Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické relácie: Heger hľadá novú 76, čo však bude s astronomickými zálohami za energie?

Prinášame prehľad tém a hostí vo víkendových politických diskusiách v RTVS, na Markíze a TA3.

14.01.2023 00:00
Igor Matovič / Eduard Heger / Foto: ,
Igor Matovič a Eduard Heger (vpravo).
debata

Firmy v novom roku prekvapili niekoľkonásobne vyššie zálohové faktúry za energie, ktoré sú pre mnohých likvidačné. Vláda však zatiaľ nepredstavila sľúbenú pomoc ľuďom a firmám na zmiernenie dosahov pri zdražovaní.

Premiér Heger sa podujal nájsť novú 76, teda parlamentnú väčšinu, ktorá by dovládla do volieb a presadzovala priority vlády. Opozícia naďalej presadzuje predčasné voľby. Aj to budú témy víkendových politických diskusií.

Lidl, koniec letákov Čítajte aj Lidl a Tesco definitívne skončili s letákmi, ušetria tisíce ton papiera. Pridajú sa ostatné reťazce?

Do rozhlasových Sobotných dialógov prijal pozvanie premiér Eduard Heger. Moderátorka Marta Jančkárová sa ho bude pýtať aj na situáciu v OĽaNO a výzvy pred snemom hnutia.

Hosťami moderátora Rastislava Ilieva budú v relácii V politike poslanci György Gyimesi (OĽaNO), Denisa Saková (Hlas-SD) a Tomáš Valášek (Progresívne Slovensko).

V politike, O 5 minút 12 Čítajte aj Toto sa ešte v nedeľných politických diskusiách nestalo: TA3 prvýkrát prevalcovala RTVS

V relácii O 5 minút 12 budú diskutovať o vývoji po odvolaní vlády predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš a poslanec Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok. Reláciu moderuje Marek Makara.

Moderátor Michal Kovačič sa bude v relácii Na telo rozprávať s predsedom strany OĽaNO Igorom Matovičom a podpredsedom strany Hlas-SD Erikom Tomášom.

Prekvapenie uplynulého týždňa

Politické diskusie sa po vianočnej prestávke vrátili na obrazovky uplynulú nedeľu, 8. decembra 2022. A priniesli veľké prekvapenie. RTVS pozvala pri príležitosti 30. výročia vzniku Slovenskej republiky do relácie O 5 minút 12 premiérov Slovenskej a Českej republiky, no sledovanosť bola podpriemerná.

Diskusiu Eduarda Hegera a Petra Fialu si pozrelo len 195-tisíc divákov v univerzálnom publiku 12+, čo bolo najmenej z víkendových politických diskusií. O 5 minút 12 pritom máva takmer dvakrát viac divákov.

Prvýkrát v histórii tak mala viac divákov relácia V politike na TA3, kde diskusiu Borisa Kollára a Roberta Fica sledovalo 222-tisíc divákov. Najsledovanejšou diskusiou bolo opäť Na telo, kde boli hosťami Veronika Remišová a Richard Raši. K obrazovkám Markízy pritiahla 338-tisíc divákov, čo v komerčnej cieľovej skupine 12–54 znamenalo sledovanosť 4,5 % a podiel na trhu 18,5 %.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo