Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vagovič štartuje v RTVS vlastnú reláciu. Prvým hosťom bude líder Nežnej revolúcie

Diskusná relácia Pod povrchom bude mať premiéru na Jednotke vo štvrtok 17. novembra.

13.11.2022 06:00
Marek Vagovic, Pod povrchom, RTVS Foto:
RTVS prináša novú reláciu Pod povrchom s Marekom Vagovičom.
debata (23)
televízia, pukance Čítajte aj Prieskum: Markíza, Expres a Nový Čas sú najpopulárnejšie slovenské médiá

Na obrazovke Jednotky odštartuje 17. novembra nová diskusná relácia Pod povrchom. Moderátor Marek Vagovič v nej bude spovedať exkluzívneho hosťa z prostredia verejného života. Nová relácia dostane priestor vo vysielaní Jednotky každý štvrtok večer od 22.10 hod.

Štúdio novej diskusnej relácie Pod povrchom. Foto: RTVS
Pod povrchom RTVS Štúdio novej diskusnej relácie Pod povrchom.

Témy, ktoré hýbu spoločnosťou

Hosťom prvej časti Pod povrchom bude Fedor Gál, jeden z lídrov Nežnej revolúcie. Akou krajinou je Slovensko 33 rokov od revolúcie? Kto je zodpovedný za hrubnutie slovníka a akú vinu majú za šírenie nenávisti politici? Aj to sú otázky, ktoré v diskusii zaznejú.

„Veľmi sa teším, že Marek Vagovič je naším novým spolupracovníkom. Pri mojom nástupe do funkcie generálneho riaditeľa RTVS som deklaroval, že mojou snahou je poskytnúť na obrazovkách priestor novým tváram, ktoré doteraz s RTVS nespolupracovali. Marek Vagovič je vynikajúci novinár a som rád, že svoje dlhoročné skúsenosti môže využiť práve vo verejnoprávnej televízii. Novej relácii držím palce, aby si našla množstvo divákov,“ uviedol generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

Pod povrchom je približne pol hodinový diskusný formát s jedným moderátorom a jedným hosťom, ktorého rozšírenú 40-minútovú verziu nájdu diváci na webe RTVS pod názvom Pod povrchom Plus.

Prvým hosťom Mareka Vagoviča v relácii Pod... Foto: RTVS
Pod povrchom, RTVS Prvým hosťom Mareka Vagoviča v relácii Pod povrchom bude Fedor Gál.

Počas prvého rozhovoru mal zimomriavky

Marek Vagovič bol šesť rokov tvárou spravodajského portálu Aktuality, kde zakladal oddelenie investigatívneho tímu. V apríli tohto roka začal externe spolupracovať s vydavateľstvom Postoj. Pre zmenu sa rozhodol, lebo sa chcel viac venovať písaniu a rozbehnúť aj vydávanie kníh.

„Myšlienku robiť osobnejšie, respektíve dôvernejšie rozhovory s ľuďmi, ktorí hýbu spoločnosťou, som nosil v hlave už dlhšie. Aj preto si vážim, že môžem v RTVS rozbehnúť projekt, ktorý nebude kĺzať po povrchu. S hosťami z rôznych oblastí – od kajúcnikov, cez vyšetrovateľov, prokurátorov, sudcov, športovcov, umelcov, ekonómov a lekárov až po intelektuálov – budem do hĺbky rozoberať ich životné príbehy, dôležité rozhodnutia alebo postoje, ktoré rezonujú na verejnosti. Mojou ambíciou je vytiahnuť z nich aj to, čo o nich nie je známe alebo o tom doteraz nehovorili. Počas nakrúcania prvého rozhovoru som mal občas až zimomriavky, verím, že podobné pocity budú zažívať aj televízni diváci,” povedal Marek Vagovič.

Nová diskusná relácia Pod povrchom na obrazovkách doplní dva ďalšie podobné formáty – relácie Do kríža a Večera s Havranom.

Marek Vagovič je moderátorom novej diskusnej... Foto: RTVS
Marek Vagovič, Pod povrchom, RTVS Marek Vagovič je moderátorom novej diskusnej relácie RTVS Pod povrchom.

Marek Vagovič pôsobil v redakciách Postoj, Aktuality, Pravda, SME, .týždeň a Domino fórum. V období 2006 až 2016 bol pätnásťkrát nominovaný na Novinársku cenu Nadácie otvorenej spoločnosti a sedemkrát ju vyhral. Vyštudoval históriu na Trnavskej univerzite.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Marek Vagovič