Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické relácie: O hroziacom kolapse zdravotníctva aj Matovič a Fico

Prinášame prehľad tém a hostí vo víkendových politických diskusiách na Markíze, v RTVS a TA3.

26.11.2022 06:00
matovič Foto: ,
Igor Matovič po rokovaní s lekárskymi odborármi.
debata
talent, Čítajte aj Nepremeškajte veľké finále Talentu! Kto z finalistov si siahne na rozprávkovú výhru?

K energetickej a migračnej kríze sa pridal aj hroziaci kolaps zdravotníctva. Ak sa vláda a lekárski odborári nedohodnú do konca mesiaca, výpovede viac ako dvoch tisíc lekárov nadobudnú účinnosť a poskytovanie lekárskej starostlivosti bude vážne ohrozené. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský chce zaviesť núdzový stav, premiér Eduard Heger hľadá pomoc v zahraničí.

Lekárski odborári sa s vládou stále nedohodli.... Foto: Ivan Majerský, Pravda
výpovede lekárov, platy lekárov, peter visolajský, LOZ Lekárski odborári sa s vládou stále nedohodli. Šéf LOZ Peter Visolajský (uprostred) odmietol stredajšiu ponuku ministra financií Igora Matoviča na stabilizačný príspevok pre lekárov.

Okrem toho musí vláda nájsť aj politickú podporu pre štátny rozpočet na budúci rok. Boris Kollár opäť hovorí o odchode z koalície a vyjednávaní o predčasných voľbách. Aj o týchto témach budú politici diskutovať vo víkendových reláciách.

Andrej Danko Čítajte aj Chýbal vám "kapitán" Danko? Jeho najnovší kúsok rozbil internet

Do rozhlasových Sobotných dialógov prídu diskutovať predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš a generálny manažér Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok. Reláciu moderuje Marta Jančkárová.

V nedeľnej televíznej relácii V politike budú s Richardom Dírerom o politickej stabilite a presadzovaní priorít v parlamente diskutovať Mária Kolíková z SaS a predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini.

Miloš Kopecký Čítajte aj Trojka sa o pár dní definitívne vypne. Skončia sa aj obľúbené seriálové klasiky?

Hosťami O 5 minút 12 budú minister financií Igor Matovič (OĽaNO) a podpredseda Hlasu-SD Erik Tomáš. Moderátor Marek Makara bude s politikmi diskutovať najmä o rokovaniach vlády s lekárskymi odbormi a pomoci v energetickej krí­ze.

Do relácie Na telo prídu s moderátorom Michalom Kovačičom diskutovať aj o situácii v zdravotníctve a schvaľovaní štátneho rozpočtu predseda Smeru-SD Robert Fico a podpredseda parlamentu Peter Pčolinský zo Sme rodina.

Najsledovanejšie diskusie minulého týždňa

Uplynulú nedeľu, 20. novembra 2022, bolo najsledovanejšou diskusiou Na telo televízie Markíza s Veronikou Remišovou a Petrom Pellegrinim. V komerčnej cieľovej skupine 12–54 si pripísalo rating 3,7 % a podiel na trhu 15,8 %. Najvyššiu sledovanosť dosiahlo aj v univerzálnom publiku 12+, keď k obrazovkám pritiahlo 362-tisíc divákov.

Diskusiu Milana Krajniaka s Ladislavom Kamenickým v O 5 minút 12 na Jednotke sledovalo 337-tisíc divákov a duel Borisa Kollára s Richardom Sulíkom v relácii V politike si na TA3 pozrelo 201-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo