im v prvý mesiac tohto roka darilo?

top programy Markízy v januári 2023 Čítajte aj Top programy Markízy: Dunaj sa o prvenstvo doťahoval s Nemocnicou, rekordné Na telo

Seriálový megahit z východného Slovenska

Záber zo seriálu Iveta na Jojke. Foto: TV JOJ
iveta, Záber zo seriálu Iveta na Jojke.

Za seriálom Iveta stoja hviezdni tvorcovia: scenárista Petr Kolečko, ktorý pre Jojku napísal už niekoľko seriálov, kameraman Martin Žiaran a režisér Jan Hřebejk. Diváci boli na ich netradičný počin zvedaví a prvé dve časti, ktoré Jojka odvysielala za sebou, si pozrelo po započítaní trojdňovej oneskorenej sledovanosti rekordných 860-tisíc divákov v širšom publiku divákov nad 12 rokov. Hoci už ďalším trom januárovým častiam ubudli diváci, stále ich bolo viac ako 600-tisíc. V priemere si päť januárových epizód pozrelo 750-tisíc divákov.

Extrémne vysoké čísla dosiahla Iveta aj v obchodnej cieľovej skupine 12–54. Prvá epizóda bola rekordná so sledovanosťou 15,4 % a podielom na trhu až 38,8 %. Päť januárových epizód si pripísalo priemerný rating 13,5 % a podiel na trhu 33,9 %. Aj v minulom roku sa len máloktoré programy mohli popýšiť podobnými výsledkami.

markíza, tv markíza, logo, Čítajte viac Markíza uštedrila Jojke tvrdú ranu: Získala pre seba jej najvychytenejšiu hviezdu súčasnosti

Nemocnica odolala aj Dunaju

Štvrtá séria Nemocnice odštartovala 10. januára. Foto: TV JOJ
nemocnica, Štvrtá séria Nemocnice odštartovala 10. januára.

V utorok 10. januára sa na obrazovku vrátila Nemocnica, ktorá je seriálovým hitom Jojky už od augusta 2021. Počas troch sérií už porazila dovtedy úspešné Sestričky, Hornú Dolnú a potrápila aj Utajeného šéfa. V aktuálnej štvrtej sérii jej Markíza konkuruje novým seriálom Dunaj, k vašim službám a Jednotka vo štvrtky Hitom roka. Kým novinka RTVS dosahuje podpriemerné výkony, dobový Dunaj je Nemocnici vyrovnanou konkurenciou.

V obchodnej cieľovej skupine 12–54 sa zatiaľ viac darilo Dunaju, ktorý si so siedmimi januárovými časťami pripísal priemerný rating 8,3 % a trhový podiel 24 % po započítaní trojdňovej oneskorenej sledovanosti. Nemocnica si pripísala priemerný rating 7,5 % a podiel na trhu 21,4 %, pričom januárovým maximom bol rating 7,9 % a podiel na trhu 22,5 %.

V širšej cieľovej skupine pritiahla Nemocnica viac divákov. V priemere ju sledovalo ju 486-tisíc divákov, Dunaj ich mal 478-tisíc. Januárovým maximom Dunaja bolo 551-tisíc divákov pri prvej epizóde, nad pol miliónovou hranicou sa udržala ešte s druhou časťou. Nemocnica divákov naberala postupne. Pol miliónovú hranicu prekročila až v druhej polovici mesiaca pri troch epizódach, pričom januárovým maximom bolo 508-tisíc divákov.

markíza, tv markíza, logo, Čítajte aj Markíza odtajnila ďalšiu seriálovú novinku: Diváci uvidia adaptáciu svetového hitu

Bez servítky sa pasovalo s novou konkurenciou

Reality šou Bez servítky uvádza televízia JOJ v... Foto: TV JOJ
Bez servitky Reality šou Bez servítky uvádza televízia JOJ v podvečer počas pracovného týždňa.

Začiatkom januára sa na obrazovky Jojky vrátila aj podvečerná šou Bez servítky. Markíza po Oteckoch nasadila do konkurencie nový denný seriál Mama na prenájom a RTVS zábavno-súťažnú šou Traf to!. Bez servítky v novej konkurencii slušne obstálo, hoci sa podvečerným víťazom stal seriál Markízy, ktorý po započítaní trojdňovej oneskorenej sledovanosti dosiahol v cieľovej skupine 12–54 priemernú sledovanosť nad 7 % a trhový podiel 27 %. Bez servítky sa hýbalo so sledovanosťou okolo 6 % a podiele 21 %.

V treťom januárovom týždni však vyskočilo Bez servítky na svoje tohtoročné maximum a podarilo sa mu prvýkrát s tesným rozdielom prekonať Mamu na prenájom. Januárových maximom Bez servítky bolo 439-tisíc divákov po započítaní trojdňovej oneskorenej sledovanosti, maximom Mamy na prenájom bolo 449-tisíc divákov.

Vysokú sledovanosť na Jojke si drží aj nedeľný magazín Nové bývanie. Všetky januárové epizódy mali viac ako 400-tisíc divákov. Politická diskusná relácia Na hrane si pripísala januárové maximum pri duele Borisa Kollára a Petra Pellegriniho, ktorý si pozrelo 381-tisíc divákov v univerzálnom publiku 12+ a po započítaní trojdňovej oneskorenej sledovanosti.

logo, Markíza, JOJ, RTVS, TA3 Čítajte viac Skupina Markíza je naďalej trhovým lídrom, polepšila si skupina Joj aj TA3

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #nové bývanie #Na hrane #Bez servítky #seriál Nemocnica #seriál Iveta #sledovanosť TV