Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľké upratovanie v programe RTVS. Talkshow známej moderátorky dostala nový vysielací čas

Diskusnú reláciu Silná zostava uvidia diváci v nový deň.

01.02.2023 06:00
Silná zostava, Veronika Cifrová Ostrihoňová Foto:
Moderátorka Silnej zostavy Veronika Cifrová Ostrihoňová.
debata (5)
Fetiše republiky logo Čítajte aj Po Fetišoch socializmu a revolúcie prichádzajú Fetiše republiky. Prvá časť bude spomínať na „deti republiky“

Na obrazovku RTVS sa po prestávke vracia diskusná relácia Silná zostava. Moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová sa bude aj v nových častiach rozprávať so zaujímavými hosťami o rôznych spoločensko-politických témach.

Panelová diskusia dostáva v jarnej sezóne nový vysielací čas. Diváci ju uvidia na Dvojke každý druhý piatok po 22.00 hod., striedať sa bude s talkshow Adely Vinczeovej Trochu inak.

skyshowtime, Čítajte aj Pripravte sa: Na Slovensko mieri nová televízna služba! Pozná dátum štartu

RTVS tak napĺňa svoju stratégiu s presnejším programovým zameraním televíznych okruhov. „Na Dvojke by sa mala ukázať jej jasnejšia profilácia, ktorá sa začala prejavovať po presune športového obsahu na samostatný okruh :Šport. Vznikol priestor na komponované a tematické večery, ako aj platforma na prémiový obsah, ktorý bude pre Dvojku do budúcna leitmotívom,“ uviedol v nedávnom rozhovore pre Mediaklik programový riaditeľ televíznej časti RTVS Vincent Štofaník.

Silná zostava s moderátorkou Veronikou Cifrovou Ostrihoňovou mala premiéru na jar v roku 2021. RTVS ju uvádzala v štvrtkové večery na Jednotke po Zlatých časoch. Na jar minulého roka sa presunula na Dvojku a zostane tam aj v novej sezóne spolu s ostatnými diskusiami – okrem už spomenutej talkshow Trochu inak s Adelou sú v ponuke aj utorková Večera s Havranom a stredajšia diskusia Do kríža. Tieto relácie Dvojka uvádza v druhom programovom okne po 22.00 hod.

Aká je sledovanosť televíznych diskusií na Dvojke? Najsledovanejšou je talk show Trochu inak s Adelou. V uplynulom roku si 20 odvysielaných častí pozrelo v priemere 72-tisíc divákov v univerzálnom publiku 12+ po započítaní trojdňovej oneskorenej sledovanosti. Relácia mala v čase vysielania 5 % podiel trhu.

Ostatné diskusie dosahujú zhruba polovičný výkon, vlani si z nich najvyššiu sledovanosť pripísala relácia Do kríža, ktorú sledovalo v priemere 35-tisíc divákov, odvysielaných bolo 38 častí. Silnú zostavu si v priemere pozrelo 29-tisíc divákov (21 častí) a Večeru s Havranom 22-tisíc divákov (40 častí). Ich podiel na trhu sa v čase vysielania hýbal okolo 2 %.

Zdroj údajov: PMT/KANTAR SLOVAKIA, RTVS.

Moderátorka Silnej zostavy Veronika Cifrová... Foto: RTVS
Silná zostava, Veronika Cifrová Ostrihoňová Moderátorka Silnej zostavy Veronika Cifrová Ostrihoňová.

Diváci v štúdiu

Ďalšou novinkou Silnej zostavy budú diváci v štúdiu. „Som veľmi zvedavá na divákov v publiku a na ich reakcie a energiu. Sme v plnom prúde príprav a veríme, že si k nám diváci a diváčky po prestávke opäť nájdu cestu na obrazovkách Dvojky aj v novom piatkovom vysielacom čase. Verím, že Silná zostava bude aj počas jari naozaj silná,“ hovorí moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová.

Hostkami prvej časti relácie budú sociologička a bývalá premiérka Iveta Radičová a spoluorganizátorka protestov Za slušné Slovensko Karolína Farská. Diskutovať a hľadať odpovede budú na otázku Akého lídra potrebuje Slovensko?.

Nová sezóna Silnej zostavy odštartuje v piatok 3. februára o 22.05 hod. na Dvojke.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Veronika Cifrová Ostrihoňová #silná zostava #sledovanosť TV