Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľké prekvapenie v novinke Hit roka: RTVS odhalila moderátora, stavila na úplne novú tvár

Nová šou Hit roka bude mať premiéru na začiatku januára.

22.12.2022 06:00
Hit roka, Ján Žgravčák Foto:
Moderátor šou Hit roka Ján Žgravčák.
debata

Jednotka RTVS odštartuje na začiatku nového roka zábavnú šou Hit roka. V zábavnej spomienkovej relácii bude divákom pripomínať 30. výročie vzniku Slovenskej republiky.

STV, RTVS, verejnoprávna televízia, Mlynská dolina Čítajte aj Politická groteska: Rušia sa koncesie. Vláda sľubovala vládne noviny, dala si štátnu televíziu, hovorí analytik

„Nový formát bude odľahčenou formou za účasti trojice glosátorov spomínať na udalosti, ktoré na Slovensku rezonovali v rokoch 1993 – 2023. V každej epizóde sa diváci môžu tešiť aj na výnimočných hostí a živé hudobné vystúpenia, ktoré pripomenú tie najväčšie hity z jednotlivých rokov. Prvá epizóda bude venovaná roku 1993,“ približuje novú šou PR manažér RTVS Filip Púchovský.

Kto bude novú šou moderovať?

Meno moderátora alebo moderátorky šou doposiaľ RTVS tajila. Prekvapením je, že nestavila na osvedčenú tvár zábavných relácií, ale za moderátora si zvolila Jána Žgravčáka, ktorý je od septembra novým riaditeľom sekcie športu RTVS.

„Ján Žgravčák je dlhoročnou moderátorskou tvárou RTVS. Svoje kvality ukázal pri moderovaní viacerých relácií, naposledy galavečera Noc nádejí 2022 a v rámci dramaturgie novej zábavnej spomienkovej šou Hit roka bol pre nás dobrou voľbou, čo sa potvrdilo aj pri nakrúcaní prvých epizód relácie,“ odpovedala RTVS na našu otázku, prečo padla voľba práve na neho.

Novú šou Hit roka bude RTVS uvádzať v roku 2023 v štvrtkové večery. Prvá epizóda venovaná roku 1993 bude mať premiéru 5. januára o 20.30 hod., po boku moderátora Jána Žgravčáka sa v úlohe glosátorov predstavia Adela Vinczeová, Marián Leško a Michal Hudák.

Kto je Ján Žgravčák

Moderátor šou Hit roka Ján Žgravčák. Foto: RTVS
Hit roka, Ján Žgravčák Moderátor šou Hit roka Ján Žgravčák.

Riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj si pri nástupe do funkcie začal budovať nový manažérsky tím a Ján Žgravčák sa stal jeho súčasťou. Už v minulosti bol súčasťou športovej redakcie RTVS, kde pôsobil ako moderátor, komentátor a redaktor. Moderoval relácie Góly – body – sekundy, Pozor, zákruta! či štúdiá k športovým prenosom.

Od 13. septembra nastúpil na pozíciu riaditeľa sekcie športu RTVS, kde nahradil Mateja Hajka, ktorý tento post zastával od januára 2018. „Ako som predtým deklaroval, chcem sa v manažmente obklopiť ľuďmi, ktorých poznám a s ktorými som v minulosti spolupracoval. Pán Žgravčák má veľmi úspešnú kariéru, prešiel si viacerými pozíciami v rámci RTVS, ako aj v externom prostredí. Myslím si, že bude pre RTVS prínosom,“ uviedol Machaj.

Pečie celé Slovensko II Čítajte viac Za zábavné relácie RTVS platí milióny. Koľko bude stáť nástupca Pečie celé Slovensko?

Nový hudobno-zábavný program Hit roka pripravuje spoločnosť MAYA, ktorá už v minulosti pre RTVS produkovala obľúbené programy ako napríklad Zlaté časy, Legendy popu, Hit storočia, Poštu pre teba a mnoho iných.

Podľa Centrálneho registra zmlúv bude 25 častí Hitu roka stáť 799-tisíc eur bez DPH (959-tisíc eur s DPH), čo je 32-tisíc eur bez DPH za jednu časť. RTVS sa na výrobe jednotlivých epizód podieľa aj nepeňažným plnením. Spoločnosti MAYA sprístupní archívne materiály, zabezpečí obecenstvo a poskytne aj techniku, rekvizity, štúdio a ľudí do výrobného štábu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #televízna sezóna 2022/2023 #rok 2023 #Hit roka