Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: O hroziacom kolapse ekonomiky s Hegerom aj duel Remišovej s Ficom

Aktualizácia: Robert Fico do diskusie neprišiel, ospravedlnil sa zo zdravotných dôvodov. Nahradil ho Ľuboš Blaha.

01.10.2022 06:00 , aktualizované: 02.10.2022 13:00
SR Bratislava Politika Koalícia Kríza Bôrik Foto: ,
Na snímke zľava podpredseda vlády SR a minister financií Igor Matovič (OĽaNO) a predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO).
debata (2)
Matovič Čítajte aj Novinári odmietajú Matovičove útoky, minister zareagoval

Turbulencie na politickej scéne pokračovali aj v tomto týždni. Kríza sa z vlády presunula do parlamentu, kde pokračovala odvolávaním ministra financií Igora Matoviča, zatiaľ stále s neistým výsledkom. Medzitým lekári hromadne podávali výpovede a na hraniciach narástol problém s nelegálnou migráciou.

Politici však namiesto inflácie, zdražovania a energetickej krízy riešili vzájomné urážky, poslankyne Jana Bittó Cigániková a Romana Tabák sa pobili, Igor Matovič označil novinárov za progresívnych fašistov a prirovnal ich k Hitlerovým poskokom a premiér Eduard Heger sa pre britský finančný denník vyjadril, že slovenskej ekonomike hrozí kolaps, ak nedostane miliardy z EÚ.

matovič, Čítajte aj Kauza bitky poslankýň: Vyjadril sa aj Matovič. Jana je zákerná a klame furt, píše v statuse

Hosťom Sobotných dialógov bude premiér Eduard Heger (OĽaNO). S moderátorkou Martou Jančkárovou bude debatovať o riadení štátu.

Nedeľné televízne diskusie odštartuje V politike na TA3. Hosťami moderátora Richarda Dírera budú poslanci Peter Kremský (OĽaNO) a Richard Raši (Hlas-SD).

Do relácie O 5 minút 12 prijali pozvanie poslanci György Gyimesi (OĽaNO), Juraj Šeliga (Za ľudí), Mária Kolíková (SaS) a Richard Takáč (Smer-SD). Témou diskusie bude aktuálny politický vývoj a situácia v parlamente. Moderuje Marek Makara.

V relácii Na telo sa prvýkrát v tomto roku stretnú ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) a predseda Smeru-SD Robert Fico. S moderátorom Michalom Kovačičom budú diskutovať aj o pozícii strán k predčasným voľbám a skráteniu volebného obdobia.

Aktualizácia: Robert Fico sa diskusie nezúčastnil, ospravedlnil sa zo zdravotných dôvodov. Namiesto neho prišiel Ľuboš Blaha.

trojka, Čítajte aj Zásadné škrty v RTVS. Trojka definitívne končí, otázne sú osudy týchto relácií a moderátoriek

Najsledovanejšie diskusie minulého týždňa

Uplynulú nedeľu, 25. septembra, si najviac divákov, 396-tisíc, pozrelo duel Igora Matoviča a Erikom Tomášom v relácii O 5 minút na Jednotke RTVS. Len o dve tisícky menej sledovalo nasledujúce Na telo na Markíze, kde sa stretli nový minister hospodárstva Karel Hirman a Ladislav Kamenický. V počte divákov ich prekonali len hlavné večerné spravodajské relácie televízií Markíza a JOJ.

Viac ako 200-tisíc divákov si udržala relácia V politike. Diskusiu Veroniky Remišovej a Richarda Takáča si na TA3 pozrelo 206-tisíc divákov. Štvrtkovú diskusiu Igora Matoviča a Erika Tomáša v relácii Na hrane televízie JOJ sledovalo 282-tisíc divákov v univerzálnej cieľovej skupine divákov vo veku nad 12 rokov.

V cieľovej skupine mladších, 12–54 ročných divákov, si prvenstvo pripísala relácia Na telo so sledovanosťou 4,8 % a podielom na trhu 26,4 %. O 5 minút 12 zaznamenalo mierne nižší rating 4,4 % a podiel na trhu 24,4 %. Na hrane malo podiel na trhu 14,6 % a V politike necelých 12 % v tejto cieľovej skupine.

ide o pravdu, Richard Sulík, Peter Bielik Čítajte aj Sulík v Ide o pravdu: Viac ako 15 minút som Matoviča počúvať nevydržal

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo