Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: O neodvolaní Matoviča či miliardách z Bruselu budú diskutovať Kollár, Fico, Šipoš i Blanár

Prinášame prehľad tém a hostí vo víkendových politických diskusiách v RTVS, na Markíze a TA3.

08.10.2022 06:00
Robert_Fico s Borisom_Kollarom Foto: , ,
Predseda Smeru Robert Fico pri kritike práce polície našiel spoločnú reč aj s predsedom parlamentu Borisom Kollárom.
debata
čaputová, zuzana čaputová, Čítajte aj Čaputová srší vtipom na sociálnych sieťach: Baví sa na fiktívnej anexii Kaliningradu

Minister financií Igor Matovič po niekoľkodňovom naťahovaní odolal odvolávaniu. Štafetu prebral minister vnútra Roman Mikulec čeliaci kritike a výzvam na odstúpenie za nezvládnutie migračnej vlny, kvôli ktorej naši susedia – Rakúsko a Česko, dočasne obnovilo kontroly na hraniciach.

Menšinovú vládu čaká v parlamente ďalší boj o schválenie štátneho rozpočtu na budúci rok a problémom sú aj hromadné výpovede lekárov, ktoré môžu mať za následok kolaps v poskytovaní zdravotnej starostlivosti.

Opatrenia na pomoc občanom nedostali konkrétnejšiu podobu, no minister Matovič na sociálnej sieti informoval, že Brusel nám uvoľní miliardy z nevyčerpaných eurofondov z obdobia 2014–2020 na riešenie energetickej krízy.

Témou týždňa však bola tragická nehoda s piatimi obeťami na autobusovej zastávke Zochova v Bratislave. Od politikov začali prichádzať návrhy na prísnejšie tresty za alkohol za volantom až po prepadnutie vozidla štátu. Aj toto budú témy víkendových politických diskusií v RTVS, na Markíze a TA3.

talent, Čítajte aj Jojka môže byť spokojná: Talent obstál v nedeľnom súboji ťažiskových šou

Hosťami Sobotných dialógov budú minister financií Igor Matovič (OĽaNO) a poslanec Peter Cmorej (SaS). S moderátorkou Martou Jančkárovou budú diskutovať o aktuálnej politickej situácii a riešeniach energetickej krízy.

Nedeľné televízne diskusie otvorí relácia V politike duelom predsedu parlamentu a šéfa Sme rodina Borisa Kollára a predsedu Smeru-SD Roberta Fica. O menšinovej vláde či predčasných voľbách budú diskutovať s moderátorom Richardom Dírerom.

Na Jednotke sa v O 5 minút 12 stretnú predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš a podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD). S moderátorom Marekom Makarom budú diskutovať aj o presadzovaní zákonov a priorít pri súčasnom rozložení síl v parlamente.

Do relácie Na telo televízie Markíza prijali pozvanie podpredseda Za ľudí Juraj Šeliga, generálny manažér Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok a Juraj Krúpa z klubu SaS. Moderátor Michal Kovačič sa ich bude pýtať aj na spoluprácu v opozícii a schválenie budúcoročného štátneho rozpočtu.

Najsledovanejšie diskusie minulého týždňa

Uplynulú nedeľu, 2. októbra, si pripísala rekordný počet divákov v aktuálnej sezóne relácia televízie Markíza Na telo. Až 434-tisíc divákov sledovalo duel Veroniky Remišovej s Ľubošom Blahom. Oponentom ministerky mal byť pôvodne Robert Fico, ktorý sa na poslednú chvíľu ospravedlnil a diskusie sa nezúčastnil zo zdravotných dôvodov.

Na Jednotke v relácii O 5 minút 12 si diskusiu štvorice poslancov – Györgya Gyimesiho, Juraja Šeligu, Márie Kolíkovej a Richarda Takáča – pozrelo 389-tisíc divákov. Diskusiu V politike si pred poludním na TA3 naladilo 184-tisíc divákov a štvrtkové Na hrane 236-tisíc divákov v univerzálnej cieľovej skupine 12+.

V cieľovej skupine mladších, 12–54 ročných divákov, si prvenstvo tiež pripísalo Na telo so sledovanosťou 5,4 % a podielom na trhu 27,4 %. O 5 minút 12 zaznamenalo rating 4,0 % a podiel na trhu 21,9 % a V politike trhový podiel necelých 11 % v tejto cieľovej skupine.

jeseň, internet Čítajte aj Návštevnosť webov: Skokanom septembra sú televízne weby, rástli aj spravodajské portály

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo