Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto sa ešte v nedeľných politických diskusiách nestalo: TA3 prvýkrát prevalcovala RTVS

Návrat politických diskusií na obrazovky po vianočnej prestávke priniesol veľké prekvapenie.

10.01.2023 09:30
V politike, O 5 minút 12 Foto:
Nedeľná politická diskusia V politike na TA3 mala prvýkrát viac divákov ako O 5 minút 12 na Jednotke RTVS.
debata (3)
logo, Markíza, JOJ, RTVS Čítajte aj Nikdy nekončiaci boj televízií o pozíciu lídra. Pozrite si presné výsledky za rok 2022

Na televízne obrazovky sa po vianočnej prestávke vrátili nedeľné politické diskusie. Pri príležitosti 30. výročia vzniku samostatnej Slovenskej republiky pozvala RTVS do svojej nedeľnej relácie O 5 minút 12 predsedov vlád Slovenskej a Českej republiky, Eduarda Hegera a Petra Fialu, ktorí naživo diskutovali o míľnikoch vývoja v oboch republikách od rozdelenia federácie po súčasnosť.

Divákov však hostia a téma neoslovili a sledovanosť bola podpriemerná. Pozrelo si ju len 195-tisíc divákov, čo bolo najmenej z víkendových politických diskusií. O 5 minút 12 pritom máva takmer dvakrát viac divákov.

iveta, Čítajte aj Iveta s totálnym rekordom všetkých čias: Je to najsledovanejší seriál v histórii Jojky

Obidve diskusné relácie konkurenčných televízií sa venovali aktuálnej politickej situácii po páde vlády a k svojim obrazovkám prilákali viac divákov. Na telo televízie Markíza s hosťami Veronikou Remišovou a Richardom Rašim si pozrelo 338-tisíc divákmi.

Vyššiu sledovanosť ako O 5 minút 12 malo prekvapivo aj V politike televízie TA3, kde diskusiu Borisa Kollára a Roberta Fica sledovalo 222-tisíc divákov. Prvýkrát tak prekonala diskusiu RTVS a stala sa druhou najsledovanejšou politickou diskusiou.

V uplynulom roku pritom malo V politike v priemere 186-tisíc divákov a maximom bolo 253-tisíc divákov, takže o nejakej rekordnej sledovanosti nemôže byť reč. Rovnako ako v prípade Na telo, ktoré v minulom roku sledovalo v priemere 376-tisíc divákov a rekordom bolo 569-tisíc divákov, paradoxne pri diskusii Borisa Kollára a Roberta Fica, ktorí boli v nedeľu hosťami V politike.

O 5 minút 12 si v minulom roku pozrelo v priemere 342-tisíc divákov, pričom rekordom bolo 487-tisíc divákov pri diskusii Borisa Kollára s Petrom Pellegrinim. Sledovanosť posledného vydania so 195-tisíc divákmi je preto naozaj podpriemerné, hoci téma 30. výročia vzniku Slovenskej republiky patrí na obrazovky verejnoprávnej televízie.

Robert_Fico s Borisom_Kollarom Čítajte viac Najsledovanejšou politickou diskusiou je Na telo. Najviac divákov k obrazovkám pritiahnu títo politici

30. výročiu vzniku Slovenskej republiky venovala verejnoprávna televízia aj slávnostný galavečer, ktorý odvysielala v sobotu. Pozrelo si ho 267-tisíc divákov. Komerčné televízie divákom ponúkli reprízy kinohitov, Aquamana na Markíze sledovalo 238-tisíc divákov a Rýchlo a zbesilo 8 na JOJ 217-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo #sledovanosť TV