Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické relácie: Prezidentka zhodnotí situáciu, o odvolávaní vlády budú diskutovať Gyimesi, Šipoš či Tomáš

Prinášame prehľad tém a hostí vo víkendových politických diskusiách na Markíze, a TA3. Článok sme aktualizovali o hostí v reláciách RTVS.

03.12.2022 06:00 , aktualizované: 10:30
Zuzana Čaputová Foto: ,
Prezidentka Zuzana Čaputová pred prejavom v pléne parlamentu 29. novembra 2022.
debata (3)
Vianoce, nákupy, online Čítajte aj Návštevnosť webov: Aktuality opäť prvé, skokana mesiaca priniesol vianočný ošiaľ

Vláda tento týždeň predstavila pomoc s vysokými cenami energií pre domácnosti a parlament na poslednú chvíľu schválil zvýšenie platov lekárom. Rozhodujúce je však schválenie štátneho rozpočtu, ktorý nemá istú podporu ani u koaličnej strany Za ľudí. Vláda Eduarda Hegera bude zároveň čeliť odvolávaniu v parlamente, ktorý iniciovala bývalá koaličná strana SaS.

bičan, 5 proti 5, Čítajte aj Prvé veľké programové škrty v RTVS: Po 15 rokoch vysielania dostáva stopku táto stálica!

Do rozhlasových Sobotných dialógov prídu diskutovať podpredseda parlamentu Peter Pčolinský (Sme rodina) a poslanec Branislav Gröhling (SaS). Reláciu moderuje Marta Jančkárová.

V nedeľnej televíznej relácii V politike budú s Rastislavom Ilievom o zvládaní energetickej a inflačnej krízy diskutovať poslanci parlamentu György Gyimesi (OĽaNO), Marián Viskupič (SaS) a Ladislav Kamenický (Smer-SD).

RTVS Čítajte aj Machaj: Snem Smeru pôsobil ako „pirátske vysielanie“. Hlucháňovej našiel novú pozíciu

Hostkou prvej časti O 5 minút 12 bude prezidentka Zuzana Čaputová. Moderátor Marek Makara s ňou zhodnotí aktuálny vývoj na Slovensku. V druhej časti vysielania budú analyzovať spoločenskú a politickú situáciu politologička Darina Malová a riaditeľ Sociologického ústavu SAV Miloslav Bahna.

Do relácie Na telo prídu s moderátorom Michalom Kovačičom diskutovať predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš, podpredseda Hlasu-SD Erik Tomáš a predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka. Témou diskusie bude aj generálna prokuratúra, ktorá tento týždeň zrušila obvinenia Robertovi Ficovi a Robertovi Kaliňákovi zo založenia zločineckej skupiny.

Na telo prinesie výsledky exkluzívneho prieskumu, ktorý ukáže, ako verejnosť dôveruje generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi, špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi a policajnému prezidentovi Štefanovi Hamranovi.  

Článok budeme aktualizovať o hostí relácií RTVS Sobotné dialógy a O 5 minút 12.

Najsledovanejšie diskusie minulého týždňa

Uplynulú nedeľu, 27. novembra 2022, si všetky tri televízne diskusie pripísali najvyššiu sledovanosť za celý mesiac november, a to v obidvoch hlavných cieľových skupinách.

Najsledovanejšou diskusiou bolo opäť Na telo, kde boli hosťami Robert Fico a Peter Pčolinský. V komerčnej cieľovej skupine 12–54 si pripísalo rating 5,7 % a podiel na trhu 26,4 %. Najvyššiu sledovanosť dosiahlo aj v univerzálnom publiku 12+, kde opäť prekročilo 400-tisícovú hranicu. K obrazovkám Markízy pritiahlo 414-tisíc divákov.

Diskusiu Igora Matoviča a Erika Tomáša v O 5 minút 12 na Jednotke sledovalo 390-tisíc divákov a duel Márie Kolíkovej a Petra Pellegriniho v relácii V politike si na TA3 pozrelo 208-tisíc divákov.

fico blaha Čítajte aj Blaha sa obul do známeho moderátora Markízy. Spochybňuje získanie jeho vysokoškolského titulu

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo