Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nedeľné politické diskusie: Najväčšie prekvapenia volieb a analýza ich výsledkov

Prinášame prehľad hostí v nedeľných politických diskusiách v RTVS a na Markíze.

30.10.2022 00:00
spojené voľby, komunálne, župné Foto: ,
V sobotu si Slovensko zvolilo v spojených voľbách nových županov, primátorov, starostov a poslancov.
debata

Nedeľné politické diskusie sa budú venovať výsledkom krajských a obecných volieb, ktoré sa prvýkrát konali v spoločnom termíne. Občania si zvolili nových predsedov a poslancov žúp a tiež primátorov miest, respektíve starostov obcí a poslancov miestnych zastupiteľstiev.

Halloween, filmy, seriály Čítajte aj Tipy na Halloween: Hrôzostrašné príbehy, s ktorými zažijete poriadne zimomriavky

Špeciálne vydanie diskusnej relácie O 5 minút 12 s moderátormi Martou Jančkárovou a Marekom Makarom privíta politikov z jedenástich strán a hnutí: OĽaNO, Sme rodina, Za ľudí, SaS, Smer-SD, Hlas-SD, ĽSNS, Republika, KDH, PS Aliancia. Naživo sa tiež spoja s víťazmi volieb – so zvolenými primátormi krajských miest a s predsedami krajov. Diskusie doplní analýza volieb s moderátorkou Barborou Bodákovou a politológom Jozefom Lenčom.

tvoja tvár znie povedome, Čítajte aj Pečie celé Slovensko absolútny hit, Talent klesá a trápenie Markízy s jej ťažiskovou šou

Na telo televízie Markíza prinesie rovnako špeciálne hodinové vydanie venované výsledkom volieb. Moderátor Michal Kovačič v štúdiu privíta politológa Grigorija Mesežnikova a sociológa Martina Slosiarika z agentúry Focus, ktorá pre Markízu pripravovala sériu exkluzívnych predvolebných prieskumov. Každý zo svojho pohľadu bude analyzovať a hodnotiť výsledky volieb.

„Naživo sa spojíme aj s viacerými víťazmi volieb – županmi a primátormi veľkých miest, ale tiež s lídrami politických strán, ktorých sa budem pýtať, ako tieto voľby zmenili Slovensko. Pozrieme sa aj na to, kde voľby priniesli najväčšie prekvapenia, alebo na miesta, kde sa udialo niečo neočakávané,“ priblížil moderátor Michal Kovačič.

Voľby bude podrobne monitorovať aj televízia TA3. Hosťom moderátora Richarda Dírera bude minister financií Igor Matovič.

Najsledovanejšie diskusie minulého týždňa

Uplynulú nedeľu, 23. októbra, bolo hlavnou témou diskusií zlepšenie legislatívy v oblasti majetkových práv týkajúcu sa osôb žijúcich v spoločnej domácnosti. V parlamente za návrh zákona z dielne SaS hlasovalo len 50 zo 133 prítomných poslancov. Na pokrok v ochrane LGBTI+ menšiny vyzval slovenskú vládu aj európsky parlament.

V politike na TA3 si diskusiu Jána Budaja a Juraja Blanára pozrelo 215-tisíc divákov v univerzálnom publiku 12+. Nasledujúcu reláciu O 5 minút 12 s Igorom Matovičom a Mariánom Viskupičom sledovalo na Jednotke 360-tisíc divákov. Na telo televízie Markíza s Borisom Kollárom a Richardom Sulíkom bolo s 388-tisíc divákmi najsledovanejšou reláciou. Štvrtkové Na hrane s Milanom Krajniakom a Mariánom Viskupičom si na JOJ pozrelo len 184-tisíc divákov.

V komerčnej cieľovej skupine 12–54 si najvyššiu sledovanosť rovnako pripísalo Na telo s ratingom 5,0 % a podielom na trhu 27,1 %. O 5 minút 12 zaznamenalo podiel na trhu 21,3 %, V politike 13,4 % a Na hrane 8,4 %.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo