Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Traf to! prichádza na obrazovku, nahradí 5 proti 5. V čom bude iné a koľko bude RTVS stáť?

Traf to! nahradí na Jednotke po 14-tich rokoch súťažnú šou 5 proti 5.

09.01.2023 06:00
Traf to!, Juraj „Šoko“ Tabaček Foto:
Moderátorom novej relácie Traf to! bude herec a komik Juraj „Šoko“ Tabaček.
debata
iveta, Čítajte aj Je Slovensko plné rasizmu, predsudkov a borovičky? Jojka s novým seriálom zaťala do živého

RTVS uvádza v pondelok 9. januára na obrazovky Jednotky nový formát. Zábavno-súťažná súťaž Traf to! po mnohých rokoch nahradí šou 5 proti 5 a počas pracovných dní bude vypĺňať podvečerné vysielanie v kombinácii s vedomostnou súťažou Duel.

Presadiť sa bude musieť v silnej konkurencii. Televízia Joj pokračuje s novou sezónou svojej úspešnej reality šou Bez servítky a Markíza štartuje nový denný seriál Mama na prenájom s Adamom Bardym a Martinou Zábranskou v hlavných úlohách.

Zábavno-súťažnú šou nahradí… zábavno-súťažná šou

Generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj už pri svojej kandidatúre vyjadril mnohé výhrady k množstvu zábavných formátov v programovej ponuke Jednotky. „Nábehovú krivku pred Správami o 19.00 hod. je nutné posilniť novou reláciou, ktorá by nahradila postupne vyprázdňujúci sa formát 5 proti 5. Navrhujem pripraviť program, ktorý by sa zameriaval na pozitívne a atraktívne udalosti, ktoré sa u nás a vo svete stali,“ prezentoval vo svojom programe s tým, že chce čo najskôr začať pripravovať aj denný seriál, ktorý „musí priniesť atraktívnu tému“.

mama na prenájom, bardy, zabranská, Čítajte aj Veľký deň pre Markízu! Štartuje nový denný seriál, ktorý musí prekonať aj Oteckov

Napokon jeden zábavno-súťažný program vystrieda veľmi podobný formát. V šou 5 proti 5 s moderátorom Andrejom Bičanom súťažili proti sebe päťčlenné tímy zložené prevažne z rodinných príslušníkov a hľadali odpovede na tie najjednoduchšie otázky.

Relácia sa dlhé roky tešila priazni divákov, na čo sa bude snažiť nadviazať aj nová šou Traf to!. V nej budú proti sebe súťažiť dva trojčlenné tímy rodinných príslušníkov alebo kolegov či kamarátov. Ich úlohou bude spomedzi možných odpovedí na zobrazené tvrdenia postupne odstraňovať tie nesprávne. Správnu odpoveď nemusia poznať, dôležité je, že uhádnu, čo ňou byť nemôže.

Zábery z novej zábavno-súťažnej šou Traf to! Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Moderátorom novej relácie Traf to! bude herec a...

Moderátorom novinky je Juraj „Šoko“ Tabaček, ktorý je divákom RTVS známy z relácií S úsmevom po Slovensku alebo Milujem Slovensko, kde pôsobil ako kapitán. „Moderovať akúkoľvek reláciu, ktorá sa k divákovi dostane na dennej báze, je veľký záväzok. Veľmi sa mi ale páči mechanika tejto súťaže, pretože Traf to! je hravé, je to priestor na humor. Veľmi sa mi tiež páči, že je to autorská slovenská relácia, ktorá vznikla na pôde RTVS,“ hovorí Šoko.

Hit roka, 1993 Čítajte aj Hit roka má po premiére. Podarilo sa mu nadviazať na úspech Hitu storočia?

Koľko stojí nová šou?

Šou 5 proti 5 uvádzala RTVS dlhých 14 rokov. Minulý rok v lete s jej výrobou skončila a na jeseň už uvádzala len reprízové vydania. Reláciu pripravovala spoločnosť Nunez NFE producenta a režiséra Petra Núñeza. Za jednu epizódu platila RTVS 4800 eur bez DPH plus ďalších 1000 eur za licenciu spoločnosti Fremantlemedia. Teda spolu 5800 eur bez DPH za každú epizódu.

Novú šou Traf to! pre RTVS vyrába spoločnosť Promea Communication. Za výrobu jednej epizódy si podľa zmluvy v Centrálnom registri zmlúv účtuje 5818 eur bez DPH. Nová relácia teda stojí RTVS rovnako ako predchádzajúca.

Spoločnosť Nunez NFE však spoluprácu s RTVS nekončí. Pripravuje pre ňu novú kuchársku reality šou Pravidlá mojej ženy, ktorá v nedeľné podvečery nahradí dlhoročnú šou Tajomstvo mojej kuchyne. Výroba jednej epizódy bude RTVS stáť 5168 eur bez DPH.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Juraj Šoko Tabaček #Traf to!