Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Netflix, HBO Max alebo Voyo? Túto streamovaciu službu by ste v prvej trojke nečakali

Najnovšie údaje o trhových podieloch streamovacích služieb na Slovensku.

07.12.2022 06:00
streamovacie služby, TV Foto:
debata
Pečie celé Slovensko II Čítajte aj Za zábavné relácie RTVS platí milióny. Koľko bude stáť nástupca Pečie celé Slovensko?

Televízna zábava už nie je len o ponuke programov v televízii. Čoraz obľúbenejšie sú aj u nás streamovacie služby s nepreberným množstvom seriálov a filmov. K rýchlemu nárastu popularity prispela lokalizácia obsahu so slovenským alebo českým dabingom či titulkami.

Trhové podiely streamovacích služieb na Slovensku

Najviac ľudí na Slovensku používa Netflix, za ktorým prekvapivo nasleduje Prime Video, ktoré za Netflixom zaostáva len o 7 %. Na tretí HBO Max sa pomaly doťahuje Voyo a prvú päťku uzatvára Apple TV+. Ostatné streamovacie služby držia 15 % podiel na trhu.

Infografika: Trhový podiel streamovacích... Foto: JustWatch
Streamovacie služby Infografika: Trhový podiel streamovacích služieb na Slovensku v 3. kvartáli 2022.

Od júna 2022 je k dispozícii aj služba Disney+, ktorá sa v slovenských štatistikách zatiaľ neprebojovala do prvej päťky. Celosvetovo už počet predplatiteľov Disney+ prekročil 164 miliónov, prvenstvo si naďalej drží Netflix s 223 miliónmi predplatiteľov.

perinbaba, Čítajte aj Vianoce na Markíze: Neprídete o neodmysliteľné sviatočné klasiky! Pribudnú viaceré premiéry sám doma, Čítajte aj Vianoce na Jojke: Slunce, seno na Štedrý deň? Áno. A kopec iných sviatočných klasík

Vývoj podielov na slovenskom trhu v roku 2022

HBO Max od svojho spustenia v marci, kedy nahradil HBO Go, získal 15 % predplatiteľov. Na druhej strane počet predplatiteľov Prime Video postupne klesá a do konca septembra už stratil 3 % predplatiteľov. Vyplýva to z údajov medzinárodného sprievodcu streamovaním JustWatch, ktorý je dostupný v 119 krajinách.

Infografika: Vývoj trhových podielov... Foto: JustWatch
Streamovacie služby Infografika: Vývoj trhových podielov streamovacích služieb na Slovensku od januára so septembra 2022.

Nárast počtu predplatiteľov by malo streamovacím gigantom zabezpečiť aj lacnejšie varianty paušálov s reklamou, ktorá by mala zaberať približne 4 minúty z každej hodiny obsahu. Nepreskočiteľné reklamné bloky síce budú obmedzovať divácky komfort, no streamovacím službám zabezpečia dodatočné príjmy od inzerentov.

Výdavky na trhu služieb podporovaných reklamami (AVOD) sa v Spojených štátoch medzi rokmi 2021 a 2027 viac ako zdvojnásobia a dosiahnu hodnotu takmer 32 miliárd amerických dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #streamovacie služby #Voyo #HBO Max