Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koniec dlhoročnej relácie Markízy. Televízia návrat nevylučuje, tak skoro to však nebude

Jarná sezóna bola poslednou pre ďalšiu stálicu televíznych obrazoviek.

11.10.2022 06:00
juraj kemka, vlado kobielsky, rasťo sokol,... Foto:
Tvárami relácie Dobre vedieť! boli moderátor Rasťo Sokol a Juraj Kemka a Vladimír Kobielsky ako kapitáni tímov.
debata (4)

Zábavno-súťažnú a vedomostnú šou Dobre vedieť! uviedla Markíza na obrazovky v roku 2016 a odvtedy odvysielala 199 epizód v deviatich sériách. Tvárami relácie boli moderátor Rasťo Sokol a Juraj Kemka s Vladimírom Kobielskym ako kapitánmi tímov.

TOP TV programy september 2022 Čítajte aj Televízny september: Markíza a Joj zaradili plný plyn, RTVS šla na voľnobeh

Kvíz šou televízia pri uvedení na obrazovky nasadila do hlavného vysielacieho času a v prvom roku odvysielala až dve série, na jar aj na jeseň. Dve série uviedla aj v roku 2018, v ostatných prinášala len po jednej sérii v jarnej sezóne.

V roku 2018 začalo Dobre vedieť! slabnúť a v roku 2020 zažívalo svoje najhoršie časy. Nevedelo sa presadiť a jednotlivé epizódy dosahovali trhový podiel na úrovni 16 %. Po nástupe pandémie Markíza kvíz šou stiahla z obrazoviek a opäť vrátila až o rok, na jar 2021, kedy odvysielala 13 epizód. Poslednú sériu uviedla na jar tohto roka. S divákmi sa rozlúčili ako celebritní súťažiacimi Lucia „Lucid“ Sládečková a raper Ego.

Ďalšie časti už televízia nepripravuje a nepočíta s jej návratom v ďalšej jarnej sezóne. „Momentálne neplánujeme vyrábať nové epizódy. Dobre vedieť! však stále považujeme za fantastický formát a ďakujeme nášmu skvelému produkčnému tímu za niekoľkoročnú špičkovú prácu na jeho slovenskej verzii. Na základe úspechu z minulosti určite nevylučujeme, že sa k šou ešte niekedy v budúcnosti vrátime,” uviedol PR manažér televízie Markíza Lukáš Kočišek.

Dobre vedieť! sa tak zaraďuje k Oteckom, Susedom či Hornej Dolnej, pre ktoré bola jarná sezóna nateraz tou poslednou.

Kukačky II Čítajte aj Septembrové trápenie RTVS: Neúspešné Kukačky, vlažná Sisi a najhorší štart jesene za tri roky

Zábavno-súťažná šou Dobre vedieť! je adaptáciou nemeckého formátu „Wer weiss denn sowas?“. V slovenskej adaptácii súťažili proti sebe dva dvojčlenné tímy, na čele ktorých najskôr stáli herci Juraj Kemka a Robo Jakab, ktorého od novembra 2018 vystriedal Vladimír Kobielsky. V poslednej sérii si rolu kapitánky vyskúšala aj herečka Zuzana Kubovčíková Šebová. Kvíz šou od začiatku moderoval Rasťo Sokol, ktorému sekundoval Samo Trnka ako vedátor Karol, ktorý objasňoval pokusmi rôzne fyzikálne javy.

Kapitáni si do jednotlivých epizód pozývali po jednom celebritnom hosťovi, s ktorým hľadali odpovede na netradičné otázky z rôznych oblastí. Nešlo však o klasické vedomostné otázky, ale skôr o zaujímavosti a pikošky, pri ktorých museli dedukovať, argumentovať a častokrát aj tipovať. Za každú správnu odpoveď nahrali 300 eur. Celkovú výhru ktorú si na konci rozdelili diváci v štúdiu, ktorí podporovali víťazný tím.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Dobre vedieť!