Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zamieri Vagovič do Rady RTVS? Po týždni mlčania sa jasne vyjadril

Odchod Mareka Vagoviča z RTVS stále nedostal bodku.

31.01.2023 17:45
Marek Vagovic, Pod povrchom, RTVS Foto:
Marek Vagovič moderoval v RTVS reláciu Pod povrchom.
debata (3)
skyshowtime, Čítajte aj Pripravte sa: Na Slovensko mieri nová televízna služba! Pozná dátum štartu

V závere minulého roka rozvíril hladinu nečakaný a turbulentný odchod známeho novinára Mareka Vagoviča z RTVS, kde moderoval reláciu Pod povrchom. Dôvody ukončenia spolupráce po necelých dvoch mesiacoch vysvetľovali novinár aj vedenie RTVS rôzne.

Pred týždňom, v pondelok 23. januára, oznámil predseda parlamentného výboru pre kultúru a médiá Kristán Čekovský na sociálnej sieti, že sa touto témou budú zaoberať na najbližšom zasadnutí výboru (v utorok 31. januára) a zároveň dal Vagovičovi verejnú ponuku, aby kandidoval za člena Rady RTVS. Novinár pri svojom odchode označil práve Radu RTVS za jeden z hlavných problémov a naznačil, že je zaujatá a pod politickým vplyvom a oligarchami.

Vagovič na verejnú ponuku nereagoval a zdalo sa, že táto kauza už dostala bodku. Vyjadril sa až dnes, keď na sociálnej sieti zareagoval na priebeh zasadnutia Rady RTVS.

koaličná zmluva, podpis, Bratislavský hrad, Boris Kollár, Igor Matovič, Richard Sulík, Veronika Remišová Čítajte aj Politická kampaň nemá žiadne pravidlá. Je utópiou, aby bola etická, hovoria reklamní odborníci

Vagovič: Nebudem kandidovať

Vagovič sa v statuse jasne vyjadril, že za člena Rady RTVS nebude kandidovať a opisuje aj priebeh rokovania mediálneho výboru, ktoré bolo prerušené a téme sa bude venovať na ďalšom zasadnutí.

„Najmä vďaka prítomným zástupcom Smeru (Jana Vaľová, Dušan Jarjabek) a Hlasu (Ľubica Laššáková) sa rokovanie zvrhlo na nechutné divadlo a prekrikovanie ako v piatej cenovej skupine. Spomínaní poslanci predviedli – na pôde kultúrneho výboru – takú mieru nekultúry, akú som už dlho nevidel. A to bol dokonca jeden z nich v minulosti šéfom rezortu kultúry (Laššáková). Predseda výboru Kristián Čekovský (OĽaNO) zavolal na rokovanie aj mňa, čo som však slušne odmietol. Keďže som predpokladal podobný vývoj zasadnutia, odmietol som sa ho osobne zúčastniť.

Svoje stanovisko som však poslal písomne: pred rokovaním s ním boli oboznámení všetci členovia výboru. Pán Čekovský ho následne – za neustáleho prerušovania opozíciou – nahlas prečítal. V spomínanom príspevku som podrobne opísal, čo bolo skutočným dôvodom mojho odchodu z verejnoprávnej RTVS. A tiež to, akú úlohu v tom zohrali politici a vplyvní oligarchovia, čo sa dialo v zákulisí RTVS, aj skutočnej sledovanosti relácie Pod povrchom,“ píše Vagovič v statuse. Uvádza v ňom tiež dôvody, ktoré ho viedli k odmietnutiu ponuky kandidovať.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Marek Vagovič