Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Štartuje nová šou Hit roka! Pre RTVS ju vyrába firma, ktorá stála za Zlatými časmi či Hitom storočia

Prvá časť bude venovaná spomienkam na udalosti spred 30-tich rokov.

05.01.2023 00:00
Hit roka, 1993 Foto:
Nová šou Hit roka odštartuje spomienkami na rok 1993.
debata (5)
ruža pre nevestu, tomáš tarr, Čítajte aj Ťažiskové šou na Markíze v roku 2023: Prichádzajú veľké prekvapenia a návraty

Vo štvrtok 5. januára odštartuje na obrazovkách Jednotky RTVS nová zábavná relácia Hit roka pri príležitosti 30. výročia vzniku Slovenskej republiky. Každý štvrtok pripomenie divákom udalosti, ktoré na Slovensku rezonovali v rokoch 1993 –2023. Moderátor Ján Žgravčák bude spolu s tromi glosátormi vtipne spomínať na tie najväčšie „hity“ z jednotlivých ro­kov.

iveta, zuzana mauréry, Čítajte aj Začiatok roka na Jojke: Televízia vracia premiéry nečakane skoro, späť sú seriálové stálice

„Nový program bude pripomínať s nadhľadom jednotlivé roky a dôležité spoločenské, športové, kultúrne a politické udalosti z histórie samostatnej Slovenskej republiky, ukážky z obľúbených skladieb a filmov slovenských tvorcov a interpretov,“ približuje novinku programový riaditeľ STV Vincent Štofaník.

Na obrazovky prichádza nová šou Hit roka Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Nová šou Hit roka odštartuje spomienkami na rok...

V každej z 25 epizód nového spomienkového formátu sa diváci môžu tešiť aj na výnimočných hostí a živé hudobné vystúpenia, ktoré im pripomenú tie najväčšie hity z jednotlivých rokov od vzniku Slovenskej republiky.

V úlohe glosátorov sa v prvej epizóde venovanej roku 1993 predstavia Adela Vinczeová, Marián Leško a Michal Hudák. V úlohe glosátorov sa v ďalších epizódach predstavia aj Jozef Vajda, Zuzana Kubovčíková Šebová, Jana Kovalčíková či Michal Kubovčík. Hosťami budú napríklad humoristická dvojica Elena Vacvalová a Oliver Andrásy, Michal Martikán, Štefan Skrúcaný a Miroslav Noga či skupina Vidiek.

„Bude to zaujímavý prierez 30 rokmi našej republiky od roku 1993. Rok po roku, v každej relácii rozoberieme to, čo najviac rezonovalo. Nebude to len o hudbe, ale aj o celospoločenských udalostiach a nevyhneme sa ani politike. Bude to odľahčené zamyslenie sa nad tým, čo všetko za sebou máme, s veľmi silnou paralelou k tomu, čo žijeme dnes. A možno zistíme, že časy sa veľmi nemenia a v podstate všetko sa len tak trochu s drobnými obmenami opakuje. A to je na tom to najkrajšie, že hoci bolo niekedy ťažšie, vždy sme sa mali z čoho tešiť,“ hovorí moderátor Ján Žgravčák.

Ján Žgravčák už v minulosti pôsobil v RTVS ako moderátor, komentátor a redaktor. Moderoval relácie Góly – body – sekundy, Pozor, zákruta! či štúdiá k športovým prenosom. Od septembra je novým riaditeľom sekcie športu RTVS, kde nahradil Mateja Hajka.

kuchárske šou 2023 Čítajte aj V televíziách sa tento rok bude variť. Nové kuchárske šou prinesú RTVS aj Markíza

Koľko stojí Hit roka?

Nový spomienkový program Hit roka pripravuje spoločnosť MAYA, ktorá už v minulosti pre RTVS produkovala podobné programy ako napríklad Zlaté časy, Legendy popu, Hit storočia, Poštu pre teba a mnoho iných.

Podľa Centrálneho registra zmlúv bude 25 častí Hitu roka stáť 799-tisíc eur bez DPH, cena za jednu epizódu je 31 962 eur bez DPH. RTVS sa na výrobe podieľa aj nepeňažným plnením, spoločnosti MAYA sprístupní archívne materiály, zabezpečí obecenstvo a poskytne aj techniku, rekvizity, štúdio a ľudí do výrobného štábu.

Spoločnosť MAYA pre RTVS pripravovala dlhé roky aj už spomenutú reláciu Zlaté časy, jej výroba stála RTVS podobnú sumu. Za jednu epizódu si účtovala 30 382 eur bez DPH.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Ján Žgravčák #Hit roka