Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Voyo dostáva novú konkurenciu. Na český trh prichádza ďalšia streamovacia služba

Vlastnú lokálnu videoslužbu si spúšťa televízia Prima.

26.01.2023 06:00
Prima+ Foto:
Nová streamovacia služba prima+.
debata

Trh streamovacích služieb v Českej republike sa rozrastá o nového hráča. Po televízii Nova a jej službe Voyo si vlastnú videoslužbu spúšťa aj televízia Prima. Odštartuje ju už v stredu 8. februára.

„Môže sa zdať, že český trh so streamovacími službami je už saturovaný, ale nie je tomu tak. Návyky ľudí sa menia, už nesledujú programy len v televízii, ale pozerajú ich na rôznych zariadeniach a v čase, ktorý sa im hodí. Celosvetová pandémia covidu tento trend výrazne posilnila nielen vo svete, ale aj u nás. Len pri našich programoch vzrástla za posledných šesť rokov odložená sledovanosť seriálov vysielaných v prime time viac než päťnásobne,“ hovorí generálny riaditeľ skupiny Prima Marek Singer.

netflix, Čítajte aj Zapamätajte si tieto dátumy! Tento rok Netflix prinesie každý mesiac filmový megahit

Tri balíčky predplatného

Nová lokálna streamovacia služba s názvom prima+ bude predplatiteľom ponúkať tri balíčky predplatného od sledovania zdarma s reklamami, verziou s polovičným množstvom reklám za 99 korún mesačne (4,15 eura) až po prémiovú verziu bez reklám za 149 korún mesačne (6,20 eura).

„Z detailných prieskumov vieme, že ľudia sú ochotní si platiť viac služieb naraz. Zároveň sme sa už na začiatku rozhodli ísť inou cestou než naša komerčná konkurencia. Chceme, aby naše programy v online boli naďalej dostupné širokému publiku, preto prichádzame s možnosťou výberu z troch taríf, a je na každom používateľovi, ktoré programy a v akom predstihu a kvalite a za koľko ich chce sledovať,“ vysvetľuje Singer. Na Slovensku si podobnú stratégiu zvolila streamovacia služba JOJ Play, ktorú skupina JOJ spustila v apríli minulého roka.

Prémiová tvorba prima+ ORIGINALS

Prima+ ponúkne predplatiteľom okrem televíznych premiér a množstva filmových a seriálových titulov aj exkluzívnu vlastnú seriálovú tvorbu pod značkou prima+ ORIGINALS. Predplatitelia ju budú môcť vidieť exkluzívne až rok pred uvedením v televízii.

„Používatelia sa môžu tešiť napríklad na komediálnu gangsterku Bodyguardi, politickú drámu Sedem schodov k moci, detektívny seriál Polnočná spoveď či tajomnú detektívnu love story Zákony vlka,“ predstavuje skupina Prima ponuku, s ktorou vstupuje prima+ na trh streamovacích služieb.

Z českých rodinných filmov uvedie napríklad Prezidentku s Aňou Geislerovou, Indiána s Karlom Rodenom či komédiu Hádkovci. Na jar do obsahu pribudnú ďalšie pôvodné seriály Agrometal, Pod hladinou či Posledná obeť.

Predstavenie prémiovej pôvodnej tvorby, ktorá... Foto: Prima+
Prima+ Predstavenie prémiovej pôvodnej tvorby, ktorá vzniká pod značkou prima+ ORIGINALS.

Miliardová investícia do pôvodného obsahu

Do rozvoja prémiových formátov natáčaných poprednými českými tvorcami Prima výrazne investuje. „Aktuálne je pre platformu prima+ vyrobených alebo sa v týchto dňoch vyrába trinásť prémiových seriálov a ďalších dvadsať osem projektov plánujeme v blízkej budúcnosti realizovať. V horizonte najbližších troch rokov plánujeme investíciu viac než jednej miliardy korún (takmer 42 miliónov eur), jedná sa doposiaľ o našu najväčšiu investíciu do seriálovej tvorby,“ uvádza Singer.

Na webe iPrima.cz budú môcť diváci sledovať videoarchív len do 8. februára. Po tomto dátume ho nájdu v službe prima+, ktorá má doménu www.primaplus.cz. „Jedná sa o doposiaľ najväčší online projekt skupiny Prima v jej histórii. Voľne sme sa inšpirovali u existujúcich videoslužieb a prinášame to najlepšie z nich,“ uvádza Josef Beneš, riaditeľ VOD služby.

survivor, Čítajte aj Strašné podmienky, ťažké súťaže: Survivor je späť! Kto zabojuje o 100-tisíc eur?

Kampaň s typicky českým humorom

Úvodná kampaň sa opiera o mimozemšťana Pýtýho a animovanú rodinu Plusákových, ktorej členovia predstavujú jednotlivé segmenty budúcich používateľov. V skečoch s typicky českým humorom približujú princíp fungovania platformy a jej obsah. Hlasy animovaným postavám prepožičali Jiří Lábus, Bára Hrzánová, Lucie Vondráčková, Tomáš Matonoha, Lucie Benešová a Robin Pařík.

„Vsadili sme na originálny komunikačný koncept vo svete videoslužieb, pomocou ktorého budeme používateľom schopní jednoducho, zrozumiteľne a s humorom odporúčať afinitný obsah,“ hovorí Aleš Pýcha, riaditeľ marketingu a PR skupiny Prima. Za kreatívnym konceptom stojí agentúra ESPRESOO communication, branding vyvinulo štúdio Dynamo design.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #streamovacie služby #prima+