Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Juraj Bača vymenil pečenie za venčenie. Divákom poradí s problémovými psíkmi

Nová relácia Najvernejší štartuje už v nedeľu na Jednotke RTVS.

27.01.2023 06:00
Najvernejší, Juraj Bača Foto:
Herec a moderátor Juraj Bača v novej relácii Najvernejší.
debata (1)
Klamstvo, Tomáš Maštalír Čítajte aj Markíza uvedie nový seriál: Siahla po celosvetovom hite, púšťa sa do neprebádaných vôd

„Psíčkari“ predstavujú takmer polovicu slovenskej populácie. Pes je relevantnou súčasťou rodiny a dennej rutiny majiteľov, v domácnosti má významné postavenie a je zahŕňaný nadštandardnou starostlivosťou.

V novom rodinnom magazíne Najvernejší budú herec a moderátor Juraj Bača a profesionálny kouč psov Juraj Ferko pomáhať tým rodinám, v ktorých sa pes stal problémom. Zároveň prinesú užitočné rady, zaujímavosti a príbehy, v ktorých sa pes stal nenahraditeľným členom rodiny.

V každej epizóde pozve Juraj Bača do rodiny s problémovým psom dogkouča Juraja Ferka, ktorý urobí všetko preto, aby psov a ich majiteľov naučil spolupráci a zmenil ich spoločný život k lepšiemu. Často však identifikuje aj hlbší problém, ktorý sa skrýva za psom. Napokon však ukáže, že pes je nielen zábavné, ale v skutku zázračné stvorenie.

Podobné formáty v zahraničí:

  • Kočka není pes: reláciu vysiela Česká televízia už od roku 2017, v sobotné podvečery ju sleduje v priemere pol milióna divákov s podielom na trhu 17,6 %,
  • It's Me or the Dog: britskú TV show s Victoriou Stilwell vysielal Channel IV v rokoch 2005–2008, uvádzala sa v ďalších 50 krajinách,
  • The Love of Dogs: držiteľ ocenenia National Television Award za najpopulárnejší vecný program, od roku 2012 uviedla 6 sezón televízia ITV,
  • Lucky Dog: cenou Emmy ocenený reality program televízie CBS.
Profesionálny kouč psov Juraj Ferko a herec a... Foto: RTVS
Najvernejší, Juraj Ferko, Juraj Bača Profesionálny kouč psov Juraj Ferko a herec a moderátor Juraj Bača v novej relácii Najvernejší.

„Podľa mňa je veľmi dôležité pomáhať ľuďom, ktorí sa s najlepším úmyslom dopúšťajú vážnych chýb pri výchove svojich domácich miláčikov. Ja som presne z tých, ktorí si myslia, že čím viac lásky psíkovi dajú, tým šťastnejší bude. S mojím prvým psom Nikinkom to tak aj fungovalo, ale s Nikinkou už nie a vedel som, že potrebuje výcvik, akurát som nevedel ako na to. Zrazu prišiel telefonát a ponuka moderovať Najvernejších s dogkoučom Jurajom Ferkom, ktorý je môj kamarát zo strednej školy. Vedel som o ňom, že to s problematickými psami naozaj vie a jeho práca má skutočné výsledky,“ hovorí o novej relácii moderátor Juraj Bača.

„Tajne dúfam, že táto relácia zlepší život mnohým psom a mnohých ľudí inšpiruje k tomu, aby zašli do útulku. V relácii bude dostatočný priestor na to, aby sme ľuďom ukázali ale hlavne vysvetlili, že každý neposlušný pes sa dá správnym prístupom zmeniť,“ dodáva dogkouč Juraj Ferko, ktorý vlastní troch Portugalských vodných psov a spolu s manželkou majú chovnú stanicu. V roku 2008 založil vlastnú výcvikovú školu Doggie v Bratislave a rozšíril ju do Pezinka aj Nitry. Zameriava sa na riešenie problémového správania psov.   

Pozrite si zábery z nakrúcania magazínu Najvernejší:
Zábery z novej relácie Najvernejší Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Zábery z novej relácie RTVS Najvernejší.

Agresívny Harry a miláčik Cinko

V prvej časti sa divákom predstavia príbehy Harryho a Cinka. V obidvoch prípadoch si ľudia zobrali psa s dobrým úmyslom, ale s rozdielnym výsledkom. Kríženec Harry mal byť rodinným miláčikom a priateľom detí, no kvôli jeho minulosti to bol problém. Majitelia si ho totiž zobrali z útulku, predtým bol týraný v osade, a tak sa stal nevyspytateľným a agresívnym spoločníkom. Pohrýzol aj dieťa, niektorí členovia rodiny sa ho boja, obmedzuje ich v živote, skáče na kamarátov či ľudí v okolí, šteká a hryzie.

V druhom príbehu sa stal labrador Cinko, špeciálne vycvičený pes, veľkým kamarátom päťročného Riška. Pomáha mu zvládať jeho hendikep, je výnimočným spoločníkom pre dieťa a spoľahlivým pomocníkom jeho mamy. Stal sa z neho nenahraditeľný člen rodiny.

Ako sa skúsenému dogkoučovi Jurajovi Ferkovi podarí zvládnuť útočného Harryho, uvidíte v prvej premiérovej epizóde relácie Najvernejší už v nedeľu 29. januára o 17.25 hod. na Jednotke.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Juraj Bača #magazín Najvernejší