Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ktorá je najsledovanejšia spravodajská televízia? Záujem divákov otestovali voľby aj vražda na Zámockej

Prehľad sledovanosti a trhových podielov spravodajských televízií TA3, JOJ 24 a RTVS :24.

16.11.2022 16:00
Zuzana Čaputová, spojené voľby Foto: ,
Prezidentka Zuzana Čaputová volila v Pezinku.
debata
SR polícia streľba Zámocká ulica obete BAX Čítajte aj Streľba pred Teplárňou, Kotleba a bitka poslankýň: Spravili televízie prešľapy?

Slovenský televízny trh sa na začiatku októbra rozrástol o tretiu spravodajskú televíziu JOJ 24, ktorá sa pridala k na jar spustenému spravodajskému kanálu RTVS :24 a etablovanej Televízii ta3, ktorá vysiela už 21 rokov.

Dopyt po aktuálnych informáciách bol za uplynulý mesiac veľký. Na konci októbra sa konali sa prvé spojené župné a komunálne voľby a záujem o aktuálne dianie znásobil aj útok pred bratislavským barom Tepláreň, kde boli zavraždení dvaja mladí ľudia.

Ako sa vyvíjala sledovanosť troch spravodajských televízií a aké dosiahli trhové podiely?

Televízia, diaľkový ovládač Čítajte aj Rekordné zdražovanie v televíziách: Budúci rok stúpnu ceny o desiatky percent

Spravodajské televízie cielia na univerzálnu skupinu divákov vo veku nad 12 rokov a kľúčové sú vysielané relácie počas celého dňa. V celodennej sledovanosti aj podieloch na trhu je naďalej lídrom s výrazným náskokom TA3, ktorá si prvenstvo udržala každý jeden deň v sledovanom období. Druhú pozíciu obsadila RTVS :24 a na tretej skončila JOJ 24.

Prime-time v spravodajských televíziách je špecifický a nie je pevne stanovený, ako sme zvyknutí pri všeobecných televíziách ako sú Markíza, Joj či Jednotka. Tam sa začína o siedmej večer hlavnými spravodajskými reláciami, pokračuje programom zameraným na oddych a zábavu a končí o 22.00 hod., respektíve o 23.00 hod. Pri spravodajských televíziách sú najdôležitejšie časy vtedy, keď sa deje niečo zaujímavé.

Pozreli sme sa však aj na sledovanosť a trhové podiely spravodajských televízií v prime-time, kedy je pri televíznych obrazovkách najviac divákov. Prvenstvo v priemernej sledovanosti a podiele na trhu patrilo rovnako TA3, a druhú priečku sa však dostala JOJ 24, ktorá tesne predbehla RTVS :24.

Foto: PMT
Rating spravodajské televízie
Foto: PMT
Share spravodajské televízie

Volebný víkend

Pre spravodajské televízie bol uplynulý mesiac podstatný víkend 29.-30. októbra, kedy sa konali už spomenuté spojené voľby a televízie podrobne monitorovali ich priebeh, výsledky a prinášali rozhovory s víťazmi volieb.

Počas volebného víkendu si spomedzi spravodajských televízií najviac divákov zvolilo TA3, ktorá si počas obidvoch dní udržala v celodennej sledovanosti rovnaký počet divákov. O zhruba polovicu menej ich mala druhá RTVS :24 a najmenej JOJ 24.

Foto: PMT
Rating voľby spravodajské televízie
Foto: PMT
Share volby spravodajské televízie

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV TA3 #Joj 24 #sledovanosť TV #RTVS :24