Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: O extrémizme a nenávisti v spoločnosti aj s Kollárom, Pellegrinim, Gyimesim či Budajom

Prinášame prehľad tém a hostí vo víkendových politických diskusiách v RTVS, na Markíze a TA3.

15.10.2022 06:00
ZHROMAŽDENIE: Odsúdenie nenávisti voči LGBTI Foto: ,
Dav ľudí na Zámockej ulici v Bratislave počas spomienkového zhromaždenia za dve obete úkladnej vraždy zo stredy 12. októbra 2022 večer pred LGBTI podnikom Tepláreň a pochod za odsúdenie nenávisti voči LGBTI komunite.
debata (2)
Martin Heržo Čítajte aj Obchodný riaditeľ JOJ Group: Dopyt po televíznej reklame je extrémny, dostať ju k divákom bude čoraz ťažšie

Slovenskom otriasla vražda dvoch mladých ľudí pred bratislavským podnikom Tepláreň, v ktorom sa stretáva LGBTI+ komunita. Motívom len 19-ročného útočníka bola nenávisť k osobám s inou sexuálnou orientáciou. Svojím činom sa hrdinsky chválil na sociálnych sieťach pred a aj po čine, po ktorom spáchal samovraždu.

Na počesť obetí vztýčil Prezidentský palác dúhovú vlajku a prezidentka Zuzana Čaputová si uctila dvoch mladých mužov, ktorí sa stali obeťou vraha. „Prepáčte. To nie vy sa máte cítiť ohrození. Nie vy sem nepatríte. To na Slovensko nepatrí nenávisť a netolerancia,“ uviedla na sociálnej sieti.

RTVS svoju podporu rodinám, blízkym a priateľom obetí vyjadril na sociálnych sieťach zmenou svojho loga, ktoré bolo istý čas vo farbách dúhy na čiernom podklade, a do programu zaradil dve špeciálne Chvíľky poézie.

Foto: RTVS
RTVS logo

Príčiny, dôsledky a riešenia extrémizmu a nenávistných prejavov v spoločnosti budú hlavnou témou aj vo víkendových politických diskusiách. Ďalšími témami budú politická situácia pri súčasnom rozložení síl v parlamente, pomoc ľuďom a firmám v súvislosti s rastom cien energií a možnosti štátneho rozpočtu.

televízne noviny, Čítajte aj Veľké zmeny v Televíznych novinách. Markíza láka divákov novou konkurenčnou výhodou

V Sobotných dialógoch budú na tieto témy diskutovať ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) a poslanec Ladislav Kamenický (Smer-SD). Reláciu moderuje Marta Jančkárová.

V nedeľu budú o udalostiach, ktoré otriasli Slovenskom, diskutovať v relácii V politike s moderátorom Rastislavom Ilievom poslanci György Gyimesi (OĽaNO), Jana Bittó Cigániková (SaS) a Erik Tomáš (Hlas-SD).

Rastislav Iliev Čítajte viac Tvrdá reakcia moderátora ta3 na streľbu na Zámockej: Coming out v priamom prenose

Do relácie O 5 minút 12 prijali pozvanie predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini. Diskutovať budú aj o politickej podpore pre štátny rozpočet a jeho nastavení v kontexte kríz. Reláciu moderuje Marek Makara.

V relácii Na telo bude moderátor Michal Kovačič hovoriť o aktuálnych témach s ministrom životného prostredia Jánom Budajom (OĽaNO) a podpredsedom strany Hlas-SD Richardom Rašim. Na telo prinesie aj výsledky aktuálneho prieskumu agentúry Focus o dôveryhodnosti politických lídrov, vrátane prezidentky a premiéra.

Najsledovanejšie diskusie minulého týždňa

Uplynulú nedeľu, 9. októbra, si najvyššiu sledovanosť pripísalo O 5 minút 12. Diskusiu Michala Šipoša z OĽaNO a Juraja Blanára zo Smeru-SD sledovalo 371-tisíc divákov v univerzálnom publiku 12+. Najvyššie skóre zaznamenal duel aj v komerčnom publiku so sledovanosťou 4,4 % a podiele na trhu 27,3 %.

Na telo televízie Markíza, v ktorej diskutovala trojica poslancov – Juraj Šeliga (Za ľudí), Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a Juraj Krúpa (SaS), si pozrelo 308-tisíc divákov. Relácia V politike s Borisom Kollárom a Robertom Ficom mala 227-tisíc divákov. Duel Veroniky Remišovej a Petra Pellegriniho v štvrtkovej relácii Ha hrane (13. 10.) sledovalo 288-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo