Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľké otrasy v sledovanosti: Jojka zlomila väz Talentu, nepresvedčivý návrat Rozborila

Ostatný víkend priniesol veľké zmeny v diváckych preferenciách.

25.11.2022 06:00
v siedmom nebi, rozboril, Foto:
V siedmom nebi sa vrátilo, ťaží zo staršieho publika.
debata
príbeh služobníčky, Čítajte aj Stratená niť sa našla! Nemilosrdne krutý Príbeh služobníčky znova vstal z popola

Desiata séria Česko Slovensko má talent je na svojom konci! Už v sobotu večer čaká divákov finálový galavečer, na ktorom konci bude oznámené meno víťaza. Kvôli zladeniu vysielania Jojky a Primy sa Talent musel znova presunúť, druhýkrát túto sezónu. Presťahoval sa z nedeľného slotu do soboty a bude tak konkurovať Markíze a Farme.

Yellowstone Čítajte aj Rod draka alebo Pán prsteňov? Zabudnite! Kráľom televíznych ratingov je Kevin Costner

Pôvodne sa desiata séria Talentu začala vysielať počas sobotných večerov, rovnako ako po minulé roky, pričom diváci boli na tento slot zvyknutí. Túto jeseň nastala zmena vyprovokovaná neúspechom siedmej série markizáckej šou Tvoja tvár znie povedome. Tá od prvej časti prekvapila veľmi vlažnými výkonmi. Jojka, posilnená 400-tisícovým výsledkom Talentu, presunula od tretej časti Talent na nedeľu a Markíza mala ešte väčší problém, keď jej Tvár začala ešte viac klesať.

Dráčik Čítajte aj Dráčik sa dostal do hľadáčika polície. Vyšetruje ho za konšpiračné články na webe

Všetko vygradovalo začiatkom októbra, keď do boja o diváka vstúpila RTVS so svojou ťažiskovou šou Pečie celé Slovensko. Druhá séria je stále divácky hit a cieľová skupina divákov sa roztrieštila, pričom stále najviac profitovala RTVS a Jojka. Pečie celé Slovensko pravidelne dosahuje 500-tisícovú sledovanosť, Talent sa ustálil okolo 400-tisícovej hranice a Markíza pohorela pod 300-tisícovým celkovým publikom.

farma, dagmar, Čítajte aj Farma zrazí súťažiacich na kolená: Najtvrdší trest tejto série, prišiel plač a nervy

Vyzerá to tak, že si Jojka zlomila väz ďalším presunom Talentu na sobotu, keď drvivú väčšinu sezóny ho vysielala v nedeľu. Je prirodzené, že gradujúci formát by mala prilákať väčší počet divákov ako bývalo štandardom. Lenže krivka sledovanosti semifinále Talentu počas ostatnej soboty nabral dramatický obrat. Celkovo pri obrazovkách minulú sobotu sedelo iba 262-tisíc divákov. Relácia tak stratila neuveriteľných 162-tisíc divákov!

V cieľovke 12 – 54 semifinále uhralo iba 4,4% sledovanosť s trhovým podielom 16,4%. Markizácka Farma prilákala 353-tisíc divákov, s 5,3% sledovanosťou a 19,3% trhovým podielom.

Do nedeľného prime-time sa po roku vrátila relácia V siedmom nebi s Vilom Rozborilom. Stálica Jojky predviedla nepresvedčivý výsledok. V cieľovej skupine 12 – 54 prvá epizóda desiatej série uhrala iba 6,1% sledovanosť s trhovým podielom 20,1%, v tejto cieľovke relácia prilákala iba 182-tisíc divákov. Je evidentné, že Rozborilova relácia nie je ťahúňom v mladšom publiku. Deficit dobieha v cieľovke 12+ a teda v staršom publiku, kde V siedmom nebi vystrelilo na 10,3% sledovanosť. Pri obrazovkách sedelo 475-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #Česko Slovensko má talent #TV JOJ #V siedmom nebi