Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: Zmena ústavy prešla, kedy budú predčasné voľby?

O podmienkach jednotlivých strán budú politici diskutovať v RTVS, na Markíze a TA3.

28.01.2023 06:00
parlament, rokovanie, Igor Matovič, Boris Kollár Foto: ,
Poslanci parlamentu pri rokovaní o zmene ústavy.
debata (1)
influencer Čítajte aj Influenceri sa trápia s novou povinnosťou: Netýka sa všetkých, tu sú odpovede na všetky nejasnosti

Zmena ústavy prešla, teraz sa hľadá 90 hlasov, ktoré sa dohodnú sa na termíne predčasných volieb. Slovensko od nich delí už len jedno hlasovanie v parlamente. Hoci opozícia navrhuje májový alebo júnový termín, najväčšiu šancu má zatiaľ septembrový termín. Prezidentka Zuzana Čaputová však apeluje na voľby v prvom polroku.

Kedy pôjdeme k volebným urnám a kto nám bude vládnuť?

iveta, mama, dunaj, Čítajte aj Mimoriadne bohatý seriálový január! Ktoré slovenské novinky si nenechávate ujsť?

Do Sobotných dialógov Rádia Slovensko prídu diskutovať poverený minister životného prostredia a predseda strany Zmena zdola Ján Budaj (OĽaNO) a podpredseda strany Smer-SD Richard Takáč. O pohyboch na politickej scéne a preskupovaní síl pred voľbami budú diskutovať s moderátorkou Martou Jančkárovou.

Hosťami nedeľnej relácie V politike na TA3 budú poslanci Michal Šipoš (OĽaNO), Anna Zemanová (SaS), Peter Pčolinský (Sme rodina) a Richard Takáč (Smer-SD). Moderátor Rastislav Iliev sa ich bude pýtať aj na to, či zneužili výrobcovia a predajcovia potravín energetickú krízu na to, aby neprimerane dvihli ceny potravín.

Do O 5 minút 12 prijali pozvanie predseda parlamentu a predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár a líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Moderátor Marek Makara s nimi bude diskutovať aj o predvolebnej kampani a riadení štátu do volieb. Reláciu vysiela Jednotka RTVS a spravodajský kanál :24.

V relácii Na telo televízie Markíza sa stretne trojica poslancov: podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽaNO), Jana Bittó Cigániková (SaS) a Ján Podmanický (Smer-SD). Témou diskusie bude aj spájanie menších strán a vytváranie nových koalícií pred blížiacimi sa voľbami. Moderuje Michal Kovačič.

Prekvapenie uplynulého týždňa

Uplynulú nedeľu, 22. januára 2023, si Na telo pripísalo ďalšie víťazstvo. V oboch hlavných cieľových skupinách sa stalo najsledovanejšou politickou diskusiou. Duel Borisa Kollára s Richardom Sulíkom pritiahol k obrazovkám Markízy až 506-tisíc divákov v univerzálnom publiku 12+, pričom dosah mal na 716-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

V obchodnej cieľovej skupine 12–54 si Na telo pripísalo sledovanosť 7,9 % a vysoký trhový podiel 32 %, čím sa dostalo na pozíciu štvrtého najsledovanejšieho programu v rámci nedeľnej ponuky všetkých slovenských staníc.

V O 5 minút 12 diskutovala Veronika Remišová a Juraj Blanár, reláciu si na Jednotke pozrelo 408-tisíc divákov. Na TA3 bol hosťom V politike dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO), sledovalo ho 207-tisíc divákov v univerzálnom publiku 12+. Vo štvrtok 26. januára si Na hrane s Eduardom Hegerom pozrelo 303-tisíc divákov.

Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA, dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo