Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: Matovič, Krajniak či Sulík aj o možnostiach posilnenia práv LGBTI+ menšiny

Prinášame prehľad tém a hostí vo víkendových politických diskusiách v RTVS, na Markíze a TA3.

22.10.2022 06:00
Richard Sulík Foto: ,
Richard Sulík počas hlasovania na schôdzi parlamentu o odvolaní ministra financií Igora Matoviča 4. októbra 2022
debata (1)
Rádio Kompas, Marian Kotleba Čítajte aj Prvý prešľap nového vedenia RTVS? Rozhovor otca strelca s Kotlebom rieši nielen polícia

Poslanci parlamentu ani po minulotýždňovej vražde na Zámockej ulici nedali partnerskému spolužitiu na Slovensku zelenú. Za návrh SaS, ktorý mal zlepšiť legislatívu v oblasti majetkových práv týkajúcu sa osôb žijúcich v spoločnej domácnosti, hlasovalo zo 133 prítomných poslancov len 50. Okrem opozície zaň nezahlasovala ani veľká časť koalície. Na pokrok v ochrane LGBTI+ menšiny vyzval slovenskú vládu aj európsky parlament.

Slovenské domácnosti čelia aj inflácii a neistote v súvislosti s energetickou krízou. Konkrétne riešenia pomoci od štátu zatiaľ nie sú známe a verejnosť stále nevie, koľko bude platiť na budúci rok za energie. S akým množstvom financií bude vôbec Slovensko hospodáriť budúci rok v možnostiach rozpočtu a pri menšinovej vláde?

Rastislav Iliev Čítajte aj Tvrdá reakcia moderátora ta3 na streľbu na Zámockej: Coming out v priamom prenose

Aj o týchto témach budú v nedeľnej relácii V politike na TA3 diskutovať minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO) a podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD). Moderuje Rastislav Iliev.

Hosťami Sobotných dialógov v Rádiu Slovensko budú minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) a poslanec Erik Tomáš (Hlas-SD). Aj o možnostiach posilnenia práv LGBTI+ menšiny v budúcnosti s nimi bude diskutovať moderátorka Marta Jančkárová.

Do relácie O 5 minút 12 prijali pozvanie minister financií Igor Matovič (OĽaNO) a predseda parlamentného výboru pre financie a rozpočet Marián Viskupič (SaS). Moderátor Marek Makara bude s politikmi diskutovať o možnostiach rozpočtu na budúci rok a tiež o politickej vôli a krokoch pre zlepšenie postavenia LGBTI+ menšiny na Slovensku.

matovič, Čítajte aj Toľko k upokojeniu spoločnosti: Matovič po vražde - som hetero, treba vštepovať úctu k ideálom

V relácii Na telo televízie Markíza budú s moderátorom Michalom Kovačičom o aktuálnych témach diskutovať predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a predseda SaS Richard Sulík. Na Telo prinesie aj výsledky aktuálneho prieskumu agentúry FOCUS o postoji voličov k možným povolebným koalíciám.

Najsledovanejšie diskusie minulého týždňa

Uplynulú nedeľu, 16. októbra, bol hlavnou témou politických diskusií teroristický útok na LGBTI+ menšinu. Smrť dvoch mladých ľudí otriasla Slovenskom a v diskusiách nechýbali silné a emotívne vyjadrenia k príčinám a dôsledkom riešenia extrémizmu a nenávistných prejavov v spoločnosti

V politike na TA3 si diskusiu poslancov Györgya Gyimesiho, Jany Bittó Cigánikovej a Erika Tomáša pozrelo 177-tisíc divákov v univerzálnom publiku 12+. Nasledujúcu reláciu O 5 minút 12 s Borisom Kollárom a Petrom Pellegrinim sledovalo na Jednotke 368-tisíc divákov a Na telo televízie Markíza s Jánom Budajomom a Richardom Rašim malo 348-tisíc divákov. Štvrtkové Na hrane s Romanom Mikulcom a Denisou Sakovou si na JOJ pozrelo 236-tisíc divákov.

V komerčnej cieľovej skupine 12–54 si najvyššiu sledovanosť pripísalo Na telo s ratingom 4,1 % a podielom na trhu 23,5 %. O 5 minút 12 zaznamenalo podiel na trhu 22,4 %, Na hrane 15,2 % a V politike 10,9 %.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo