Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

JOJ Plus v roku 2023: Desivé scény z diaľnice cez peklo aj hľadanie zdravých spôsobov života

Na začiatku nového roka odštartujú na JOJ Plus dva premiérové seriály.

28.12.2022 06:00
Diaľnica vedúca peklom (Highway Thru Hell) Foto:
Diaľnica vedúca peklom (Highway Thru Hell)
debata
Skrytá vášeň 2 Čítajte aj TV Doma v roku 2023: Pokračovanie kultovej telenovely aj finále hitu z lekárskeho prostredia

Diaľnica vedúca peklom (Highway Thru Hell)

Diaľnica vedúca peklom (Highway Thru Hell) Foto: JOJ Plus
Diaľnica vedúca peklom (Highway Thru Hell) Diaľnica vedúca peklom (Highway Thru Hell)

V drsných horách Britskej Kolumbie v Kanade sa nachádza diaľnica ako žiadna iná. Diaľnica Coquihalla je povestná neľútostným počasím a najhoršími haváriami. Za zlého počasia je jednou z najnebezpeč­nejších na svete. Každý deň po nej jazdia v brutálnych a extrémnych podmienkach tisíce kamiónov, ale mnohé z nich nikdy nedorazia do cieľa.

Vtedy vyrážajú do akcie špeciálne vybavení záchranári z tímu Jamieho Davisa, aby čo najrýchlejšie odstránili trosky po haváriách a sprejazdnili cestu. Vodiči ťažkých záchranných vozidiel a pracovníci odťahových tímov sú na diaľniciach v pohotovosti 24 hodín denne, aby mohli okamžite vyraziť na pomoc havarovaným kamiónom, ktorých zradil strmý zľadovatený terén a extrémne nepriaznivé počasie. Počas zimných búrok kamióny havarujú a uzatvárajú cesty v priemere každých dvanásť hodín.

Diaľnica vedúca peklom (Highway Thru Hell) Foto: JOJ Plus
Diaľnica vedúca peklom (Highway Thru Hell) Diaľnica vedúca peklom (Highway Thru Hell)

Seriál sleduje každodennú prácu odťahovej spoločnosti Jamieho Davisa, ktorá sa špecializuje na záchranu nákladných vozidiel, obrovských kamiónov a monster truckov. Aj tí najtvrdší muži sú však na pokraji síl, keď vidia desivé scény po tragických haváriách. Navyše čelia extrémnym poveternostným podmienkam, počas ktorých musia z vozovky odstraňovať nebezpečný náklad, čistiť stopy po masakre a čo najrýchlejšie obnoviť plynulú premávku.

Prvá zo štrnástich epizód piatej série kanadského dokumentárneho seriálu bude mať na JOJ Plus premiéru v pondelok 9. januára podvečer.
šťastní vs. šťastní, Čítajte aj Najhoršie slovenské seriály roka 2022: Spomínate si, aké šialenosti ponúkli televízie divákom?

Zac Efron nohami na Zemi (Down to Earth with Zac Efron)

Zac Efron nohami na Zemi (Down to Earth with... Foto: JOJ Plus
Zac Efron nohami na Zemi (Down to Earth with Zac Efron) Zac Efron nohami na Zemi (Down to Earth with Zac Efron)

V nedeľu 15. januára sa pridá premiéra seriálu Zac Efron nohami na Zemi. Herec Zac Efron v ňom cestuje po celom svete s odborníkom na wellness Darinom Olienom a spolu hľadajú zdravé a udržateľné spôsoby života. Stretávajú sa s ľuďmi, ktorým sa darí vyrábať potraviny čo možno najudržateľnejšími postupmi, často však veľmi jednoduchým spôsobom.

Zac Efron nohami na Zemi (Down to Earth with... Foto: JOJ Plus
Zac Efron nohami na Zemi (Down to Earth with Zac Efron) Zac Efron nohami na Zemi (Down to Earth with Zac Efron)

V prvej časti cestovateľskej reality šou objavujú kultúru udržateľnosti na Islande. Geotermálna a vodná energia patria medzi stopercentne obnoviteľné zdroje energie. Zac na vlastnej koži zisťuje, ako sa na Islande hospodári s obnoviteľnými zdrojmi, relaxuje v kúpeľoch, skúša, ako chutia soby, a obdivuje prírodné krásy Islandu.

V prvej sérii ôsmich cestopisných reportáží cestovatelia navštívia Island, Francúzsko, Kostariku, Sardíniu, Portoriko, Londýn, New York a Peru – a to nielen hlavné mesto Limu, ale aj Iquitos na brehu Amazonky a tamojší dažďový prales. Joj Plus ich bude uvádzať v nedeľu doobeda.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #JOJ Plus #televízna sezóna 2022/2023 #rok 2023