Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zvrat v obľúbenej šou: RTVS spustila kasting, bude Pečie celé Slovensko v roku 2023?

Šikovní domáci pekári a cukrári majú šancu prihlásiť sa do novej série šou.

21.12.2022 06:00 , aktualizované: 12:00
Moderátori, porotkyne a súťažiaci druhej série... Foto:
Moderátori, porotkyne a súťažiaci druhej série šou Pečie celé Slovensko.
debata
kriminálka kraj, Čítajte aj Najväčšie seriálové sklamanie Jojky roka 2022: Ani prémiový program neprilákal davy

Úspešná šou Pečie celé Slovensko spoznala len prednedávnom víťazku druhej série a s divákmi sa už v tomto roku definitívne rozlúčila vianočným celebritným špeciálom. RTVS má pripravenú ešte jednu špeciálnu epizódu, ktorú uvedie až budúci rok počas veľkonočných sviatkov.

Amatérski pekári a pekárky, cukrári a cukrárky a všetci, ktorí chcú predviesť svoje umenie a ukázať lásku k pečeniu, však majú šancu prihlásiť sa do ďalšej série. Telerozhlas dnes spustil výzvu pre registráciu súťažiacich.

dunaj, dunaj k vašim službám, Monika Hilmerová Čítajte aj Unikátny seriál Markízy pozná dátum štartu: O čom bude nová historická novinka?

Celosvetovo obľúbená šou si získala srdcia divákov vo viac ako 30 krajinách sveta a v tomto roku si svoje sily v súťaži už po druhýkrát zmerali aj amatérski pekári a cukrári zo Slovenska. Finálovú epizódu, ktorá sa niesla v svadobnej atmosfére, sledovalo rekordných 613-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, čo je najviac z obidvoch sérií „pečenia“.

Prvenstvo si finále pripísalo aj v komerčnej cieľovej skupine divákov od 12 do 54 rokov, kde skončilo ako celkovo najsledovanejší program dňa rovnako s rekordným ratingom 10,1 % a podielom na trhu 27,2 %. Šou tak vo finále prvýkrát pokorila ratingovú desiatku.

Finále druhej série Pečie celé Slovensko Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
V druhej sérii Pečie celé Slovensko sa stala...
Pečie celé Slovensko II Čítajte viac Pečie celé Slovensko spoznalo víťazku: Rekordné finále prekonalo aj prvú sériu!

Kedy bude tretia séria na obrazovke?

K uvedeniu tretej série Pečie celé Slovensko sa doposiaľ telerozhlas vyjadroval opatrne. Hoci programový riaditeľ Vincent Štofaník potvrdil, že RTVS využije opciu na zakúpenie licencie na tretiu sériu, nie je jasné, či ju diváci uvidia na obrazovkách už na jeseň budúceho roka.

„Termín uvedenia tretej série Pečie celé Slovensko na obrazovky Jednotky RTVS bude závisieť od aktuálnej finančnej situácie a výrobných možností,“ uviedol Štofaník prednedávnom v rozhovore.

RTVS sme požiadali o vyjadrenie, či výzva na prihlásenie súťažiacich znamená, že tretiu sériu uvedie na jeseň budúceho roka. „Bližšie informácie o vysielaní zatiaľ nebudeme špecifikovať, o detailoch budeme včas informovať,“ uviedol PR manažér Filip Púchovský.

Koľko stojí Pečie celé Slovensko

Prvá séria „pečenia“ mala na Slovensku premiéru na jeseň roku 2021. Za výrobu dvanástich častí RTVS zaplatila 1,2 milióna eur bez DPH (1,44 milióna eur s DPH). Druhá séria mala o jednu epizódu viac a RTVS stála 1,35 milióna eur bez DPH (1,62 milióna eur s DPH). Ďalšie financie musel telerozhlas vynaložiť na výrobu upútaviek a tiež na licenciu. Tá stála za prvé dve série vrátane konzultačných poplatkov 154-tisíc eur bez DPH. Obidve série vyrábala pre RTVS spoločnosť jeffo.tv producenta Jeffa Minaříka.

druhá šanca, Čítajte aj Bombastická bodka za Druhou šancou: Rozlúčka má na konte rekordnú sledovanosť

Rozpočet na rok 2023 ráta s nižšími príjmami

Predpokladané príjmy RTVS v roku 2023 sú o vyše 21 miliónov eur nižšie, ako je očakávaná skutočnosť v aktuálnom roku. Vyplýva to z budúcoročného rozpočtu telerozhlasu, ktorý v pondelok 19. decembra schválila Rada RTVS. Príjmy RTVS v roku 2023 majú byť na úrovni 165,8 milióna eur, výdavky sa rozpočtujú vo výške 165,6 milióna eur. Na výrobu a vysielanie má ísť spolu okolo 44,1 milióna eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko