Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Drsná reality šou sa vracia na Slovensko! Reštaurácie čakajú ťažké časy s novým šéfkuchárom

Televízia Markíza prezradila detaily návratu staronovej reality šou. Zabudnite na Áno, šéfe, toto je nová verzia na Na nože!

02.02.2023 06:00
na nože, Foto:
Novinka Na nože! štartuje na Markíze 8. februára.
debata
Dunaj, Čítajte aj Podvečerný markizácky seriál sledovanejší ako Dunaj: Jojka v tesnom závese

Už od 8. februára 2023 sa diváci a diváčky môžu tešiť na slovenskú verziu celosvetovo úspešnej reality šou Kitchen Nightmares, ktorá dostane slovenský názov Na nože. Vysielať sa bude počas ôsmich stredajších večerov so začiatkom o 20:30 a vždy v exkluzívnom 24-hodinovom predstihu na Voyo. V našich končinách bol program adaptovaný pod názvom Áno, šéfe! s českými šéfkuchármi Zdeňkom Pohlreichom a Jaroslavom Žídekom. Teraz bude vôbec prvý raz reštaurácie ťahať z problémov Slovák.

Rusko, Moskva, Červené námestie Čítajte aj Najnovší útok ruskej propagandy na Slovensko: Pripravte sa na vojnu, čakajte rakety

Hlavným protagonistom novej šou je renomovaný a viacerými prestížnymi oceneniami ovenčený šéfkuchár Martin Novák, ktorý si nielenže nekladie servítku pred ústa, ale vie byť aj poriadne prísnym kritikom. „Ak nie je niečo pri varení tak, ako má byť, alebo dostanem zlé jedlo, poprípade ak je kuchyňa v zlom stave, nepoznám zľutovanie. Moje štandardy sú naozaj vysoké a náročné na dosiahnutie,“ potvrdzuje.

skyshowtime, Čítajte aj Pripravte sa: Na Slovensko mieri nová televízna služba! Pozná dátum štartu

Za prítomnosti televíznych kamier sa bude snažiť vytiahnuť z problémov reštaurácie, ktoré sa z najrôznejších dôvodov ocitli v kríze, alebo dokonca na hranici krachu. Každý týždeň sa pokúsi premeniť jednu reštauráciu topiacu sa v problémoch na najobľúbenejší a najvyhľadávanejší podnik v meste. Odhaľuje zákulisie fungovania reštaurácií, prekopáva zastarané jedálne lístky a zavádza nevyhnutné zmeny. Nedáva si pri tom servítku pred ústa, majiteľom a personálu však zároveň poskytuje cenné rady a povzbudzuje ich na tŕnistej ceste k úspechu.

„Účasť v šou je pre mňa novou skúsenosťou a teším sa, že môžem po ťažkom období pandémie prispieť svojimi radami a pomôcť reštauráciám postaviť sa znova na nohy.“

Takto vyzerá reality šou Na nože! Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Novinka Na nože! štartuje na Markíze 8. februára.
bridgerton, Čítajte aj Hit od Netflixu sa otriasa v základoch: V novej sérii neuvidíte túto hlavnú postavu...

Nie však vždy sa jeho pomoc stretne s pochopením a častokrát to budú práve majitelia reštaurácií, ktorí držia v podniku zatiahnutú ručnú brzdu. Aj to bude Martinova úloha – presvedčiť ich o tom, že práve zmena je niekedy tým najlepším rozhodnutím. A akú najhoršiu situáciu Martin počas natáčania zažil? „Najhoršia skúsenosť bola tá, že v niektorých prevádzkach sú skutočne zlé podmienky. Naopak, najkrajšou skúsenosťou sú tie emócie od ľudí, ktorým pomôžem.“

iveta, Čítajte aj Jojka stopla štvrť miliónový prepad! Iveta naďalej valcuje všetko, čo jej stojí v ceste

Do vysielania je pripravených osem dielov šou Na nože, v ktorých Martin navštívi prevádzky po celom Slovensku. Častokrát sa nevyhne nepríjemným situáciám. „Stala sa mi situácia, kedy mi zamestnanec oponoval a ja som ostal bez slov. Jeho odpoveď a myšlienky z môjho pohľadu nemali zmysel, on sa ma však o tom zo všetkých síl snažil presvedčiť. Musel som to ísť radšej predýchať.“ Počas natáčania sa stretol s mnohými problémami, najčastejšie s tým, že jedlo nebolo dotiahnuté do konca. „Menu bolo veľakrát čudne zostavené, jedlá neboli chutné, častokrát pripravené z polotovarov. V reštaurácii sa má variť, nie zohrievať,“ dodáva.

„Veľmi sa teším, že po úspešnom rozbehu našich nových seriálov Mama na prenájom a Dunaj, k vašim službám obohatíme programovú štruktúru TV Markíza o ďalšiu zaujímavú novinku. Kitchen Nightmares je formát, ktorý žne úspechy po celom svete,“ hovorí Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza. „V slovenskej verzii sa predstaví skvelý šéfkuchár Martin Novák, ktorý svojimi skúsenosťami pomôže a obohatí nejednu slovenskú reštauráciu. Veríme, že divákom sa program bude páčiť,“ dodáva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2022/2023 #Na nože